DLPH !
A tavalyi tőkeemelésből befolyt pénzből Cogenco és Helix Biopharma részvényeket vásároltak. Lásd a gyorsjelentését:link
Bull34
Jelzés a moderátornak
Reggel 8 körüli hsz. genesis topikból
Szerintem is korrekt. Alapvetően három negítavumot említ:
1. főtulajok tulajdonarányának csökkenése
2. drágább a spanyol és a magyar gyár
3. ismeretlen részvények
Ezekből az első szerintem nem feltétlenül probléma, hiszen arról a szintről nem nehéz csökkenni, főleg h tudjuk h a Balaton lényegében kiszállt.
A második engem sem doldogított, nekem elég volt a 100 milkás gyár is. Az első tervhez képest ennek nagyobb a kapacitása és a gyj szerint fejlettebb technológia. Persze a finanszírozás így fezsítettebb lesz.
A részvényvásárlásról nem tudok semmi, de nem örülök neki.
Amúgy láthatóan sokaknak túl nagy a kockázat a cég körül és most aggódnak, h a gyj nem oszlatott a kétségeken. A sikeres jegyzés, az EXIM bankos szerződés és az Applied-szerződés segít majd, de ezt az írás is hozza. Mind a három elő van alaposan készítve.
Itt 1etlen szandekos csusztatas van, megpedig a 98 MWp-s megjegyzes. Nagyon regota lehet mar tudni, h 98 MWp teljesitmenyu lesz a gyar es a koltseg is tudott mar 1 ideje. A regebbi jelentesekben a "mintegy" 100 MWp kapacitasrol olvashattunk, aztan a konkret tamogatas kijovetelekor hangzott el a konkret 98 MWp. Az ara szinten regota ismert. A sajat reszveny maganbefektetoknek torteno eladasa megintcsak szuksegszeru volt, egyreszt, m a Deutsche Balaton ki akart szallni, masreszt mert a kozkezhanyadot fel kellett pumpalni valamivel. Ezen ket megallapitasuk tehat szandekos negativ ugatas mar megint. A reszvenyvasarlassal kapcsolatosan igazuk van, en sem hazardiroznek ekkora osszeggel, mas teszta, h le tudjak ezt vesztesegkent majd irni a remelheto nyeresegbol. Gondolom ennek is megvolt a miertje.
1 milliárd részvényekben? ezt eddig nem tudtam.....hm....és miféle részvények ezek? Ha tudná valaki ezt az infót, megnézném ezeket a cégeket....éppen ráérek.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...