Én még nem találkoztam olyan brokival, aki ha több tízezer részvény vételére kap megbízást, akkor 50-100 darabonként venne. Jó esetben - "ne legyen feltűnő a vételed" utasításra - 1000 darabonként vesz.
A könyvben szerintem az utóbbi időben minden nap van pár tízezer darab részvény az eladó oldalon 2800-ig, a legvalószínűbb, hogy ezt egybe kikapnák (ha valaki jegyzési ár alatt szeretne hozzájutni), esetleg a fentiek szerint ezresével pucolnák ki.
Ilyen kipucolás egyetlen egyszer fordult elő, ha több is lett volna, szerintem észrevettük volna.
Genesis Energy I. félév: 462 millió forint veszteség
2007-08-10 09:58
A tőzsdén is szereplő Genesis Energy Nyrt. az év első felében 462 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 3 millió forint veszteséggel - közölte a társaság pénteken a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésben.
Budapest, (MTI) - Az árbevétel mindössze 16 millió forint volt, míg a bázisidőszakban elérte a 423 millió forintot. A Genesis Energy még Novotrade-ként a múlt év első felében eladta különböző érdekeltségeit és tevékenységét a napelemgyártás megindítására koncentrálta. A társaság konszolidációs körébe két cég tartozik, a Genesis Solar Espana S.L. és a Genesis Solar Magyarország Kft. Ez a változás mutatkozik meg az indexekben - magyarázza a gyorsjelentés.
A társaság mérlegének főösszege június 30-án 2,17 milliárd forint volt, 7,9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A követelések 91,8 százalékkal 1,04 milliárd forintra nőttek, mert egy megvásárolt spanyol ingatlan a mérleg fordulónapján még nem került a Genesis Energy tulajdonába. A 3,4 milliárd forint jegyzett tőkéjű Genesis Energy saját tőkéje az időszak végén 2,1 milliárd forint volt.
A társaság öt százalékot meghaladó tulajdonosai külföldiek. Június 30-án a Genesis Investment Fund Ltd. 66,91 százalékkal, az Acqucisition Pro Ltd. 10,58 százalékkal, a Clearstream Banking S.A pedig 7,36 százalékkal rendelkezett a Genesis Energy-ben.
A Geneis Energy a csütörtöki tőzsdenapot 2.650 forinton, az előző záróárral megegyezően zárta, és a forgalma megközelítette a 38 millió forintot. A részvény legmagasabb árfolyama 2.845 forint, a legalacsonyabb pedig 640 forint volt az elmúlt 52 hétben.
Ezzel a gazdival van egy óriási bajom...
...utálni kellene, de én valamiért mégis bírom.
Ritkán vagyok így emberekkel, de az egyik jó haverom dettó ez a típus. Minden észérv alapján rühelnem kellene, de mégis együtt röhögünk...
én is krumenakerrel értek egyet...
én tudjátok mire készültem fel? hogy holnap szombatra ébredek és addig lustálkodok végre ameddig akarok!
és erre a minimális lustálkodásra garanciát is vállalok, hogy biztos sikeres legyen! :))
Krumi, ha mindenkepp akart jegyezni, akkor eloszor lejegyezte, hogy biztos jusson neki es utolag fogaj meghuzni a papirt sztem. Raadasul ilyen hangulatban, amig nincs hir gyujtogetheti, szepen es csendben.
Az a 462 milla mínusz jól fog még jönni az első években nyereségcsökkentésre. Már abban sem vagyok biztos, hogy a Fund annak idején olyan tőzsdére bevezetett alvópapírt keresett, ahol van jócskán veszteség.
Nagyjából az lesz amit krumenaker mond, bár szerintem clearstream is fog jegyezni egy kicsit. A számok már ismertek, csak előttünk nem. A főtulajok már lebeszélték ezt: pénz kell a gyárhoz, mert eddig csak szarral gurigáztunk és alig van a számlán. A jegyzést meg azért kellett újra indítani, mert még nem tudták h 10 milkával kevesebbet kapnak a spanyoloktól és a gyártóval is a drágább gyárban fognak megegyezni. Most betolják a kezdéshez minimálisan szükséges manit (amit kb tudnak mennyit, mert a hitelezővel már beszéltek) és minél hamarabb elkezdenek építeni.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...