Nekem 1-2 nap volt a regisztráció. De utalni csak akkor utaltam, amikor már minden más rendben volt. Mit jelent az, hogy USD alapú? USD a bázisdeviza? Többféle devizában tudsz pénzt beutalni (ezt majd a felületről ki tudod választani, ha már működik), a beállított devizától függ, hogy milyen számlára kéri. Forintban is lehet beutalni magyar bankszámlára. És akkor automatikusan átváltja a pénzt, amikor részvényt veszel, nagyjából 0 ft-os költséggel.
Sziasztok, Elindítottam az IBKRnél a számlanyitást. Kb hány nap alatt ellenőrzik az adatokat, aktiválják a számlát? USD-t választottam bázis devizaként. Revolut-ról utaltam át, hány nap alatt szokott jováíródni az összeg? Illetve USD alapú számlák esetén mindig az amerikai bankba kell utalni (amit az ibkr megad)? Köszi.
Letöltöttem az IBCE-s és MNB-s adatokat, és kb azt látom, hogy a német és francia turbo certik nyereségét 0-nak vették, és ezért lett a vége mínuszos. Érdekes...
"Örülj neki. :)" . Ha igaz lenne, örülnék. De most attól tartok bug keresés lesz a dologból és nekem extra munka, ahelyett, hogy csak rákattintanék a NAV-os űrlapra.
Csak 1 részvény pozícióm van, de ahhoz évek óta nem nyúlok. Az összes egyéb trade 1-2 napos volt. Év elején tiszta lappal indítva, év végén minden szépen lezárva. Néhány tucat kötésem volt. Egyelőre nem számoltam ki magamnak az eredményt, mert a számlán világosan látszik, hogy x ezer EUR pluszban van. Ehhez képest több, mint 30000 EUR mínuszt hoztak ki. Ha ezt készletpárosítással hozták ki, akkor királyság. :) De ha nem, akkor aggasztó bugok lehetnek a kódjukban.
Ami felmerülhet: - ugye csak a lezárt pozíciókat vetted bele? (lebegő, azaz a még nem realizált nyereség/veszteség nem számít) - MNB árfolyammal forintosítottad külön a nyitási és zárási lábát minden tranzakciónak? (ők így csinálják)
Közben megérkezett a NAV-os tervezet, ügyfélkapun keresztül meg lehet nézni. Összehasonlítva a saját könyvelésemmel, minimális a különbség, viszont az IBCE-től még nem kaptam semmiféle elszámolást. Egyelőre marad az "Activity Summary".
Így utólag én is áldom az eszem,hogy csak ennyit utaltam ,mert borzalmas árfolyamon váltották le.373 Ft körüli árfolyamon,miközben a Revon 360körül volt,ha jól emlékszem
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF