Hétvégén azt olvastam, hogy a kereskedési szolgáltatók 0-24 ügyeletet tartottak, annyian akartak tőzsdézni. Évekig nem mentek semerre az indexek. Messze még a csúcs.
HK dollár vagy US dollár? Majdnem ugyanannyi egyébként. $129 az 50 havi mozgóátlag, közel vagyunk már annak a sávnak a tetejéhez, ahová beragadt 2,5 éve az árfolyam. A heti RSI 79, ennyi még a 2020-as nagy bull runban sem volt. Napi charton 118.79 az R1 pivot, de ezek a szintek nemigen érdekelték eddig se az árfolyamot. Talán nem hülyeség csökkenteni a kitettséget, elvileg ezt a szintet még meglátogatja, de nem tudom megmondani, hogy 140 jön-e előbb vagy 12x, de mindkettőt látni fogjuk szerintem. Hosszabb távon meg 180-at várok.
Igen, a technikai alapon számított korrekcióm fél napig tartott, szerencsére a másik felét tartom még. Mivel usa piacon is van mint VIE, USA nyitásban is kivégezhetnek néhány shortost.
Felét eladtam (Hang Seng ETF), pre-marketben nem teljesült, de elment utána kicsit alatta. Megy ez még feljebb, de most pullbacket várok. Havi: 50MA, Bollinger teteje Heti: R1 pivot Napi: R4 pivot Én a hétre kínlódást várok, de hosszabb távon mehet fel. Ha visszaszállok, babát veszek, ez az etf nem elég likvid. Nagy a bid-ask spread.
A Brüsszeli gyár vásárlási szándékát cáfolták.Az akkucsere pedig egyre inkább feleslegesnek tűnik a mai töltési teljesítmények mellett. Nem ettől ígéretes a cég. Itt (is) vannak hasznos infók Nioval kapcsolatban: https://eletric-vehicles.com/category/nio/
Pár napja beálltam venni 4.5-re, de lehet hogy sose teljesül, 5.77 Pre-Marketben. Kockázatos, mert veszteséges. Tehát megvalósulhat az is hogy nagyon jól elterjed a modelljük, nagyon profitábilisak lesznek, csak addig úgy felhigítják a részvényeket, hogy nem fog érni semmit amit veszünk. Azt hiszem az autógyártók havi eldási számokat is közzétesznek hó első napján, ami mozgathatja az árfolyamot. Az pont egy hét múlva lesz, ha leomlik, én megveszem.
NIO-ra mit jósoltok? Egészen egyedi az cserélhető akksis megoldása, ilyen nincs a piacon, az Onvo megjelenése és a brüsszeli gyár is ígéretesnek tűnik....
Itt az élénkítőcsoma (amire február óta vártam) -kamatvágás-kötelező banki tartalékráta 2018-as szintekre szállítása-jelzálogok kamatcsökkentése és második lakás vásárlás könnyítése (A Yahoo szerint a kettőt egyszerre 2015 óta nem csökkentették) -800 billion yuan likviditás ($113 billion) a piacoknak BABA már +5% Pre-Marketben, volatilisabb nevek még feljebb. Shortosokat kivégzik ma ha még maradtak, BABA már szépen erősödött múlt héten is (nem mindenkinek meglepetés a stimulus csomag).
Hang Seng