Én amióta neki álltam pénzt keresni, mindig azt számolgattam, hogy mennyit kellene összekuporgatnom, hogy "nyugdíjba" mehessek. Amikor vért izzadva elértem a célárat, már régen nem volt aktuális, mert az infláció mindig felül írta ezt. Nem beszélve arról, hogy ezt úgy gondoltam el, hogy az összegyűlt pénzt lekötöm a bankban és aztán csak a kamatokból élek. Erre a kamatok meg szinte lenullázódtak.
Így most, már 50 év felett, még mindig gyűjtögetek, mert nem tudom mit hoz a jövő. Szerencsére már nem kell vért izzadnom, jócskán visszavettem a tempóból, meg a befektetések is hoznak úgymond ingyenpénzt a konyhára.
Oda jutottam, hogy kis városunkban mindhárom gyerkőcömnek van egy ingatlanja (öregebb családi ház, nagy telken), igaz még az én nevemen. Nem tudom, mennyire jó ez, hogy nem kell megdolgozniuk érte. Persze nem kacsalábon forgó kastélyokról van szó, ha valamit kezdeni akarnának vele, igényeik szerint kellene felújítani, de 30 millióért egy perc alatt elvinnék.(kisvárosunkban most 40 millió alatt nincs ilyen). Két gyerkőcöm a nagybetűs élet kapujában van, még 2 év egyetem, aztán majd eldől a sorsuk. A kisebbik 10 névvel fiatalabb.
Az is nagy kérdés, hogy velük mi lesz, mert nem vagyok biztos, hogy itt akarnak majd karriert építeni.
Abban teljesen biztos vagyok, hogy én+feleségem gond nélkül eléldegélnék a vagyonkámból, nem vagyok nagy igényű. Esetleg valami komoly betegség csinálhatna zavart az anyagiakban.
Már korábban leírtam, hogy a 22 évvel ezelőtti tervemmel hogyan jártam. Akkor születtek a "nagyok" és jöttek, kössek rájuk spórolós biztosítást. Mi legyen a célár?? Hát egy lakás + autó és még egy kis indulótőke, tehát legyen 5 millió . Ugyanis 2002-ben ezek nálunk ennyibe kerültek. Most, 22 év után megkapták ezt az összeget. Még egy pici telek is ennek az összegnek a háromszorosába kerül. :-)
Így tervezzen az ember! :-)
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)