Össze-vissza kommunikálnak.Ez kb. a 3. ilyen ügy ,amivel kapcsoltban teljesen ellentmondásos az infó.Én megoldottam végül Revon keresztül.Nem volt gondom.Sikeresen áthoztam mindent IB-re.Erstét be is szántottam,ahogy azt kell.
TBSZ havidíj van, 2000 HUF, de bármennyi TBSZ-re ennyi, és a TBSZ-en történet tranzakciók díjai levonódnak ebből. Melyik felület? Ugyanis 4 van, 2 mobil app, 1 web és 1 desktop. Mindegyik profi és mindegyik másra (másnak) jó. Én 95% mobilon vagyok (IBKR mobile), maradék 5% a webes. Desktop is jó, de oda kellenek a videós tréningek, jó sok van belőle. Díjakat meg a honlapon találsz a kérdéses tőzsdékhez.
Sziasztok! Segítségeteket kérném! IB mit kér most számlavezetésre, illetve mennyi a jutalék magyar és osztrák részvény esetén? Milyennek találjátok a felületüket?
Sziasztok! Hol lehet megnézni melyik BÉT papírt számítanak be fedezetbe (pl: Buying power)? Pont emiatt váltottam Erstéről (most ért át a transzfer) mert ott a 15M HUF állományom hiába prémium kat. fedezeti értéke 0 s nem tudok napizni/swingelni ha arra szottyan kedvem. Lehet még korai a következtetés, plusz nicns kereskedési nap, de most IB-nél Buying power 0. OTP, MOL-n kivül van tapasztalat beleszámít-e fedezetbe más papír?
Ugy emlekszem, hogy nem, de mar meg megszüntettem az Erste számlamat, igy nem tudok mar belepni a netbrokerbe. Mi transzferaltunk ( 5000 Ft/reszveny) huf- ra váltottuk minden maradek USD-t es forintot utaltunk ki az IBKR-re. Egy kisebb osszeggel azert teszteltuk elotte, hogy valoban megerkezik-e az utalas. Sima szamla volt, nem TBSZ.
Igen, mi utaltunk Erste értékpapír számláról egyből IBIE számlára HUF-ot.Be kell menni egy bankfiókba, ott meg tudják változtatni azt a számlaszámot ahova tudsz kiutalni. ( Te nem tudod ezt megcsinálni a netbroker felületén ) IBKR-nek egy Raiffeisen-es magyar számlaszáma fogadja a forintot HU06 1200 1008 0179 1337 0030 0008 A közleménybe meg az IB-s U..... val kezdődő saját számlaszámodat kell beírni. Ez fontos mert így azonosítanak ! Másnap meg is érkezett az összeg. Nem volt gond vele.
Nem tudom mit néznek.Internetes vásárlásokra szoktam használni Revo-t,de nem olyan sokszor,és nem nagy összegekkel.Ezen a 12.7k-n kívül tavaly szeptemberben volt két egymás utáni-szintén Erstés-utalásom cirka 5000 usd értékben.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF