A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Persze, hogy mindenki megkapta. Aki az előtt vette, hogy az állam többségi tulajdonos lett, hiszen számukra ajánlatot kellett volna tennie az államnak.
Tudtam, hogy a Postabank lesz a példa. Ezzel kiválóan igazoltátok, hogy fogalmatok sincs a joghoz.
1. Palotás János '98 tavaszán vette a Postabank részvényeit.
2. Az állam később lett többségi tulajdonos, később szállította le a bank tőkéjét, ahogy később derült ki a sokmilliárdos veszteség is.
3. Palotást valóban kár érte. Vett valamit X Ft-ért, ami utána jóval kevesebbet ért.
4. Az állam a Gt-t nem tartotta be, mert vételi ajánlatot kellett volna tennie a kisrészvényeseknek, amikor többségi tulajdonos lett.
5. Palotásnak jogerősen megítélték az állam által okozott kárt. Azaz az államnak ki kellett fizetni a 106%-os árat + kamatokat.
6. Palotás perelte a Postabankot is 140 és a 106 közötti veszteség miatt azzal az indokkal, hogy ő tévedésben volt a vásárláskor, mert infókat hallgattak el előle. Ezt NEM ÍTÉLTE meg neki az LB.
pénznyelőke örülnél ha annyira értenél a gazdasági joghoz mint zolo, de igaza van a Postabankosnak utána tudsz nézni mi volt, mindenki megkapta jussát az is aki az utolsó pillanatban vette, igaz volt egy Palotás nevű úrfi.
közöm nincs? jajaj.
Kártérítésnél azt a kárt tudod perelni, amit te bizonyítottan elszenvedtél. Ha valaki 500 Ft-ért 2010-ben kp. jegyet vesz a tőzsdén, azt nem érte semmilyen kár azzal, hogy 13 éve nem lehet felhasználni.
Postabank, Malév, nézzél után mielött hülyeségeket írsz...good luck
"alapok: ha per van és nyersz független h mikor vetted".
Neked fogalmad sincs a jogról. Kártérítésnél azt a kárt tudod perelni, amit te bizonyítottan elszenvedtél. Ha valaki 500 Ft-ért 2010-ben kp. jegyet vesz a tőzsdén, azt nem érte semmilyen kár azzal, hogy 13 éve nem lehet felhasználni. Ha mostatntól nem lehet, na akkor éri kár. Ezt azonban neked kell számszerűsítened és bizonyítanod. És ezt az elszenvedett kárt tudod kamatostul visszaperelni, múltbeli kamatokat ugyan miért kapnál te bárkitől is?
Közöd nincs a joghoz. Én nem vagyok jogász (családban azért van), de volt már több kártérítési ügyem (felperes és alperes is voltam már).
aki ismer tudja mi vagyok...
nem volt per csak egy pertársaság anno aki elérte amit akart...
h ki perel? gondolod a média írna róla? ugyan már.
nyelo: EU-ban vagyunk mégha balkáni ország vagyunk
egy utolsó megjegyzés: szvsz nem ajnározás megy,watson pár éve olvasom nem is pár , jó pár...nem buta emberek. Nem kispekik ahogyan magam sem . Véleményem szerint itt az idő h valaki(-k) lépjenek vagy már léptek is:)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509