kísérleteztem ma régen a julius meinl üzletben lehetett kapni sajttekercset, nagyon szerettem most vettem az auchanban, de hatalmas csalódás, mert füstölt sajt és alig érezni benne a tölteléket , a sajt teljesen elnyomja lefektettem hosszában sajtszeleteket és megtöltöttem hidegre hűtött fokhagymás-brokkolikrémmel, aztán feltekertem, hűtőben megdermesztettem fóliában formára, felszeleteltem, olyan szép, mint egy-egy kis csiga , nagyon finom:) "még az élet ad örömöket" -jelige
ma meg a Nasdaq, Dow minuszba zar, holnap Európa is folytatja ezt sztem delelott, aztan 11:30 utan a béten emelkedes kezdodik, es 14 után a bux is tartos emelkedesbe valt, jon egy korrekcio, csutortok estere amcsik is szep plusszban lesznek.penteken emelkedik tovabb a bét.
Én most halál tanácstalan vagyok. Szumma 20% feletti bukóban ülök, elég nagy tétellel. Paraszt-shortolgattam kicsit, de még így is. Dobjam és realizáljam a nagy bukót, aztán hátha megy még le 25-30%-ot? Vagy üljem ki a 2-3 évet, hátha visszamegy? Van költőpénzem, de nem tudom belőni kb hol vagyunk a storyban.
Szerintem kevesebb tudast igenyel,es kevesebb szerencsefaktor is kell hozza. Amig neked magat a papirt is jol kell kivalasztankd,addig a buxnal ez adott,mert egy instumentum osszesiti az egeszet. Es szigoruan trend iranyba megy,hiszen o maga a trend. Az egyesevel papiroknal meg siman belefuthatsz olyanba,h egy jo v rossz hangulat eseten megis epp az ellenkezojet mozogja mint a tobbi,ami igy viszont total szivas lehet.
"felrepülsz" a tőzsde fölé és kívülről nézed és kereskeded, nem az egyes papírokat nézed szerintem ez nagy tudást igényel és bírod csinálni, tehát hajrá :) én az egyes papírokban tyúkanyózok, ha beszorulok, rúgdosom az asztalt, tehát a te utad a jobb
Meg ebben is valtoztattam:a mai nyerot azonnal vettem is ki,magyar szamlarol maris kuldtem tovabb az angolra,es mar szepen ott csucsul jofele kis angol fontban. Ugy jo az,ha minel tavolabb van a tozsdetol-:)
Hegesednek mar a sebek Eva,igen. Meg fene tudja,van egy olyan erzesem,h talan vegre egyszer en is megtehetem azt,amit a nagyjatekosok,akiknek egy ilyen verzivatar maga a Kanaan es eszetlen sokat keresnek a szetzuzott papirokon. Most valahogy lehetosegkent latom azt,amit tegnap katasztrofakent eltem meg. Azt hiszem ha betartom a szabalyokat,es nem csabulok el olcsonak velt kisszar papir vetelbe,akkor megvalosulhat az elkepzelesem. Anno a valsagban hiaba lattam mar a vegen az olcso papirokat,nem volt mibol venni. Most ezt a helyzetet sanszkent erzem,furcsa varakozasok vannak bennem,az orok longosban,gondolhatod...
leves