Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Moony 2011. 03. 20. 11:30
Előzmény: #6018  Törölt felhasználó
Azért az a stop nincs közel :)
de a kérdés: miért longolnál 11865ről, ha 11600on is tudsz nyitni, addig meg short?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 11:20
Előzmény: #6014  Törölt felhasználó
Nektek mennyi a 2011.03.18-i eurusd D1 OHLC?
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 11:16
Előzmény: #6017  Törölt felhasználó
totem, csak a játék kedvéért (mindegy, h demo, vagy itt játszunk)
mondjuk a jelenlegi állástól LONG (11865) stop:11500) és várjunk, hogy merre megy...kb 2-3 hét után nézzünk rá erre a hsz-re
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 11:06
Előzmény: #6013  Törölt felhasználó
azért nincs olyan messze :D
link

itt van kinagyítva:
link

"...rsi-re helyezett vonalnak is emelkedőnek kellene lennie, és ez pont lefelé tart..."
csak neked: még RSI-it is beraktam, az is felfelé indult...és ott is mutatja a slingshotot:

link

mint látható ez D1...nyilván lesz kisebb le-fel mozgás, de én innen most shortot nem nyitnék...hacsak Kadafhi le nem nyilazza a koalíciós erőket :DDD
Moony 2011. 03. 20. 10:58
link

szombaton biztos frissül (és frissült is) de vasárnap szerintem már nem változik.
exmnbs1 2011. 03. 20. 10:57
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 10:35
Előzmény: #6001  Moony
Moony!!! Meg tudod adni azt az oldalt, ahol meg tudod nézni a dax vagy épp usa hétfő hajnali nyitóértékét?! volt valami ilyesmid, ami már most is ad táppontot..
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 10:34
Előzmény: #5979  Törölt felhasználó
"DJ, d1-en nekem úgy tűnik, hogy most fejezi be a 4. hullámot egy bullish slingshottal. "

NEEEEM!... Az MACD még messze áll attól, hogy keresztezzen, és amíg nem keresztez, addig az egész alakzat csak kialakulőban van, ergo nagyon nagy sávban bármerre mehet még előtte, mielőtt esetleg kialakul.. másrészt kialakulni jóval 12100 felett akaulna ki szvsz... másodsorban ha jól tudom az rsi-re helyezett vonalnak is emelkedőnek kellene lennie, és ez pont lefelé tart..
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 09:43
Előzmény: #6011  Törölt felhasználó
Köszi, aranyosak vagytok, hogy segítetek.

Itt sajnos nem a céllal volt gond. Az volt: 1 db. 3D LED TV.
...és nézni akartam, nem vagánykodni vele... :)
Itt MM nem volt... most gondolkozok egy expert írásán, ami helyettem figyel, és zár könyörtelenül, ha veszteséges a pozi, és követi - de nem a béna csúszó alapján -, ha nyereséges.
Törölt felhasználó 2011. 03. 20. 07:46
Előzmény: #6010  Törölt felhasználó
Remek könyv, főleg a money menedzseléssel foglalkozó részek voltak számomra hasznosak.

lost, ezt neked:

"A legtöbb ember sikertelen, mert már az ahhoz vezető első lépést is elmulasztja: Egyszerűen
nem tudják, hogy mit akarnak. Ugyanez érvényes sok traderre. Arra a kérdésre: „Mit akarsz a
tradinggel elérni?" mindig ugyanazt a választ kapom: „Hát mit! Sok, sok pénzt keresni!"

Gyorsan megállapíthatja a trader, hogy a „sok pénz" nagyon aspecifikus cél, nem viszi
tovább, mivel nem tudja, mit akar a pénzzel kezdeni. Ahhoz, hogy sikeres legyen, tisztában
kell lennie, valójában mit is akar. A pénz ugyan termék, amely a trading során generálódik, de
nem a valóságos cél.

Ezért felteszek a tradernek egy további kérdést. Képzelje azt, hogy olyan sok pénze van,
amennyit csak kíván magának. Mit tenne vele? Vásárolna rajta egy házat, vagy inkább egy
sportkocsit? Ha házat akar szerezni, miért éppen egy házat? Talán azért, hogy soha többé ne
kelljen lakbért fizetnie? Mi nyugtalanítja abban, hogy lakbért kell fizetnie? Biztosabban érzi
magát, ha egy kifizetett háza van? Ha sportkocsit akar venni, megkérdem tőle, hogy miért
éppen egy sportkocsinak kell lennie és miért nem egy oldtimert választ? Talán azért, mert
örömet okoz gyorsan hajtani, vagy mert az fiatalos, sikeres imázst kölcsönöz?

Megpróbálom kitalálni, mit is akar a trader valójában. Ezek ugyanis nem javak, hanem olyan
értékek, mint a biztonság, az elismertség, az öröm, a függetlenség és a szabadság. Ezek az
értékek határozzák meg tevékenységünket. Senkinek nem kell azért egy sportkocsi, hogy
azzal A-ból B-be közlekedjék. Sokkal inkább egy érzés utáni vágyakozás áll a kívánság
mögött. Az a célja, hogy ezt az érzést megismerje és elérje. Minden cél mögött rejtezik egy
értelmes szándék, ez az, amit meg kell határozni.

Ha nem tudja pontosan, mit is akar, akkor lehetetlen lesz az Ön számára a cél elérése is.
Elkezdene egy cél nélküli utazást? Annak a valószínűsége ugyanis, hogy Ön, anélkül, hogy
ismerné, annál a célnál landol, amelyet el akart érni, nagyon csekély - csak szerencsés véletlen
lehetne. Nem azért kereskedünk azonban, hogy a szerencsés véletlenben reménykedjünk,
hanem egy pontosan meghatározott cél eléréséért. Ezzel viszont gyakran nem vagyunk
tisztában."

Birger Schäfermeier
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 23:06
Várkúti Géza könyvét olvasta valaki ? Nekem mint lonba szállónak, mikor még egy pip s beeseik, vagy shortba szállónak mikor még egy - pip s kitöri felfelé a plafont is kötelező anyag ? 3 ezerért látom most pdf-ben
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 18:38
Előzmény: #6008  Törölt felhasználó
Ne csüggedj.Nekem 65 dodórol kellett fel állnom, mert a tavalyi év csúfos volt.Most eddig meg tizenötszöröztem ebben az évben.Meg fogadtam hogy 10. fillért sem teszek be többett ha elbukom.Eddig sikerűlt, remélem eztán is menni fog felfele az egyenlegem.
Eleinte csak a Daxival tudtam kereskedni, mert arra futotta csak a tőkém.
Kitartás és ne add fel.
Sok sikert
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 18:17
Előzmény: #6006  Törölt felhasználó
Igen, ez a nyereség kivételt én is így terveztem, hogy egy szinten kell tartani, nem szabad felhízlalni.
A forexen nem sikerült - egyelőre - de majd meglátom, még maradt 33€-om.
Innen szép felállni :)
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 18:04
Előzmény: #5986  Törölt felhasználó
Ne hidd, hogy nem figyeltem rátok. Lehet, hogy túlzottan is, ez is gond volt, de mind1.

A lényeg, hogy tényleg ritkítani kell a belépéseket, és nagyobb türelemmel kell hozzáállni.
A timeframe-on feljebb kell mennem, legalább M15-M30 szintig, ott kell figyelnem a jeleket, nem szabad elkapkodnom, mert sok* ez is gond.
1 lövés, 1 hulla, ennek kell a jelmondatnak lennie :)
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 16:56
Előzmény: #6003  Törölt felhasználó
már sikerült annyi türelmet összeszednem, hogy m30-as charton keresem a jelzéseket.

Amikor a divergencia kialakult, a belépést az indikátor és a szignálvonal keresztezése utánra időzítem (ekkor már az árfolyam elindult ugye a nyitás irányába)

a stop: az árfolyam tető/alj felett/alatt valamennyi ponttal (ez általában attól függ, h milyen papírom van pl otp 20-30pont, de háti 100 pont is lehet)

target: (ez még nem megy annyira) papírtól függ, otp-ben 100-150 pontnál már zárom legalább a fel pozimat; de igazából mehetne addig amig egy ellenkező irányú divergencia nem alakul ki, vagy a macd visszakeresztez, vagy csak tolni kellene fölfelé a stoppot, de az már sokszor kirázott a korrekciók miatt és utána ment tovább...szóval ez még nem megy annyira.

Igazi MM-el nem rendelkezem, amit nyerek annak kb 70%-át kiveszem és elköltöm. Miért? Mert, korábban, amikor bent hagytam hajlamos voltam azt is elbukni sőt még többet "megy ez nekem" felkiáltással... ugye ismerős :DDD
így mindig közel azonos téttel játszok, és a bukó minimalizálásával már élvezem is :D
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 15:19
Előzmény: #6004  Törölt felhasználó
a péntek lenne de most szombat a gyrosé a fiammal megyünk a duna plazába ott a makivel szemben van egy gyrosos - sztem ott van a legfinomabb gyros bpesten (a hústorony tetejére pl. libahájat rak , ügyel a részletekre és a szószai is toppon van amit belerak a picába , illetve a hús sem kamú - mindenféle trutymó összeszedett )

Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 15:11
Előzmény: #6003  Törölt felhasználó
1x eszem egy nap .. ebéd mint olyan soha sincs ..

most speciel a maradék fincsi sült olajat szűrögetem le és rakom el .

ez egy kiváló konyhai MM technika
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 13:18
Előzmény: #6002  Törölt felhasználó
Kellemes szombatot az Uraknak! Érdekes, amiket írtok. Engem az érdekelne ebben a technikában, hogy milyen idősíkon keresitek a setup-ot, mi alapján léptek be a piacra, hova és mekkora stopot használtok, hogy határozzátok meg a célára(ka)t, milyen MM-et használtok? Ja, és mi volt ma az ebéd? :D
Törölt felhasználó 2011. 03. 19. 12:00
Előzmény: #6000  Törölt felhasználó
jó lenne, ha vadász, vagy cimbi, vagy más elliottos is csatlakozna!

tanulni nem szégyen! :o)
Moony 2011. 03. 19. 11:58
Előzmény: #5999  Törölt felhasználó
Én is használom a divergenciákat, csak írtam, hogy szerintem a tiéd nem bullish slingshot :)

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek