Két dolgot tennék hozzá, a 'stabilan' szót nem ismerik a kínai indexek :) Szerintem felmehetnek függőlegesen, ha Trump beiktatása után nem úgy vezeti be a vámokat, mint amit most áraz a piac. Fundamentálisan meg egy éve azt se lehetett tudni, ki lesz az amerikai elnök és milyen viszonya lesz Kínával. Most Trump beiktatását várjuk, és 17%-kal feljebb van a Hang Seng, mint egy éve, ezt jó jelnek veszem.
Szerintem kozel van a kinai tozsdek korrekciojanak a vege, es hamarosan megindulnak stabilan fel . https://imgur.com/a/9u1fTe8 . A Shenzen index, CSi300 mar teljesen szabalyosan keszen van a korrekciojaval . https://imgur.com/a/H6pGWwH
Chinese e-commerce giant Alibaba Group Holding Ltd. (NYSE:BABA) announced plans to sell its 78.7% stake in hypermarket chain Sun Art Retail Group to private equity firm DCP Capital for HK$12.298 billion ($1.58 billion), marking another step in its strategic refocus on core operations. Li Auto Tops The Chart:Li Auto said on Wednesday that it delivered 58,513 vehicles in December, marking a 16.2% jump in sales year-over-year and a 20% increase from November when it delivered 48,740 vehicles.
XPeng Mona M03 Deliveries Exceed 15k Units:XPeng also witnessed its deliveries rise in December. The company delivered 36,695 vehicles last month, marking an increase of 82% year-over-year and 19% from November.
Nio Pushes Ahead With ONVO: Shanghai-based Nio, meanwhile, delivered 31,138 vehicles in December, including 20,610 NIO brand vehicles and 10,528 ONVO brand vehicles. This marks a 51% jump from its November delivery numbers and a whopping 72.9% rise from its sales in December 2023. Kínai autógyártók y/y növekedése 20-70% között van.
Nio Inc brand Onvo said on Friday that it has delivered 20,000 units of its L60 SUV within 100 days of commencing deliveries.Onvo made the announcement via a post on the social media platform Weibo.Nio launched its family-oriented lower-priced EV brand Onvo in May this year. The company launched the L60 SUV on Sept. 19 and started deliveries on Sept. 28.
China's Ministry of Finance on Tuesday pledged to boost domestic demand, increase government spending through pension and medical insurance subsidies and support a consumer goods trade-in program. According to a Reuters report, Beijing is also planning to increase special government bond issuance to 3 trillion yuan in 2025, up from 1 trillion yuan in 2024, to spur growth.
Igen, az 50 heti mozgóátlag megtámasztotta pénteken, most a 200 naposon ül. Viszont! Opciót, derivatívát, CFD-t, tőkeáttétes baromságokat nem vennék. Simán eloldalazhat még fél évig vagy elvesztheti a jelenlegi szintet úgy hogy visszajön. Csak tőkeáttét nélküli részvénytartással próbálnám meg a dolgot. Egyszerre várunk Trumpra, aki még nem elnök, de bármikor kommunikálhat valamit, múlt héten azt mondta, az Usa és a Kína együtt mindent megold, de a piac nem értékelte; valamint a kínai stimulusra, ami simán elhúzódhat márciusig.
Akkor dátumok: Január 20. Trump-beiktatás Kínai újév: Január 28-Február 4. Márciusban lesz egy törvényhozási esemény, ahol a költségvetést szavazzák meg? Elvesztettem a linket hozzá, de elvileg ez a stimulus törvénybe iktatása.
Akkor a január 17. lejárat nem a legjobb. Viszont a premium összeomlott a mai nyitásban, így már késő eladni-gördíteni, marad a reménykedés, ami viszont nem stratégia. :)
Szerintem kalkulald be a Kinai Ujevet, az a legnagyobb kinai unnepi fesztival, jan.29, 8 nap. ami altalaban fordulopontot szokott hozni a kinai tozsdeken: ha lefele megy bele, akkor felfele fordul, ha meg felfele megy bele akkor lefele szokott fordulni. Legalabbis igy volt az utolso 5 evben. Most lefele megy bele. Es amugy eppen a Trump- beiktatas uitani heten lesz, erdemes ezt is figyelembe venni. Jobb ovatosanak lenni. .
Köszi a véleményed. Ha nem a napos chartot néztem volna, hanem a 4 órást, eltettem volna a KWEB profitot. $1.1->$3.3 De nem nyavalygok, mert egyrészt nem szeretem csinálni, másrészt nem ma jár le, hanem január 17én. Mivel hétfőn iszonyatosan felmentünk, azt is gondolom, hogy a rövid lejáratú call opció vásárlók megszívatása is cél volt, és az első lejárat ma van. NIO-t tartom, KTEC-et tartom, nem adok hozzá semmihez. főleg hogy sok Intelt vettem a héten. Ha nem lenne kitettségem, babát vennék.
Megvolt az a 2 napos komcsi konferencia, de nem jott ki semmi erdemi hir ujabb vagy nagyobb elenkitesrol. EGyelore SSEC chartot oldalazo haromszognek lehet nezni, ami meg nincs kesz; most (E) esesben van, de azert utana egy hatarozott felszurasra lehet szamitani. . https://imgur.com/a/OmKW4l0
Végülis KWEB opciót vettem, január 17 lejárattal, de elég ugyanaz. Talán fordulunk, jövő szerda-csütörtök komcsi konferencia. Addig egy dupla alj jó beszállót adhat.
Talán egy dupla alj a héten kialakul a múlt heti mélyponttal, kicsit alatta. Aztán 90 pénteken vagy inkább hétfőn és év végére 103. De tévedhetek is. Tegnap nem a dollár gyengülése miatt erősödött, hanem mert pénteken lejártak a call opcióim. :)))
A Goldman Sachs ma "SELL" ratingot adott ki a NIO-ra. A két héttel ezelőtt közzétett 13F szerint van nekik 7,6M darab, így én is tartom az én jóval kisebb pakkomat :)
Itt Trump győzelme sem segít. Igaz, 2016-ban is estek a kínai indexek, majd a beiktatása után emelkedtek, az viszont csak januárban lesz. Én továbbra is élénkítőcsomagra várok Kínából.
Én a májusi ellenállást néztem ki támasznak korábban, ez 85HKD / 88 USD a BABA és 19.600 a HK50 Futures-en. Ezeket a szinteket elvesztette, így én most a 200 napos / 50 heti mozgóátlagra várok, mint támaszra a BABA esetében 79-82 USD közt próbálnám meg újra, ha nem lenne meg a Hang Seng ETF-em, és nem táraztam volna be NIO-val, így nem merek kitettséget növelni. A HK50 nem esett akkorát, még a 100 napos felett van. Hang Seng ETF-em így is pluszban. A BABA opcióim ma lejárnak 0.00-án. A NIO viszont nem esett mélyebbre, mint a nov. 15.-i szint ami jó jel, ezzel kb. breakeven-en vagyok.
Ez most már kezd tényleg nagyon szarul kinézni. Értem én, hogy a dollár ereje nagyon rossz, de BABA ma becsúszik már a szeptember 16-i pont alá. Egyre jobban félek attól, hogy nagyot tévedünk ebben a kínai témakörben.
Hang Seng