A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Idézet a Portfólió manyup-portfólió sorsát taglaló cikkből: "Borbély megjegyezte azt is: elképzelhető, hogy lesz olyan rész, amelyet kisbefektetőknek értékesítenek, elsősorban a részvények közül egy jegyzési program keretében egy adott piaci árfolyamon. Ennek az értéke a szeptember végi állapot szerint mindössze 300 milliárd forint volt. Ebből 100 milliárd magyar, a többi külföldi részvény, ennél részletesebb adatokat még nem tudnak. Mindenesetre a 100 milliárd forint is a tőzsde napi forgalmát tekintve mintegy egyhetes forgalom, ezért nem a tőzsdén akarja eladni az ÁKK."
Ha az állam értékesít, a vételár 10%-át köteles kpj-ért adni.
Jól tudom?
nektek is BUÉK! kíváncsian várom a kpjeggyel történik -e valami 2011-ben. röhej mindentől függetlenül, hogy a kptv.semmibe veszik nincs folyamatos felhasználás, amennyiben valaki perelne kérem írjon csatlakoznék.
Watson!
Nagyra értékelem a fáradozásodat, ami a levelezést illeti, de szerintem azok csak a csinovnyikokhoz jutnak el.
Ahhoz, hogy megérintsük a döntéshozók ingerküszöbét, per kell.
Calvados, itt írtam amit eddig kaptam értelmes visszajelzést, a freemail-t nem néztem egy ideig, és törölték a leveleimet. Írtam, hogy első körben a hivatali utakon próbálom meg előmozdítani a dolgot és annak eredményeként indítok csak pert ha máshogy nem megy.
Eddig a lényeg hogy a minisztérium az önkoris választások miatt később szándékozott vele foglalkozni, a /Kárpótlási/ Igazságügy Hivatal pedig javaslatot terjesztett a minisztérium elé a kárpótlási folyamat lezárására. Állításuk szerint 2,5mrd jegy van kint. 1742 forinttal számolva olyan 4,4mrd a probléma súlya.
Az imént idézett cikk meg kétélű ugye éppen arról szól hogy a probléma megoldását még 3 évvel elodázhatják, de legalább napirenden van.
Na most rohannom kell---
Eddig is tettunk az EU-ra, ezutan is tenni fogunk. Meg a vegen kivagnak bennunket v. Viktor 2/3-dal megszavazza a kilepest. Sztem zero jelentosege van.
Mondjuk pl. foldet miert nem lehet venni ebbol a szutyokbol, azt nemtom!
Szerintem ezeket a kérdéseket egy hozzáértő ügyvéd öt perc alatt eldönti (ismerek ilyet)
Nekünk azt kellene eldönteni, hogy perelünk-e?
Én már többször igent mondtam, most is azt mondom: én benne lennék.
Jogilag behajthatónak tartom az államon a papír ellentételezését, és ez az ár az időfaktort is kompenzálja, ezért.
Mondjuk nem bánnám ha elkezdődne itt egy szakmai eszmecsere is. A téma pedig kezdetnek legyen a következő:
1.) Nincs felhasználás biztosítva mindenkinek, ami a kormány felelőssége. A kérdés kit kell perelni, és mire? ;)
"1991 XXV. (kptv.) 29. § E törvény végrehajtásáról a Kormány gondoskodik." "10. § (1) Az e törvény hatálya alá tartozó ügyekben a kárpótlási hatóság jár el."
Az államot képviseli a törvényalkotásban a PM, a tőzsdei jelenlétben is a PM ami ugye NGM része, a végrehajtásban az MNV Zrt. ami ugye NFM tulajdona, a NGM és NFM miniszterei pedig a kormány részei :)
2.) Ha nem nyújtanak vagyonelemet akkor milyen esetben van helye pénzbeli követelésnek? lehetséges joghelyek?
"Ptk. 298.§" szerinti kötelezetti késedelembe esés lehetősége hogyan tud fennállni? milyen eljárást kell ehhez végigvinni (felszólítás...)?
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509