Végülis KWEB opciót vettem, január 17 lejárattal, de elég ugyanaz. Talán fordulunk, jövő szerda-csütörtök komcsi konferencia. Addig egy dupla alj jó beszállót adhat.
Talán egy dupla alj a héten kialakul a múlt heti mélyponttal, kicsit alatta. Aztán 90 pénteken vagy inkább hétfőn és év végére 103. De tévedhetek is. Tegnap nem a dollár gyengülése miatt erősödött, hanem mert pénteken lejártak a call opcióim. :)))
A Goldman Sachs ma "SELL" ratingot adott ki a NIO-ra. A két héttel ezelőtt közzétett 13F szerint van nekik 7,6M darab, így én is tartom az én jóval kisebb pakkomat :)
Itt Trump győzelme sem segít. Igaz, 2016-ban is estek a kínai indexek, majd a beiktatása után emelkedtek, az viszont csak januárban lesz. Én továbbra is élénkítőcsomagra várok Kínából.
Én a májusi ellenállást néztem ki támasznak korábban, ez 85HKD / 88 USD a BABA és 19.600 a HK50 Futures-en. Ezeket a szinteket elvesztette, így én most a 200 napos / 50 heti mozgóátlagra várok, mint támaszra a BABA esetében 79-82 USD közt próbálnám meg újra, ha nem lenne meg a Hang Seng ETF-em, és nem táraztam volna be NIO-val, így nem merek kitettséget növelni. A HK50 nem esett akkorát, még a 100 napos felett van. Hang Seng ETF-em így is pluszban. A BABA opcióim ma lejárnak 0.00-án. A NIO viszont nem esett mélyebbre, mint a nov. 15.-i szint ami jó jel, ezzel kb. breakeven-en vagyok.
Ez most már kezd tényleg nagyon szarul kinézni. Értem én, hogy a dollár ereje nagyon rossz, de BABA ma becsúszik már a szeptember 16-i pont alá. Egyre jobban félek attól, hogy nagyot tévedünk ebben a kínai témakörben.
Pre-marketben zöld volt, és elég lassan mozog, nem gondolom hogy így lenne. Az opcióim nem most, hanem jövő pénteken járnak le, talán jön bazooka stimulus addig :)
Mivel módjával szálltam vissza, engem a 30YR yield emelkedése jobban megütött most, mint a kínai kitettség. Viszont ha kezd bezárulni a világkereskedelem, akkor Kínának akkora stimulussal kell előjönnie, ami az eddigiek sokszorosa, hogy a belső fogyasztást élénkítse.
A választások eredménye mindenképp hatással lesz az árfolyamra, akkor is ha valójában nem lesz változás a Kínával kapcsolatos amerikai politikában. Trump BABA = 89? Harris BABA = 135?
Bullish, hogy a mozgóátlagok feljebb jöttek, tehát ami $94-et a BABA árra emlegettem, az ma már 96. MACD lassan pozitív kereszteződét csinál. Egy megerősítés a múlt heti csúcs kiütése jelentene, addig ez csak kereskedési zaj, még akkor is ha a BABA opcióm ma nagy pluszban lesz.
Pénzt keresni a piachoz alkalmazkodva lehet. Az elmúlt 5 évben minden feje tetejére állt, majd még 4x oda-vissza fordult. Nehéz lehet most évtizedes távlatban befektetni. Ha olcsón akarunk venni, és drágán eladni, akkor a fundamentumok nem fognak jól állni, akkor, amikor vásárolunk, mert enélkül nincs alacsony ár. Ettől még nem biztos, hogy minden felmegy, ami lement persze. Lehet trendkövető módon is kereskedni, és megvárni a kitörést. Talán ez jobban összeegyeztethető a hosszútávú szemlélettel.
Adtam egy + neked, udvariasságból! megfoghatatlan dolgok amiket mondasz! vagy igen vagy nem! nézd akik a piacon vannak nem mindenki alapok szemléletével fektet be, természetesen nem is olyan törvényi szabályzókkal, És főként nem is akkora időtàvon! Én úgy látom hogy nagyon maximum másfél két év ami ben gondolkoznak sokan. Én nem tartozom közéjük maximum egy év de leginkább pár hónap az időtáv!
Egyre több kétségem van a jövő kilátásaival kapcsolatban.Nem fejteném ki a véleményem, mert nem változtat a helyzeten,így értelmetlen! Egy vmit a zsigereimben érzek az a kurva nagy tanácstalanság, megoldási platformok nélkülözése,konzervatív gazdasági rendszerek életben tartása, stb.Nem ragozom! Sokat vívódtam a coin világ funda nélküliségén és értelmezésén.Hát arra jutottam, hogy veszegetem, ezt is-azt is.Kérdezem én, mennyivel egészségesebb egy körbe-körbe tartozó követhetetlen, gazdasági fekete lyuk, egy álságos dollár hegemoniával?Lassan mindenki a megbuktatását akarja,ne legyenek kétségeink lassan, de sikerülni fog!Nem akarja az egész világ a nemzeti jólétünket fizetni!Off! Kína azért ráeszmélt, hogy ez a “ Gyere cipó,hamm bekaplak” nem oly egyszerű! Nagyjából 50 évvel vannak lemaradva a dörzsölt pénz emberekhez képest,aki törvényei szerint működnek ők is.Na ez a nagy gebasz, hogy ezt nem ismerik fel!😂😂😂
+1 De ugye a zold es clean fejlodes megiscsak letkerdes az emberisegnek. Es abba az iranyba van a jovo. Akkor is, ha mostanaban, 2-3 eve visszafele korrigalva esnek a tozsdeken a clean tech temak, a lithium, a windpower, a solar, az inverter es mas zold technologiak es cegek tozsdei arai. . ES bizony, mintha epp most a fenti temakban (amikben Kina a vilag vezetoje), most nem az EU allna a moralisan tamogatando oldalon, hanem a sajat versenykeptelenseget probalja ksi idore vedelmezni. . Kulonben pedig erdemes megnezni ezt a chartot. Ugyan a TAN solaros ETF, ami keves kinai ceget tartalmaz, nos, meg mindig esesben van. De a tulnyomoan kinai cegeket tartalmazo KGRN solar ETF, nos, kitoresben van egy par hete, es sokkal feljebbre tart. NAGYON sokkal feljebbre. , Hasonlo a RAYS chartja is; keves ketsegem van, hogy a Zold tech ujra bullos lesz, illetve maris az. Es ketlem, ezzel szembe menve az EU a jo oldalon all. . https://imgur.com/a/Rnd2VOL
Hogy valami nem stimmel, az biztos. 2021 februárja óta a Hang Seng elfeleződött, azóta meg oldalaz. Az élénkítőcsomagok short squeeze-t indítottak be, de a gdp-fogyasztás stb. adatok még nem jók, emiatt csúszik le minden. Vagy jó adatok jönnek, vagy tovább élénkítenek, de valamit akarnak kezdeni a helyzettel. A belső fogyasztást akarják élénkíteni. NIO sokkal kockázatosabb, mint a BABA vagy a Hang Seng. Biztos fájdalmas a kínai autóiparnak Európa, de el tudom képzelni hogy más régiókban nagyobb a növekedés, pl. 1.4 milliárdos Indiában.
Bizalmatlanságra adhat okot, amióta a gazdaság élénkítő bejelentések megérkeztek Kínából /ígéretek/ azóta nagyjából egy lefordulásnak vagyunk tanúi ! Valami nagyon nem stimmel Kínában, ez egyre világosabb! Lehet rosszul gondolom, de az autóipar,legyen az elektromos, nem a vonzó bef. kategória nálam.Több tīzezer kínai autó vár bevámolásra EU. vám szabad területen.Ennek a gazdasági háborúnak az autógyártók a legnagyobb vesztesei.Hacsak nem,, valóban itt a 3. vh és mindegyik autógyár 72 órán belül termelő fegyvergyárrá tud alakulni!
BABA, NIO jelentésre nem látok dátumot, Bidu november 21. Ha a Hang -senget lejjebb várom, elképzelhető hogy a BABA is letöri a 90-et, és a májusi csúcs tartja meg. De ha 2-3 hétig ez nem történik meg, akkor a jelentésre nem hiszem hogy lemegy. Konszolidáció ide vagy oda, a kínai stimulus hírek mozgatják jelentésig inkább, ha lesznek, fel, ha nem akkor le.
Elkezdtünk. A BABA call-okon kívül még nem szálltam vissza, azok nullán vannak kb. BABA 94, NIO 4.5, Hang Seng Futures 18.600-19.500 közt - ezek a beszállási szintjeim Aki nem egy kisebb tételt szeretne, az mostantól elkezdhet lefelé venni arányosan elosztva.
Csab BABA-t vettem, a Niot kicsit lejjebbre várom, de nem akarok sokat venni. Aki nagyban játszana, annak javasoltam első adagként. Mindenesetre a BABA is pluszban van, így nem panaszkodom.
Hang Seng