A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
1. a kockázatmentes hozamok 0 kb szóval hosszabb várakozás sem jelent komoly veszteséget
2. Vagy így vagy úgy előbb vagy utóbb de ezt le kell zárniuk. Hiszen lezárták már a kárpótlási jegy igénylést is minden jogcímen. Privatizáció is hivatalosan lezárult. Persze ettől még húzhatják halaszthatják.
"Mehetnek alperesként a bíróságra" :) és a többi, de minek?
"Szóval nehéz lehet ebből mennyiséget venni, ha jön egy hír akkor főleg, fel is függeszthetik, aukciós rendszerben nem lehet azonnal rácsapni ha nincs is felfüggesztés."
Ez igaz. De ez fordítva is érvényes: eladni is nehéz...
Szóval nehéz lehet ebből mennyiséget venni, ha jön egy hír akkor főleg, fel is függeszthetik, aukciós rendszerben nem lehet azonnal rácsapni ha nincs is felfüggesztés.
Tőzsdén kívül venni, hát nézegettem de semmi szinte.
Persze ha peres úton nem sikerül kikényszeríteni a rendezést akkor ki tudja mikor szánják rá magukat.
Azért látok abban is fantáziát, hogy kárpótlás hivatalosan lezárult csak nem fognak örökké forogni a jegyek, előbb utóbb csak lezárják. Persze ha önszántukból kell lezárniuk, mikor az nagy kérdőjel.
Megírtam ide akkoriban, szeptember elején a felrántás előtt és alatt vettem 550 és 680 között kb. (most csak emlékezetből írtam a számokat) és 1000-es átlag körül adtam el (ezt is megírtam akkor).
Akkor nem lehetett valami sok papírod, ott alig forgott pár db. Én 930 környékén adtam el, aztán 740-től lefelé visszavettem. Egy papírom se volt meg még ennyi ideig mint ez :)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509