Javaslom tapasztaljátok ki a kamasz/felnőtt gyereketek pénzügyi "hűtlenségét". Ha elver egy százast egy cipóre amit te összespóroltál nagy nehezen érdemes elgondolkodni. Én is csak csöpögtetem a pénzt a gyereknek. Keményen dolgozik a nyáron és már tudja hogy ha egy tízesért fél napot kell kecsölni akkor nem adja oda ezt két koktélért a Soundon. Csak így megy.
Már szoktunk róla beszélgetni, hogy ez a tanulmányokra van. Majd meglátjuk, hogy úgy lesz-e, ez egy bizalmi dolog. Jogilag nem tudom megakadályozni, hogy elverje pár nap alatt Mykonos-on
Hát szerintem az tesztnek kicsit sok, bár nem ismerem az anyagi helyzetedet. Én most járok ott, hogy segítek a gyerekeknek a lakás vásárlásban, de ez kb. 10 évvel a babakötvény lejárat után van. A babakötvény már nem lenne. Én dominánsan a matekban segítek, és a pénz források áthidalásában. 18 éves korában nem hitte el amit mondok. 6-7 évvel később rájött, hogy igazam van és tudott egy komolyabb tartalékot képezni az elszálló állampapír hozamokkal. Amikor ezt láttam az ingatlan vásárláshoz "meghiteleztem" neki a jövő évi kamatot mobil pénzekből, hogy ne keljen feltörnie a 19%-s kamatú papírt. Szerintem ez jó volt és a fiam pénzügyi tudatossága is sokat nőtt. Ja a "kölcsönt" már vissza adta és azóta is folyamatosan beszélgetünk a pénzügyekről nekem is segít, mert tud olyat kérdezni amire nem tudok válaszolni, de utána nézek .
Igen, ő fogja meghatározni, azt tesz, amit csak akar. Jó teszt lesz nekem is, hogy éles helyzetben mit fog csinálni mai értékben kb 5 millió forinttal.
Nem arról volt szó, hogy tilos magánszemély ügyfelekre terhelni a megemelt tranzakciós illetéket év végéig? Egyet találhattok ki hárította át magánszemélyekre elsőként: a Magyar Államkincstár! Eddig a pénztári készpénzfelvétel díja 3 ezrelék volt, de max. 10.000 Ft, ma néztem, felemelték 4,5 ezrelékre, és már max. 20.000 Ft. Köszönjük szépen, Magyar Államkincstár, továbbra is bízunk a magyar állam szavahihetőségében!!!! /Forrás: Mobilkincstár, Készpénzfelvétel bejelentése, és az ottani kalkulátor/
5,2 vs 20,6, én bevállalom arra a pár évre, hogy később picit rosszabb lesz. De a babakötvény +3%-ot ad, és 18 év után te határozod meg a kilépési időt. Kamaszgyerekem van.
Elsőként a 19% kamat keresi majd a helyét. Aztán a tőke átgondolása. 2025 február, március, május. Kicsi januárban, de ott a tőke megy át a babakötvénybe 2025 decemberig 20,6%-ra.
Ugyanaz a munka el lesz végezve 5% bérmegtakarítással. A nagyfőnök es tsai béremelése mindenképp megvan És így is megszavazzák őket, ha itt most megszorítanak. Még tiltakozás se lesz, aki marad, még örülni is fog, hogy maradhat és dolgozhat 5%-kal többet. Szolga perspektíva van.
Magyar Állampapír tulajok