Számomra a májusi DKJ kamat nagyon gyanús, vajon, miért arra a lejáratra akarják koncentrálni a DKJ-ben lévő pénzeket? Lehet, hogy lesz valami kavarás megint a kamatokban? Viszont a BUBOR még mindig jó.
Én is májusra koncentráltam egy pakkal. A legnagyobb most járt le. Azért időzítettem így, mert amikor vettem, úgy írták, hogy kb. most lesz meg a döntés az EU pénzről. Ha jött volna a 380 Ft körüli euró, átváltottam volna minden forintot szinte. Ahogy a dolgok kinéznek, nemhogy a 380, de a 400 se nagyon fog jönni mostanában.
Az élelmiszer inflációnkban az a félelmetes, hogy a keresletet nem fogja vissza. Néha úgy érzem, a lakosság élelmiszer keresletének árrugalmassága kb nulla.
Ezt nem fogják meglépni, mert üres a kassza. Ebből pedig nagy lóvé jön be. Helyette lesz Brüsszelezés, Sorosozás. Ha nem gyengítették volna a forintot hülyére, már most olcsóbb lenne az üzemanyag, mint 480 Ft, mivel háború előtti szinten az olaj.
Jelenlegi PMÁP ugyanúgy fog járni szerintem, mint a 6,6%-os. Most még jónak tűnik (ahogy a régi is még a nyár elején), de pár hónap múlva az akkori 15-16% körüli kamat közelében nem lesz az inflációnak. DKJ jobb lehet még egy darabig (szerintem egész 2023-ban), menni fog felfelé, utána esetleg PMÁP (2024-től?)
Nekem eddig bejött, mondjuk az újba csak a régiek kamatát pakolom, de 10% kamattal az is gyűlik. Anno a 2025/x-t vettem, most már van 2026-os, 2028-asból kétféle.
Magyar Állampapír tulajok