Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
r76 2010. 08. 27. 13:57
Előzmény: #1339  Törölt felhasználó
legalább olvasni tanulj meg "szakember" nem rád hoztam az otp-s példát
Törölt felhasználó 2010. 08. 27. 13:56
Előzmény: #1337  r76
"hülyeségeket ne irogassál."

Lássuk konkrétan mi és miért volt hülyeség, amit írtam.
Törölt felhasználó 2010. 08. 27. 13:55
Előzmény: #1337  r76
"pénznyelő te akkora ember vagy én csak arra emlékszem , hogy te amikor még azt sem tudtad mi az a tőzsde akkor már zolo mint régi nick itt volt"

Ez gyenge blöff volt. '97 óta tőzsdézem, a Tőzsdefórumra '98 óta, ide talán őgy 2002-2003 környéke óta írok.
r76 2010. 08. 27. 13:45
Előzmény: #1336  watson
pénznyelő: téged mit érdekel ki mit ír? te tényleg stróman lehetsz , watson: te meg honnan tudod h nincs -e per vagy nem indítottak el valamit. 4-7 mrd között van kint jegy, gondoljátok h olyanok mint ti vagy én ülnek a jegyeket pár szász darabbal vagy K-val. pénznyelő te akkora ember vagy én csak arra emlékszem , hogy te amikor még azt sem tudtad mi az a tőzsde akkor már zolo mint régi nick itt volt, anno sokat kerestem h rá hallgattam az eco-nál, szerintem nem ír hülyeségeket és sose mondtah venni kell, ha meg valaki beírásra vesz pláne jegyet az meg balfék , a példákkal amit lent pár észlény írt , hogy otp vett és ki kárpótolja ember a jegy olyan mint egy állampapír legalább hülyeségeket ne irogassál..
watson
watson 2010. 08. 26. 23:04
Előzmény: #1334  Törölt felhasználó
Van egy ügyvéd (dr. Varga Tamás) aki viszont elért már valamit link
Tudtok róla valamit? Meg kéne tudni tőle hogy végül mire jutott!?
Vajon az ő irodája van a HEGEDŰS GY. UTCA 18. szám alatt?
Az a agyanum hogy a 2006-os Forrás kibocsátás miatt állt le. Esetleg L.T. bízta meg.
Törölt felhasználó 2010. 08. 26. 22:52
Előzmény: #1334  Törölt felhasználó
Helyesen: a szocik remélt gyors privijei, meg az ÚTP miatt...
Törölt felhasználó 2010. 08. 26. 22:50
Előzmény: #1333  watson
Ez vicces:) Erre így nem emlékeztem konkrétan, csak arra, hogy zolo meg newedge nagyon tapogatózósan, nem túl tapasztalt tőzsdésen nyomták, meg hogy te be akarsz szállni lejjebb. Na ehhez képest ők most brüsszeli perekkel, meg milliárdos jegytulaj haverokkal hülyítik itt a népet. Erre írtam, hogy te vagy itt az egyetlen hiteles. És azért emlékeztem erre, mert korábban én is írtam ide, mert 1000 körül nekem is volt jegyem (a szocik gyors privijei miatt láttam benne fantáziát). Aztán a válságban bukóban ki is szórtam később.

Aztán nemrég visszanéztem ide és láttam, hogy megy ám a nagy hülyítés, mint a szutyok papíroknál.
watson
watson 2010. 08. 26. 22:22
Előzmény: #1332  Törölt felhasználó
hehe... nosztalgiáztam
"(#104) Re: Kpjegy: 1742 Ft a névértéke
Értékelés: 0
előzmény (#101: zolo) | válasz erre | 2007. október 31. - 09:54
zolo, TEBÉSZ-szel felvettem a kapcsolatot, azért mondtam hogy nem perel.
Az érvrendszerem megvan amivel nyerhető szerintem, de néhány 10eFt-ért nem akartam annyi energiát beleölni.
Ha rámborítanának vagy 10k-t 800-on akkor indulna a per :)
tavaly nem sok hiányzott hozzá, de jött a MOL :)
watson"

