Bocs, asszem félreértettem, te sem azt mondtad hogy a részvényt máshogy kezelik mint a cash egyenleget, csak azt, hogy elég nagy össz számlaérték kell ahhoz hogy azt a kamatlábat kapd ami a táblázatban van. Akkor sorry :)
Persze így is fényévekkel jobb az eddigi 0 kamatnál, örülök hogy meglépték. USD, EUR, stb egyenlegre meg ugyanannyit adnak mint a többi leánynál, az szuper.
A matek nem így néz ki sajna, a teljes aktuális HUF kamat 57 m HUF esetén jár jelen USD/HUF árfolyammal számolva, tehát 28,5 mHUF cash és 28,5 mHUF értékpapír állomány szükséges hozzá, minden egyéb esetben (kisebb szla érték) arányosan csökken a kapott látraszóló kamat! De játszatok Ti is a kalkulátorral: https://www.interactivebrokers.hu/en/pricing/cash-yield-enhancement-hu.php Régen és tudtommal most is lassacskán ilyen lehetőséget csak a Privátbanki ügyfelek kaptak, ám ott a belépési limit kb a duplája, tulajdonképpen fele összegért kapsz kiemelt kamatot.
Opciózol, cash secured üzemmódban, öregurasan, évesített 30-40% hozammal, óvatosan 10-15-20% körüli valószínűségre. Időnként többre. Szépen besöpröd a kiírásért kapott díjat plusz kapsz a cash-re is 10% éves kamatot. Végre nálunk is. Nem egy évenkénti duplázás, de szépen termel. Nice.
Tisztelt Ügyfelünk, Interactive Brokers Central Europe Zrt.! örömmel jelenti be a Készpénzhozam-növelő Program bevezetését, amely lehetőséget ad arra, hogy bevételre tegyen szert a jogosult, be nem fektetett készpénzegyenlegekből. Minden ügyfél automatikusan bekerül a programba. Felhívjuk figyelmét, hogy a bevétel naponta gyűlik, de kifizetése a következő hónap harmadik munkanapján történik.
Le van írva a pontosan, hogy hogyan számolják a jutalékot mindkét esetben. Jó eséllyel bizonyos összeghatár alatt az egyik lesz jó, fölötte meg a másik.
Sajnos a magyar részvények árazását nem ismerem, de szerintem ott mindegy melyiket választod De ebben nem vagyok biztos, én a tiered-et használtam, de én csak usa és eu tőzsdéken kereskedem
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF