Ezt beilleszteném a stratégiámba. Tudnál egy linket adni az indikátorhoz? sehol sem találom...
Törölt felhasználó2011. 03. 24. 15:04
Szép, jó napot az Uraknak! Hétvégén hallottam egy érdekes megfigyelést, és az elmúlt napokban figyelgettem egy kicsit. Napi kereskedőknek egész jó egy irány meghatározásához. EURUSD-n, ha nem sikerül óráson a napos ATR 25%-a alá, vagy felé zárni, akkor az esetek többségében elindul az ellenkező irányba és megpróbálja arra az ATR 25%-át elkapni. Ez egy kb 70 pip-es mozgás, ami utána még tovább mehet az ATR 50%-ig. Így napon belül csinál egy 75% ATR-t, amit az EURUSD, a napok 80% meg is csinál,tehát elég jó a valószínűsége.
Értelek, mégis van különbség hullámos alapon, megpróbálom röviden leírni, hogy miért:
Az első alkalom ugyebár akkor volt, amikor először felmentünk ~6790 körülig és onnan lefordultunk és elindultunk lefelé, mintha törni készülnénk a 6630-at. A megelőző emelkedéshez képest kisebb forgalom jelezte, hogy ez erősen kétes lesz, de sokan biztosan beugrottak shortba, őket másnap rendesen átugrotta a határidős piac. Az a lényeg, hogy ekkor hullámos alapon potenciális short-setup egyik feltétele alakulhatott volna ki, ha akkor 6630 alá zárunk. Nem így lett, megdőlt.
A mostani eset azért más, mert azóta már változott az alakzat, azóta új lokális csúcsunk van. Most már a short set-up első feltétele nem a 6630 törése lesz (ugyebár azt írtam délután, arra számítottam, hogy most nem megy még le addig, hanem befejezi a korrekciót valahol fölötte és utána csinál még egy kört felfelé), hanem az időközben már kialakult korrekció alja, amely most ~6739. Más már az alakzat, mások a feltételek.
Csak felületes silver-spot rákukkantás alapján egyenlőre kemény nagyon, lefelé korr ~37.14 körül alá nemigen megy egyenlőre m15-ön, komolyabb lejtőt 35.75 alá zárás esetén tudok csak elképzelni (legalább h1-en alá zárva). Efölött a korrekciókat valószínű megvenném, ezt törve az azt követő fel korrekcióban eladnék. Valami ilyesmi, nagyon felületesen (netdanian forgalmat sem látok).
szia Vadasz!
Lenne egy kérdésem, de csak egy kis gyors rápillantást kérnék - ha lesz egy pici időd - az ezüstre elliottos szempontból.
Én úgy gondolnám - lehet rosszul - ,hogy itt lehet a csúcs, de kíváncsi lennék a véleményedre.
Köszönöm előre is!
Hát látjátok, erről beszéltem, és ne mondjátok, hogy nincs összeesküvés elmélet :)
Kilikvidálták az olyan nyomikat, mint én,, mentek még egy kicsit, aztán kézifékes megállás.
Most meg a sok dili, mint én már keresi is a longot, közben 1,41-ig végigshortolta az eurusd-t :)
Ecsém...
(mondjuk nekem ma már csak mozi, nem akarom elrontani ezt a szép napot....)
mst szigorú MM volt, változó sl-lel keményen.
Most zártam kézzel, mert látszott, hogy lejönne a stoppomig.
Ez is jó volt...
Mára ennyi..., megyek ubit, céklát venni, holnap meg permetezek.
jó, de akkor is az volt, hogy 6800-6900 körül fordul le.. most is ezt a célzónát jelölted meg pontosabban 6850-6900 körül, ahonnan lefordul.. a gyakorlatban akkor most mi a különbség?! nem értem komolyan..
Rosszul értelmezed a #9617-et. A short set-up az akkori állás szerinti feltételeit írtam le: alázárni 6630-nak, ismét fölé, de már nem menni az akkor lokális csúcs fölé. NEM járt és nem is zárt 6630 alatt egyáltalán, fölfelé viszont ment (és mehetett is).
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.