na azóta zolo-t sem láttam perelni és a 800-ból is 500 lett ;)
pedig zolo írt akkor "800 nem lesz hidd el nekem:) " ;)
Törölt felhasználó 2010. 08. 26. 16:27
Előzmény: #1331  watson
Watson, korrekt, amit írsz, de sajnos ugyanazokat a köröket járjuk.
1. Annak örülök, hogy a kamatos kamat hülyeség témában egyetértettél velem, ezt majd a köpködő beragadtaknak is mond meg, akik szentül hiszik, hogy nekik 5000 jár a jegyekért. És üvölt, hogy alap dolgokban tájékozatlanok (és visszaemlékezve a 2-3 évvel ezelőtti beírásaikra, akkor még nem is tettek úgy, mint akik járatosak lennének az ügyben, azóta próbálják ezt magukról itt elhitetni - értem én, a pozijuk védelme miatt).
2. "Az is tény hogy "az állam csaknem 1,8 millió határozat alapján, több mint 138 milliárd forintnyi jegyet adott át a jogosultaknak" és "140 milliárd forint névértékű kárpótlási jegy"-et vont eddig be :)))"
Igen, ez teljesen jellemző Mo-ra. Csak sajnos ez inkább ellenérv, megint azt támasztja alá, hogy kockázatos a jegybevonás, mert nem lehet tudni, hogy 2 vagy 15 milliárdba kerül-e... Ezért inkább húzzák és néhány évente odadobnak valamit, minthogy lezárják teljesen. És sajnos ilyen gazsasági helyzetben reálisan most se várható több.
3. Attól az összefoglalótól, miszerint normális csere '97, 2003 és 2006-ban volt utoljára, attól meg inkább megijednék, mert az bizony azt jelzi, hogy az előző Orbán kormány még jobban leszarta a kpjegyeseket, mint a szocik. Legalábbis a tőzsdeieket mindenképpen.

A két poziítv dolog az ára és az, hogy már 4 éve nem volt felhasználás. Erre írtam, hogy akinek van olyan pénze, amit akár 5-8 évig is nélkülözni tud, akkor esetleg beteheti. De egyrészt kizárólag csak ilyen pénzt tegyen ide. Másrészt szerintem még jó ideig ezen a szinten fog forogni (esést nem várok tőle), addig meg van más lehetőség és ide be lehet szállni később is.
watson
watson 2010. 08. 24. 21:24
Előzmény: #1288  Láma
"Pertársaságba eddig hányan jelentkeztek?"
kevesen, úgyhogy tolja az emailt aki társulna (mr.watson@freemail.hu-ra)
de így is 20k felett vagyunk már ami 1% körül van, ha igaz a 2500k kintlévőből ;)

A nagy hevületet meg le lehetne vezetni az MNV-s mami telefonján is ;))) ahelyett hogy itt egymásnak osztjátok. :))

penznyelo próbálta elkenni a becslést, de valójában nem nézett bele a számokba.
Az a tény hogy "A Mol-jegyzés mindössze 363 millió forint összcímletértékű jegyet csalogatott elő a rejtekhelyéről" 1742 forintért tisztán jegyért... namost ha ljelentősebb jegy lenne kint ezt a felhasználást több is igénybevehették volna, éppen ezért valahol tévesek a becslések.
(Egyébként utóbbi hozzászólásom nem penznyelo hozzaszolasat tamadta vagy erősítette, hanem arról szólt, hogy az igazság newedge és penznyelo között van, tehát nem igaz sem az hogy nincs szándék a bevonásra sem az hogy giga kamatokat lehetne érvényesíteni.)

Az is tény hogy "az állam csaknem 1,8 millió határozat alapján, több mint 138 milliárd forintnyi jegyet adott át a jogosultaknak" és "140 milliárd forint névértékű kárpótlási jegy"-et vont eddig be :)))

Ami viszont spekuláció az a következő:
"Kereskedők szerint hozzávetőleg hat-hét milliárd ", "kormányzati közlés értelmében hét-kilenc milliárd", "Pénzügyminisztérium volt vezetésének közlése szerint jelenleg mintegy négymilliárd" jegy van kint. link

Na ezek elavult közlések és szerintem nem is szakszerűek. Ami viszont szintén tény, hogy a (kibocsátó és földárveréseket koordináló) Igazságügyi Hivatal múlt heti közlése szerint 2,5mrd a kintlévő jegyek a számításaik szerint, ami szintén nem kevés ahhoz hogy egy MOL jegyzésre tisztán jegyért is csak 363 millió került elő, amit ugye cashért el is lehetett adni a jegyzés után. Én jegyeztem és szép haszonnal adtam el (kb. 19400-28500 ha jól emlékszem).

Egy biztos, itt kormányzati döntésre lesz szükség:
kptv. 29. § E törvény végrehajtásáról -...- a Kormány gondoskodik.

Az is tény hogy mindenki megegyezni szeretne a kárpótlási jegyek tisztességes bevonásáról, és a törvények betartásáról. ("az állammal szemben fennálló követelést névértékében megtestesítő értékpapír" " Az állam biztosítja, hogy a kárpótlási jegyet annak birtokosa ... állami tulajdon ... megvásárlására, ... termőföld tulajdon megszerzésére felhasználhatja") Senki nem akar pereskedni, csak ha nem hagynak más választást, és ha elis indul, szerintem idő előtt megoldják a kérdést. A megegyezéshez vezető levelezés, tájékozódás, megoldás kidolgozás pedig nem megy gyorsan, hiszen 1-2 hetes időbe is beletelik egy-egy hivatali levélváltás. Szerencsére van ahol működik az email váltás, de ugyebár egyik hivatalnak sem ez az egyetlen problémája. A lényeg hogy mozduljanak meg a megfelelő szervek (kormány, 2 minisztérium).

Miután 2003-ban is sikerült normalizálni az akkor fellépőkkel egy megegyezést ami a Forrás Rt-hez vezetett, én bízom abban hogy most is kialakulhat valami. Egyébként van szándék média megjelenésre is ha a hivatali tájékoztatásokból már publikálásra érdemes hozzáállás rajzolódik ki.
Törölt felhasználó 2010. 08. 24. 09:57
Előzmény: #1329  Törölt felhasználó
Csúnya-csúnya penznyelo! Próbálsz provokálni? Az önérzetemre hatni? Hátha valamilyen értelmetlen vitába belemegyek, pl. "de, emberileg sokkal több vagyok" vagy éppen "a szakma csillaga vagyok, mert ennyi-annyi nyereséget tudok felmutatni per hó"? Nem, ez valóban nem az én szintem lenne... Viszont még mindig nem válaszoltál egyre sem a gyarapodó kérdéseim közül, a leginkább a "ki kért meg, hogy ebbe a topicba gyere leugatni másokat" érdekelne. Még ha a tény és okszerűség "látszatfüggönye" mögé is próbálsz bújni, elgondolkodtál már azon, hogy a parketten a legnagyobb nyereségek (és a legbiztosabb bukók) is a "biztosan nem fog megtörténni" esetekhez köthetőek? Páran itt hisznek benne és bizonygatják egymásnak ez neked miért fáj? El lehet gondolkodni, hogy ki a szar alak...
Törölt felhasználó 2010. 08. 24. 09:38
Előzmény: #1328  Törölt felhasználó
Már mondtam: neked semmire nem válaszolok (reagálni se kéne, majd abbahagyom azt is). Nem éred el sem szakmailag sem emberileg a minimum szintet.
Törölt felhasználó 2010. 08. 24. 09:07
Előzmény: #1327  Törölt felhasználó
Rossz penznyelo! Csúnya penznyelo! Nem feleselünk, akárhogy számolom 3 kérdést tettem fel, azokra lehet válaszolni, hipotetikus kijelentések helyett!

BTW, ne fenyegetőzz, itt nem otthon vagy. A "hazád" kicsit arrébb van...

Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 20:30
Előzmény: #1326  Törölt felhasználó
Nem tudtad, mert a fikázásomon kívül értelmes vitát meg tőzsdei topicokat még csak nem is olvasol. Arra meg utoljára kérlek, hogy fejezd be a sértegetésemet. Ha más nem megy, ne írj.
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 19:57
Előzmény: #1325  Törölt felhasználó
Az egyetlen hiteles ember (és tapasztalt speki) itt watson. De ő sincs "közel a tűzhöz" és tévedhet is. De ő legalább hiteles és gondolkodni képes. Egy internetes fórumon ez is nagy kincs a sok hülyítő között.

--- Osztán mióta lettél te ilyen "igazságterminátor"? Mi a búbánat közöd van ahhoz, hogy kik kiket és mivel "hülyítenek"? Melyikük kért meg, hogy idegyere "tisztánlátni"? Nem is tudtam, hogy a hazudozó ballib-rabszolga így próbálja tisztítani a lelkifurkáját...
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 18:49
Előzmény: #1324  Törölt felhasználó
Egyetértek, én nem kóstolgatom őt, csak elegem lett a topicbeli hülyítésből.
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 18:12
Előzmény: #1322  Törölt felhasználó
Minek egymást kóstolgatni, amikor a csányi és leisztinger félék szabadon és a törvényeink által legálisan kószálhatnak az országban.
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 18:12
Előzmény: #1322  Törölt felhasználó
Minek egymást kóstolgatni, amikor a csányi és leisztinger félék szabadon és a törvényeink által legálisan kószálhatnak az országban.
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 17:25
Előzmény: #1319  newedge07
Newedge07, 2-3 éve azzal nyomtátok zoloval itt tele a topicot 1200-nál, hogy vegyétek, Szerencsejáték privi, MVN, majd az Új Tulajdonosi Program. Akkor erre gyúrtatok, aztán nem lett semmi ezekből, lett viszont egy válság. Ezt hívják beragadásnak. Ti meg ültök és új reményeket gyártotok a bukó pozitok köré. A dühöt értem, de nem kell hülyíteni az embereket. Nincsenek milliárdos jegy haverjaid, nincsenek Postabankos pertársaságos ismerőseid, stb. stb. se neked, se zolonak, mert amikor 3 éve bőven 1000 felett beszálltatok, akkor még csak a Tebész-t akartátok esetleg felhívni.

Az egyetlen hiteles ember (és tapasztalt speki) itt watson. De ő sincs "közel a tűzhöz" és tévedhet is. De ő legalább hiteles és gondolkodni képes. Egy internetes fórumon ez is nagy kincs a sok hülyítő között.
Törölt felhasználó 2010. 08. 23. 17:18
Előzmény: #1320  Törölt felhasználó
Most jut eszembe, a bank adó előtt vettem OTP részvényt, aminek esett az árfolyama.
Kárpótol az állam?
Ez egy hülye ország, hülye törvényekkel.

Topik gazda

oszlopos
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek