Végülis KWEB opciót vettem, január 17 lejárattal, de elég ugyanaz. Talán fordulunk, jövő szerda-csütörtök komcsi konferencia. Addig egy dupla alj jó beszállót adhat.
Talán egy dupla alj a héten kialakul a múlt heti mélyponttal, kicsit alatta. Aztán 90 pénteken vagy inkább hétfőn és év végére 103. De tévedhetek is. Tegnap nem a dollár gyengülése miatt erősödött, hanem mert pénteken lejártak a call opcióim. :)))
A Goldman Sachs ma "SELL" ratingot adott ki a NIO-ra. A két héttel ezelőtt közzétett 13F szerint van nekik 7,6M darab, így én is tartom az én jóval kisebb pakkomat :)
Itt Trump győzelme sem segít. Igaz, 2016-ban is estek a kínai indexek, majd a beiktatása után emelkedtek, az viszont csak januárban lesz. Én továbbra is élénkítőcsomagra várok Kínából.
Én a májusi ellenállást néztem ki támasznak korábban, ez 85HKD / 88 USD a BABA és 19.600 a HK50 Futures-en. Ezeket a szinteket elvesztette, így én most a 200 napos / 50 heti mozgóátlagra várok, mint támaszra a BABA esetében 79-82 USD közt próbálnám meg újra, ha nem lenne meg a Hang Seng ETF-em, és nem táraztam volna be NIO-val, így nem merek kitettséget növelni. A HK50 nem esett akkorát, még a 100 napos felett van. Hang Seng ETF-em így is pluszban. A BABA opcióim ma lejárnak 0.00-án. A NIO viszont nem esett mélyebbre, mint a nov. 15.-i szint ami jó jel, ezzel kb. breakeven-en vagyok.
Ez most már kezd tényleg nagyon szarul kinézni. Értem én, hogy a dollár ereje nagyon rossz, de BABA ma becsúszik már a szeptember 16-i pont alá. Egyre jobban félek attól, hogy nagyot tévedünk ebben a kínai témakörben.
Pre-marketben zöld volt, és elég lassan mozog, nem gondolom hogy így lenne. Az opcióim nem most, hanem jövő pénteken járnak le, talán jön bazooka stimulus addig :)
Mivel módjával szálltam vissza, engem a 30YR yield emelkedése jobban megütött most, mint a kínai kitettség. Viszont ha kezd bezárulni a világkereskedelem, akkor Kínának akkora stimulussal kell előjönnie, ami az eddigiek sokszorosa, hogy a belső fogyasztást élénkítse.
A választások eredménye mindenképp hatással lesz az árfolyamra, akkor is ha valójában nem lesz változás a Kínával kapcsolatos amerikai politikában. Trump BABA = 89? Harris BABA = 135?
Bullish, hogy a mozgóátlagok feljebb jöttek, tehát ami $94-et a BABA árra emlegettem, az ma már 96. MACD lassan pozitív kereszteződét csinál. Egy megerősítés a múlt heti csúcs kiütése jelentene, addig ez csak kereskedési zaj, még akkor is ha a BABA opcióm ma nagy pluszban lesz.
Pénzt keresni a piachoz alkalmazkodva lehet. Az elmúlt 5 évben minden feje tetejére állt, majd még 4x oda-vissza fordult. Nehéz lehet most évtizedes távlatban befektetni. Ha olcsón akarunk venni, és drágán eladni, akkor a fundamentumok nem fognak jól állni, akkor, amikor vásárolunk, mert enélkül nincs alacsony ár. Ettől még nem biztos, hogy minden felmegy, ami lement persze. Lehet trendkövető módon is kereskedni, és megvárni a kitörést. Talán ez jobban összeegyeztethető a hosszútávú szemlélettel.
Adtam egy + neked, udvariasságból! megfoghatatlan dolgok amiket mondasz! vagy igen vagy nem! nézd akik a piacon vannak nem mindenki alapok szemléletével fektet be, természetesen nem is olyan törvényi szabályzókkal, És főként nem is akkora időtàvon! Én úgy látom hogy nagyon maximum másfél két év ami ben gondolkoznak sokan. Én nem tartozom közéjük maximum egy év de leginkább pár hónap az időtáv!
Egyre több kétségem van a jövő kilátásaival kapcsolatban.Nem fejteném ki a véleményem, mert nem változtat a helyzeten,így értelmetlen! Egy vmit a zsigereimben érzek az a kurva nagy tanácstalanság, megoldási platformok nélkülözése,konzervatív gazdasági rendszerek életben tartása, stb.Nem ragozom! Sokat vívódtam a coin világ funda nélküliségén és értelmezésén.Hát arra jutottam, hogy veszegetem, ezt is-azt is.Kérdezem én, mennyivel egészségesebb egy körbe-körbe tartozó követhetetlen, gazdasági fekete lyuk, egy álságos dollár hegemoniával?Lassan mindenki a megbuktatását akarja,ne legyenek kétségeink lassan, de sikerülni fog!Nem akarja az egész világ a nemzeti jólétünket fizetni!Off! Kína azért ráeszmélt, hogy ez a “ Gyere cipó,hamm bekaplak” nem oly egyszerű! Nagyjából 50 évvel vannak lemaradva a dörzsölt pénz emberekhez képest,aki törvényei szerint működnek ők is.Na ez a nagy gebasz, hogy ezt nem ismerik fel!😂😂😂
+1 De ugye a zold es clean fejlodes megiscsak letkerdes az emberisegnek. Es abba az iranyba van a jovo. Akkor is, ha mostanaban, 2-3 eve visszafele korrigalva esnek a tozsdeken a clean tech temak, a lithium, a windpower, a solar, az inverter es mas zold technologiak es cegek tozsdei arai. . ES bizony, mintha epp most a fenti temakban (amikben Kina a vilag vezetoje), most nem az EU allna a moralisan tamogatando oldalon, hanem a sajat versenykeptelenseget probalja ksi idore vedelmezni. . Kulonben pedig erdemes megnezni ezt a chartot. Ugyan a TAN solaros ETF, ami keves kinai ceget tartalmaz, nos, meg mindig esesben van. De a tulnyomoan kinai cegeket tartalmazo KGRN solar ETF, nos, kitoresben van egy par hete, es sokkal feljebbre tart. NAGYON sokkal feljebbre. , Hasonlo a RAYS chartja is; keves ketsegem van, hogy a Zold tech ujra bullos lesz, illetve maris az. Es ketlem, ezzel szembe menve az EU a jo oldalon all. . https://imgur.com/a/Rnd2VOL
Hogy valami nem stimmel, az biztos. 2021 februárja óta a Hang Seng elfeleződött, azóta meg oldalaz. Az élénkítőcsomagok short squeeze-t indítottak be, de a gdp-fogyasztás stb. adatok még nem jók, emiatt csúszik le minden. Vagy jó adatok jönnek, vagy tovább élénkítenek, de valamit akarnak kezdeni a helyzettel. A belső fogyasztást akarják élénkíteni. NIO sokkal kockázatosabb, mint a BABA vagy a Hang Seng. Biztos fájdalmas a kínai autóiparnak Európa, de el tudom képzelni hogy más régiókban nagyobb a növekedés, pl. 1.4 milliárdos Indiában.
Bizalmatlanságra adhat okot, amióta a gazdaság élénkítő bejelentések megérkeztek Kínából /ígéretek/ azóta nagyjából egy lefordulásnak vagyunk tanúi ! Valami nagyon nem stimmel Kínában, ez egyre világosabb! Lehet rosszul gondolom, de az autóipar,legyen az elektromos, nem a vonzó bef. kategória nálam.Több tīzezer kínai autó vár bevámolásra EU. vám szabad területen.Ennek a gazdasági háborúnak az autógyártók a legnagyobb vesztesei.Hacsak nem,, valóban itt a 3. vh és mindegyik autógyár 72 órán belül termelő fegyvergyárrá tud alakulni!
BABA, NIO jelentésre nem látok dátumot, Bidu november 21. Ha a Hang -senget lejjebb várom, elképzelhető hogy a BABA is letöri a 90-et, és a májusi csúcs tartja meg. De ha 2-3 hétig ez nem történik meg, akkor a jelentésre nem hiszem hogy lemegy. Konszolidáció ide vagy oda, a kínai stimulus hírek mozgatják jelentésig inkább, ha lesznek, fel, ha nem akkor le.
Elkezdtünk. A BABA call-okon kívül még nem szálltam vissza, azok nullán vannak kb. BABA 94, NIO 4.5, Hang Seng Futures 18.600-19.500 közt - ezek a beszállási szintjeim Aki nem egy kisebb tételt szeretne, az mostantól elkezdhet lefelé venni arányosan elosztva.
Csab BABA-t vettem, a Niot kicsit lejjebbre várom, de nem akarok sokat venni. Aki nagyban játszana, annak javasoltam első adagként. Mindenesetre a BABA is pluszban van, így nem panaszkodom.
Hétvégén azt olvastam, hogy a kereskedési szolgáltatók 0-24 ügyeletet tartottak, annyian akartak tőzsdézni. Évekig nem mentek semerre az indexek. Messze még a csúcs.
HK dollár vagy US dollár? Majdnem ugyanannyi egyébként. $129 az 50 havi mozgóátlag, közel vagyunk már annak a sávnak a tetejéhez, ahová beragadt 2,5 éve az árfolyam. A heti RSI 79, ennyi még a 2020-as nagy bull runban sem volt. Napi charton 118.79 az R1 pivot, de ezek a szintek nemigen érdekelték eddig se az árfolyamot. Talán nem hülyeség csökkenteni a kitettséget, elvileg ezt a szintet még meglátogatja, de nem tudom megmondani, hogy 140 jön-e előbb vagy 12x, de mindkettőt látni fogjuk szerintem. Hosszabb távon meg 180-at várok.
Igen, a technikai alapon számított korrekcióm fél napig tartott, szerencsére a másik felét tartom még. Mivel usa piacon is van mint VIE, USA nyitásban is kivégezhetnek néhány shortost.
Felét eladtam (Hang Seng ETF), pre-marketben nem teljesült, de elment utána kicsit alatta. Megy ez még feljebb, de most pullbacket várok. Havi: 50MA, Bollinger teteje Heti: R1 pivot Napi: R4 pivot Én a hétre kínlódást várok, de hosszabb távon mehet fel. Ha visszaszállok, babát veszek, ez az etf nem elég likvid. Nagy a bid-ask spread.
A Brüsszeli gyár vásárlási szándékát cáfolták.Az akkucsere pedig egyre inkább feleslegesnek tűnik a mai töltési teljesítmények mellett. Nem ettől ígéretes a cég. Itt (is) vannak hasznos infók Nioval kapcsolatban: https://eletric-vehicles.com/category/nio/
Pár napja beálltam venni 4.5-re, de lehet hogy sose teljesül, 5.77 Pre-Marketben. Kockázatos, mert veszteséges. Tehát megvalósulhat az is hogy nagyon jól elterjed a modelljük, nagyon profitábilisak lesznek, csak addig úgy felhigítják a részvényeket, hogy nem fog érni semmit amit veszünk. Azt hiszem az autógyártók havi eldási számokat is közzétesznek hó első napján, ami mozgathatja az árfolyamot. Az pont egy hét múlva lesz, ha leomlik, én megveszem.
NIO-ra mit jósoltok? Egészen egyedi az cserélhető akksis megoldása, ilyen nincs a piacon, az Onvo megjelenése és a brüsszeli gyár is ígéretesnek tűnik....
Itt az élénkítőcsoma (amire február óta vártam) -kamatvágás-kötelező banki tartalékráta 2018-as szintekre szállítása-jelzálogok kamatcsökkentése és második lakás vásárlás könnyítése (A Yahoo szerint a kettőt egyszerre 2015 óta nem csökkentették) -800 billion yuan likviditás ($113 billion) a piacoknak BABA már +5% Pre-Marketben, volatilisabb nevek még feljebb. Shortosokat kivégzik ma ha még maradtak, BABA már szépen erősödött múlt héten is (nem mindenkinek meglepetés a stimulus csomag).
BABA 52 heti csúcs közelében. Még mindig mindenki utálja, és arról beszél, hogy majd esni fog. 180nál meg majd azt fogják remélni, visszamegy 120-ra hogy vehessenek.
BABA : https://longportapp.com/en/news/214373560 Joseph Tsai 1.45M db részvényt vásárolt az elmúlt 4 hónapban. Gondolom Hongkongban és nem NYSE-n, de azért akkor is 14-15M USD érték.
Ez egy fontos topik! Azt gondolom, próbáljatok beolvadni az Ezüst fórumba! Szerencsétlen az ezüst topik név de én oda álltam be támogatni mert nem volt igazi árupiaci, keleti tőzsdei topik.
Meg mindig tart a lejtmenet az SSEC-ben. A HangSengben a hedge-fundok jo nagy short pozicioban vannak, latvanyos short-cover lesz, amikor vege a lemeno korrekcionak. . https://imgur.com/a/wInEjZE .
PDD jelentett, és rosszat, a profit nem hozta a várakozást. Mondjuk az, hogy a Temu veszteséggel értékesít, az nem tudom, kit lep meg, én eleve kerültem a PDD-t emiatt. A BABA 5% mínuszban van, szerintem alaptalanul, de a 20 napos MA (Bollinger közepe) megtartja talán.
A naposon az összes fontos mozógátlag felett vagyunk, a hetesen az 50 hetit legyőztük, ennek visszatesztje 172xx még lehetséges, ha valaki ismét beszállna.
Abszolut. Gyonyoru kick-off bull wave(iii of 3) hullamos rally kezdorugas van ma BABA, BIDU JD WB es BigTech tarsainal. Tartani, nem eladni. Ket marokra fogva tartani.
Az a BABA jelentes lenyegeben jo. A Non GAAP profit 2.30$/sh, ami a 2.09 koruli varakozasok folott van joval. Az hogy a kinaban a retail forgalom kisse csokkent, az rovidtavon nem erinti az invesztort. Szerintem most kis csapkodas, aztan megy fel. Ha az ev hatralevo negyedevei csak hasonlok, akkor is eves EPS=10$/sh vagy folotte lesz, es a 80$ arfolyamnal PE=8. Minden invesztornak csak turelmes varakozas kell, es mosolygos lesz az ev vegere.
SPY tart tovabb felfele wave(v of iii). A mai +1% a futuresben feltolja a nyitasban SPY=5500 kornyekere. Ha wave(i) 170 pont volt, akkor (iii) legalabb ekkoranak varhato, szoval 5330+170=5500, itt mar aranyos meretu lenne (iii) hullam. Marad a tegnapi chart es varakozas, mara a (iii of iii) vege es (iv of iii) indulasa a valoszinu musor. , https://imgur.com/a/v0TWCec ,
Alibaba Group reported fiscal first-quarter earnings of $3.34 billion.On
a per-share basis, the Hong Kong-based company said it had net income
of $1.36. Earnings, adjusted for one-time gains and costs, came to $2.26
per share.The results topped Wall Street expectations. The
average estimate of three analysts surveyed by Zacks Investment Research
was for earnings of $2.20 per share.The online retailer posted
revenue of $33.47 billion in the period, falling short of Street
forecasts. Three analysts surveyed by Zacks expected $34.95 billion.
A legutolsó 13F-ek alapján befektetők, akiknek a legnagyobb pozíciójuk BABA: David Trepper (11M részvény), Michael Burry (155 ezer db). Bár egyikük sem Q2-ben vette fel a pozíciót, de el nem adtak, Burry még vett is.
Ez a 76-os szint kb az, ahol már nem veszek. Ha 74 alatt lesz szeptemberben, akkor bővítek. Eddig 70.85 az átlagom. Az aktuális negyedévek szerintem másodlagosak a saját rv mellett.
A 100 heti mozgóátlag visszavetette, de az 50 heti tartja, és naposon az összes felett van. 65 és 85 közt pingpongozik egy ideje, én felfelé várom, de azt nem, hogy kilépjen ebből a sávból.
Biztos hogy sajnalod? Eppen most sult be az ujabb kitoresi kiserlet. Minden bizonnyal olyan fasza lesz a jelentes , hogy 3%ot sikerult mar elore esni ra.
BABA aug15. csutirtokon jelent. A Q2 varakozas elegge visszafogott, 12-17 Yuan kozott szor az ismert 44 becsles. Tehat az atlag 15 CNY, ezt a mostani USDCNY=7.17 atszamolva 2.09$/sh. A megelozo Q2 jelentesek 2.40 - 2.57$/sh volt. A 2024 hatralevo negyedeveire a varakozas Q3+Q4 2.65+3.10 $/sh ami joval magasabb a mostaninal. Tehat nem tartom kizartnak egy meretes pozitiv meglepetest csutortokon. Es akkor BABA (9988) ezt a varakozast arazza most.
Én se vagyok képben, főleg nem ezzel a bankkal, de kicsi az esélye, hogy valaki innen képben van. Úgy látom intuitívan, megérzések alapján kereskedsz, ha beválik, ne hallgass olyanokra, akiknek más módszereik vannak. Mindenkinek más a személyisége és máshogyan tud emiatt pénzt keresni vagy veszteni.
Fogalmam sincs, egyedi részvénybe fektetni mindig kockázatosabb, mint indexbe. BABA azért elég nagy, annak a kockázata a kettő között van, majdnem olyan mint egy indexbe fektetni. Ha a BABA elfeleződik, akkor a Hang Seng is. Ez a bank nagyot emelkedett, utána kéne járni, miért. Alapvetően nem szeretek emelkedett dolgokat venni, de léteznek ilyen stratégiák is olyanoknak, akik gyorsabbak mint én.
China Unicom Europe is a wholly-owned telecom company, a subsidiary of China Unicom Global Limited established in the UK in 2006. Backed by its world-leading submarine and terrestrial cable resources and global network, CUE provides customers with integrated communication information solutions, including video call, global connectivity, internet access, content distribution, cloud networking, data centres, call centres, information security, Internet of Things, and system integration, IT consulting, and operation and maintenance.
Hang Seng