Ha megvan az IB fiókod, akkor a belső levelező rendszerben éred el őket (legalábbis ott célszerű), van magyar ügyfélszolgálat. Transzferálást a jelenlegi szolgáltatódnál kell majd kezdeményezned, IB-től csak pár adatot kell megkérned. Utána már a szolgáltatók egymást közt elintézik.
csak most lattam valaszod. Köszönöm! Abban tudsz (vagy esetleg mas innen a forumrol) segiteni, hogy hol erek el ügyfelszolgalatot? Van magyar is vagy csak külföldi? Angol/nemet nyelv nem problema, csak a lenyeg, hogy kihez fordulhatok szamlaköltöztetessel kapcsolatban. ha esetöeg volt mar a kerdes es irtatok is itt ra valaszt, akkor elnezest, ha ismetlem, de nem akartam most X oldalt átnyálazni. :)
IBKR. Ebből szerettem volna venni: Deka EURO STOXX 50 UCITS ETF Ez a baja: Kereskedés korlátozva This
product requires a KID in English or in a language approved for your
country. Retail clients can trade packaged retail products only if an
appropriate KID is available. More information is available in https://ibkr.info/node/4718
Hogyan tudok az írországi IBKR -en Tencent részvényt (ADR) venni? Ugyanúgy ADR mint az Alibaba és a JD.com, ezt a 2 utóbbit engedte is, de a Tencentet nem engedi venni. Azt mondja, vmit a kereskedelmi engedélyek között állitsak, de nem talalomt, h mit?
Ha kerek összeg volt, akkor valóban nem tudom. :) Nekem nem volt kerek és a convert all felfelé kerekítette. De az IBIE esetében már tényleg lehet, hogy van váltási költség is. Ezzel együtt azért ezt lekezelhetné...
Hát, nem tudom. Én beírtam, hogy 3 milliót váltanék EUR-ra, nem tudom, mit akar ezen felfele kerekíteni. Kiszámolja, mennyi EUR-ban, felkerekíti, aztán visszaszorozza, és kijön, hogy nem elég a HUF? :) Lényeg, hogy mindig érdemes kevesebbel próbálkozni akkor.
Nincs szerintem jutalék, inkább a rendszerük nem működik jól, és felfelé kerekít... Nekem se írt akkor semmi hibaüzenetet, és fél napom elment vele. Buktam is miatta elég sokat, mert épp elég durva árfolyammozgások voltak aznap...
Meg persze nem tudtam azokat az ETF-eket megvenni, amiket akartam, mert nem volt angol KID-jük, ezt sem értettem egy jó ideig, hogy ezzel mit kéne kezdenem.
Köszi, igen, nyitottam ticketet, írtam chatet meg mindent, de végül
rájöttem, az volt a probléma, mint nálad, hogy az egészet be akartam
váltani EUR-ra, és talán erre is volt váltási jutalék (?), ami miatt nem
fért bele a keretbe. Csakhogy nem írt ki semmit, csak állt a rendszer.
Jól felhúztam magam rajta.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF