Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2010. 11. 29. 20:51
Előzmény: #1378  Láma
nem álltam bent de látom megint van mit venni...

nekem ez a papír tripla vagy semmi ;)

Hazudós Orbán meg Matolcsy elintézte az egész piacot ezzel együtt...
newedge07 2010. 11. 29. 16:41
Előzmény: #1378  Láma
bent álltam de nem kaptam 2k-val, jó lesz figyelni jövőre földtv aztán Mol álllamosítás.
Láma
Láma 2010. 11. 27. 16:29
Előzmény: #1377  watson
Csak nem, hogy meguntad a banánt, és átálltál a másik oldalra (pénteken)?
watson
watson 2010. 11. 27. 12:48
Előzmény: #1376  Láma
gratula a horgász brigádnak ;)))
Láma
Láma 2010. 11. 27. 12:39
Előzmény: #1375  r76
Én is kaptam
516-on én álltam napokig a maradék tbsz-es pénzemmel
r76 2010. 11. 26. 16:41
Előzmény: #1374  newedge07
ennyi kispályást gratula a tradernek, vettem egy kicsit hétfőn fordulunk szvsz
newedge07 2010. 11. 25. 14:21
Előzmény: #1373  Láma
lehet venni olcsón jegyet lassan már tételeket is
Láma
Láma 2010. 10. 29. 14:03
Előzmény: #1372  watson
Szerintem se adják tovább a Mol-t,
de ha piaci forrásokra akarnak támaszkodni, akkor valamit el kell adni, és ott kötelező lesz 10 százalékban kpj-t befogadni
watson
watson 2010. 10. 29. 13:54
Előzmény: #1371  Láma
Jól dolgozik az MNV-s mami, ma megint szórtak egy pár darabot anyám NYESZ számlájára :))

penznyelovel egyetértek, hülyék lesznek MOL-t adni ha megveszik az oroszoktól.

Viszont törvényileg valamit kell adjanak, ha mást nem peres úton.
Láma
Láma 2010. 10. 28. 17:06
Előzmény: #1367  watson
Na, ma - hosszú idő után - újra vettem
TBSz-re, úgyhogy mostantól az idő nekem dolgozik
adómentesen :-))
Törölt felhasználó 2010. 10. 24. 23:16
Előzmény: #1365  calvados
Calvados:
"Ha valaki továbbgondolja ezt a bejelentést megcsillanhat a felhasználhatóság lehetősége"

Továbbgondoltam. Szerinted majd pont Orbán a nagy államosító és a "nem épülhet a gazdaság spekulációra" vezére fogja azonnal spekulánsoknak odaadni azt a MOL pakkot, amit visszavesznek az oroszoktól?
Törölt felhasználó 2010. 10. 24. 23:14
Ugyan Watson. Egyrészt nem 3 mrd-nál tartanak, hanem 200 milliót fizettek ki a 2006-os utcai megmozdulások károsultjainak. Másrészt csak a pozid az, amit párhuzamot von a kettő közé. Pedig értelmes ember vagy, kifejezetten egyetértek egy sor meglátásoddal, de szvsz itt nagyon elvakít a pozid. A jegyesek nagy része spekuláns. A spekulánsoknak, meg a tőzsdének nagyon durván nekimentek Orbánék. A 2006-os események kárpótlása meg tiszta politikai haszon. A kárpótlási jegyek kifizetése meg nem az.

Erre nem fognak pár milliárdot kiszórni, hogy te jól járj. Privatizációról meg ilyen államosítási törekvések közepette még ennél is értelmetlenebb álmodozni.
Láma
Láma 2010. 10. 21. 21:19
Nagy különbség, hogy a 2006-osok perelnek, mi meg nem...
watson
watson 2010. 10. 21. 20:18
Állítólag a 2006-os kárkifizetések (jogos vagy sem) már 3mrd-nál tart.

Ehhez képest a kárpótlás 4mrd-os és nem is cashben történő teljesítése már nem lehet probléma... bár ezen nem olyan egyszerű kamu kifizetéseket teljesíteni.
watson
watson 2010. 10. 21. 16:39
Előzmény: #1365  calvados
460mrd... 14hónap x 30mrd mnyp át nem utalás 420mrd.... hát igen ez a "piacról" összejön ;)

érdekes a piacról alkotott fogalma a narancsos gyerekeknek ;)
calvados 2010. 10. 21. 16:09
Ha valaki továbbgondolja ezt a bejelentést megcsillanhat a felhasználhatóság lehetősége
----------------------------------------------------
Megvásárolhatja a Surgut MOL-részesedését az állam

Magyarország év végéig meg szeretné vásárolni az orosz Surgutneftegaz MOL-ban lévő 21,2%-os részesedését. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter közleménye szerint a transzakció kifizetéséhez szükséges tőke megszerzésével kapcsolatban aggodalomra nincsen ok, ezt a kormány a piacról képes lesz finanszírozni. A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a részesedés megszerzése hasznos lenne az állam számára. A részesedés 460 milliárd forint értékű.
zeli39 2010. 10. 17. 11:29
A még kint levő kárpótlási jegy nagyobb része idős illetve már elhunyt kárpótoltak örököseinél vannak vidéken a szekrények mélyén tehát pénznyelő szerintem téved,,,Watson egyedűl maradt jó magyar szokás szerint.Ennél azért szervezetebben kell felépni ha eredményt akar az ember elérni.És van egy olyan faktor amit mi nem ismerünk de lehet valakik igen,,,
watson
watson 2010. 10. 14. 19:54
Előzmény: #1362  Törölt felhasználó
1.) A 98%-ban tévedsz.
Nem kéne ennyire hülyének nézned a spekiket akik közé magad is sorolod! Ha 2500k 98%-a spekiknél lenne akkor nem 363k-t váltottak volna MOL-ra.

2.) Te hívtál már "kpjegyet vennék" telefonszámot? Venne határozattal földárverésre... ezzel-azzal visszaélve, bár ezt nem mondja pacekbe, mert ugye minek neki határozat?

3.) A határtalan Orbáni demagógiában igazad van, ezt én sem látom másként. A képlékeny speki meg nemzeti vagyon védelem fogalmak félremagyarázása ismert, nem különb a kulákozástól. Ez persze nem jelenti azt hogy a 90%-ban öreg jegytulajdonost nem kellene kártalanítani és a kárpótlási folyamatot mielőbb lezárni. A törvény szerinti vagyon juttatással tudják csak a számukra is valóban átruházhatóvá tenni, mert ugye 500Ft-on ez nem alternatíva a számukra, szóval valamit juttatni kell.

4.) Kár elkenni a kintlévő mennyiséget. Ha ennyi év adminisztrációs felülvizsgálat után a Kárpótlási, ill. Igazságügyi Hivatal azt mondja hogy 2500k, akkor szerintem higyjük el nekik. Ez pedig nagyságrendileg 4mrd és nem több vagy kevesebb 1 mrd-al sem.

5.) A vagyon juttatáson meg lehet pereskedni, csak ez könnyen egy nemzetközi lejáratódáshoz vezethet, hiszen az állam fizetési készsége kérdőjeleződik meg egy tulajdonképpen 'állampapír' esetében.
Szerintem eljutunk ide csak illik egy-két tiszteletkört futni a kormányzati szándék világossá tételében.
Törölt felhasználó 2010. 10. 14. 18:51
Előzmény: #1361  watson
1. "penznyelo szerinted a 2500k jegy mekkora része fordult meg az elmúlt egy évben a börzén? bekalkulálhatod azt is hogy többször is megfordult jópár jegy. megvolt 1%, vagy az sem?
(Ez a mindenki tudja egy nagy kamu szöveg volt.) Szerintem jó ha van az 5%."

És ez mire érv? Megmondom: semmire. Egyrészt, miért 1 évet nézel? Az elmúlt 4 évben semmi felhasználás nem, 12 év alatt meg 3, a jegy itt forgott azóta. Másrészt tőzsdén kívül is baromi sok jegy került spekikhez (lásd "kpjegyet vennék" mindenhol). A jegyek 98%-a spekik kezében vannak szvsz (spekik nem egyenlő kisspekik), de 90 tuti. A maradék van kárpótoltaknál. Orbán "nem épülhet spekulációra a gazdaság" Viktor szerinted megjutalmazza a spekiket. Szerintem ezt te is csak a pozid miatt hiszed el.

2. "Szerinted az a 4mrd-nyi ellenérték vagyon ami nem kell cash legyen, az mekkora tétel a költségvetésben?"

Orbán "megvédjük a nemzet vagyonát" Viktor esetében a privatizációt elfelejtheted (látod, most is inkább elvesznek a magánszektortól). Marad tehát a cash. A 4 mrd inkább 4-20 mrd, mert senki nem tudja pontosan. És hogy nagy-e az összeg spekik jutalmazására vagy sem anbak eldöntésére leírnám, hogy Simor fizetésén kb. 30-40 milliót/év spórol az állam és ezért még az EU-nak is nekimentek...

Ja és szvsz majdnem biztos a legalább 2 ciklus. Na, ha ezt összeadod, akkor már bőven érthető, miért 500 Ft a jegy.
watson
watson 2010. 10. 14. 17:33
Előzmény: #1360  Törölt felhasználó
penznyelo szerinted a 2500k jegy mekkora része fordult meg az elmúlt egy évben a börzén? bekalkulálhatod azt is hogy többször is megfordult jópár jegy. megvolt 1%, vagy az sem?
(Ez a mindenki tudja egy nagy kamu szöveg volt.) Szerintem jó ha van az 5%.

Szerinted az a 4mrd-nyi ellenérték vagyon ami nem kell cash legyen, az mekkora tétel a költségvetésben? és hány ezer embert érint?
vesd hozzá hogy csak a(z) mnyp havi elvonás akar 30mrd lenni, vagy a banki 200mrd, a telkó 61mrd az energia 70mrd és hypermarket 30mrd-ja mellett ez mekkora tétel.

Ha a korábbi károsultakat máshogy kezelik az azért elég nagy elvtelenségre vallana. Persze látom a tőkeutálatot meg a nem tetszők lespekulánsozását, ahogy anno lekulákozták a 2 holdas gazdákat is...
Természetesen nem gondolom hogy feltétlen lépnek valamit, sőt egy fél éven belül nem is számítok rá, de az biztos hogy kiperelhető az államból az ellenértéke vagyon formájában, szóval nagy veszteség ebből az árból nem gondolnám hogy összejöhetne.

Topik gazda

oszlopos
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek