igen, reverse split az mindig rossz, kizarolag a compliance miatt csinalja, hogy ne legyenek kidobva a szemet tozsdere a tobbi szemet koze. jo kis trukk.
János a RIG-re és a LAC-ra ránéznél és egy chartot feltennél róluk a meglátásoddal, mert szerintem a korrekciójukat kb. letudták, már illene lassan emelkedni. Előre is köszönöm.
Nem tudom miért kellene zárni a shortokat RS előtt, simán lehet valami kínai szabály amiről nem tudok, de ez egy technikai dolog. Akkor a longokat miért nem kell zárni? :) A chartok kisimítják a spliteket azaz a split napjától arányában minden ár úgy változik, ahogy a split történt. Változás nem áll be arányokban tehát ha van összesen 1mill részvény neked van 10k shortot és 0,2 az ár akkor 1:10 RS-nél 100k összes részvény lesz neked 1k shortod és 2$ az ár. Minden arányosan ugyanúgy változik. De gondolj bele, ha lenne itt bármi ami miatt ingyen pénzt lehetne keresni akkor nem a chartokat akarná megfejteni az ember, hanem várná a spliteket és csak akkor tenné meg tétjeit. A HOLO-nál amit látok 1 RS volt 1:10 arányban idén február 2. utána viszont nagy elszállás történt február 7-én. Split napján 1,83 volt a záró, 5-én (hétfő) 1,7 a záró, 6-án 1,51 a záró itt végig "kis" gyertyák voltak 10-20-30 centes min-maxokkal, százalékos mozgás a papírhoz mérten volt benne, de jött a február 7 ahol 3,76-os nyitás után nagy gyertya 3,3as minimum, 18,64-es max és 18-as záróval. 16-án 98,4-es maximumot csinált!!! Ami furcsa ebben, hogy az elszállás pont T+3 napjára jött ki. Nem tudom mi lehet a hátterében én nem figyeltem. Mindenesetre, van ereje a közösségnek, ha nagy a várakozás és short is van benne simán kilőhet, de jól kell időzíteni a kiszállást, ne ragadjon be az ember, mert végül a kiindulási pont vagy alá fog idővel hullani. Amúgy május 9-re sikerült visszatérnie az elszállás előtti 1,8 köróli szintre. Érdekes lehet ebben az esetben is a T+3 azaz 14-én mit fog csinálni az ár.
Merre vagy János? Nagyon hiányolom a gondolataidat, a grafikonjaidat. Többen olvassunk, csak mivel nem szólunk hozzá, nem érzékeled az érdeklődés mértékét. Vagy másik topikba írsz?
Ezt gondoltam én is. Akkor amikor szünetet tartottam ha nehezen is de rávettem magam. Akkor sokat néztem át visszamenőleg. Mostanában csak naponta hármat négyet kell átnézem ha egyáltalán volt annyi. Nekem megéri.
A szintekhez a YouTube-on az oszinteforex csatorna segített, azt sokat néztem. A többi, a kockázatkezelés, a mentális rész az vegyesen könyvek, YouTube. Amit csak találtam. Füzet toll és minden érdekesebb gondolatot idézetet leírtam. Ami lejött és tényleg így is gondolom (senkit nem akarok megbántani aki ezt tanulta és profi benne!), hogy a nyereség 90%-ban pszichológián és kockázatkezelésen múlik. Amúgy nem vagyok semmilyen csoportban. Néha fórumokat olvasok de ennyi.
Most Kínában úgy látszik megvették a zutty-ot és mindezt úgy, hogy Shanghai nyitva sincs. Azért ez izmos jel, szerintem de lássuk majd az USA-ban hogy alakul. -------- Mindenesetre forró az a pite.
Tetszik a hozzáállás és a módszer -- az éles kaszinó helyett nekem is kellene egy hónap demo account -olni, csak ugye a türelem. Es tenyleg nagyon jó kontraindikátorok a hivatalos szakértők és a media headline-ok. Engem az érdekelne, hogy technikai szintek elsajátítását tanultad-e valahol illetve tagja vagy -e valamilyen trader közösségnek (discord, fb, patreon - akármi.)?
"És nincs ellentmondás, mert a jó részvényeket pl 200$-ról vágták le 20-ra az 5$ emelkedést ami 25% sokkal könnyebben eléri, mint 200-ról 250-re, pedig ugyanaz a matek..." Persze értem kissebb tőke kell a százalékos nyerőkhöz, értékes részvényeknél a nagyobb hozzáférhetőség a kisbefektetők részére (lsd. Tesla) a cél. Legalábbis ez a kommunikált hivatalos célja. "Aki itt riverse splitre nagy rallyt vár az nincsen képben a folyamatokkal." Bontsuk szét akkor kétfele az érveket. 1. RS (reverse split) előtti lehetséges rally. -- Sok fotelszakértő érve az, hogy a RS előtt zárni kell a shortokat - ezért lehet squeeze. Mondjuk nem értem miért lenne ez kényszerűség a shortzáróknak, vagy miért tennék... 2. RS utáni rally. - Na erre többen érvelnek. Merthogy - Egyszerűen ezt mutatják a rendszeres pike-ok. En historikusan csak az ez év februárit találtam, de ott tényleg történt egy ilyen. A 23 aug. és 23 januári pike nem tudom mennyire RS függő volt. - Másik érv, hogy sok kínai RS előtt egyáltalán nem tudja zárni a short-ját a tőzsdezárás miatt, ezt utána teszik meg és akkor squeeze --- Ugyanaz mint fent, nem értem miért kellene zárnia? Ha nominálisan emelkedik a rv. ára de ugyanakkor csökken a mennyiség, az is squeeze fele nyom? Ezekhez az érvekhez meghallgatnám a véleményed szívesen.
Volt egy időszak amikor nagyon ment a "kereskedés". El is bíztam magam rendesen. Egyre többet ültem a gép előtt. Vakrepülés volt csak mindig a jó irányba. Mint a filmekben amikor már huszadszor kellene meghalnia a főhősnek de valahogy mindig mázlija van ... Egy pofon kellett a piactól, nem nagy, de fájt. Kb. egy hónapig nem nyitottam meg egyik platformot sem és közben nézegettem, elemeztem a letöltött kötéslistákat. Rengeteg videót is megnéztem kereskedés pszichológia, technikai elemzés, kockázatkezelés. A legnehezebb nekem az volt, hogy tartsam magam a kinézett beszállókhoz, az előre beállított stop-hoz és profithoz. Mindezt úgy, hogy napi néhány kötést csináljak csak. A nagy többségnek itt a fórumon tuti több tapasztalata, tudása van mint nekem viszont azt is meg kellett tanulnom, hogy ne vegyem "komolyan" a szakértői hozzászólásokat és pláne ne ültessem át a daytrade-be.
Akkor valamit tisztázzunk elsőre mert erről ellentétesek az infók. -- Az addig tiszta, hogy huszadolódik a részvények száma. Tehát ha van 1000 rv.-m akkor lesz október 9.-től 50 db. De az egy adott rv. napi értékét ez nem befolyásolja, vagy kiigazítják azt napi áron ugyanúgy hússzorosára? Tehát ha feltételezem, hogy okt.9-n nasdaq-n az lesz az árfolyam, ami tegnap a záró (0,34 dollár / részvény) volt akkor ez marad is vagy autómatikusan huszszorozódik a részvény ár (6,8 dollár - ami jó a cégnek hogy 1 dollár felett maradjon)? - Másképp kérdezve :Tehát abban a pillanatban a részvényeim összértéke nem fog csökkeni vagy egyből 95% -os veszteséget könyvelhetek el? ---- Update - Közben ennek utánanéztem. Tehát huzszorozódik az egy részvény értéke, azonnali vesztés nincs. De akkor a februári 1:10 -es split után valóban volt egy rally, ha jól értem mert az akkori árfolyamot (1,8 dollár) - nem csak 10x -re dobta hanem sokkal többre .... , nem? (60 körüli csúcsok vannak.
Nem vizionálok teljes összeomlást de az ördög sohasem alszik. (Nem vagyok Placi de sok dologban hasonló véleményen vagyok vele) Tavaly folyamatosan felszámoltam az állampapírjaimat, az ment aranyba/ezüstbe nagyrészt $2000/$25 alatt. Azóta folyamatosan csipegetek. A daytrade meg nekem egyszerűen valahogy jobb profitot termel, főleg amióta ráfeküdtem a mentális részre.
Split vagy reverse split ez csak egy technikai dolog, ettől semmi nem változik. Jó részvényeket szokták splitelni és ezekben lehet utána érzékelni nagyobb vásárlási kedvet, valószínűleg pszichológiai okokból, jobb érzés egy 10$-os papírt tartani, mert sokkal jobban elképzelhetőbb benne a többszörözés, a lépésköz marad 1 cent, de 10$-nál 1cent 0,1% változást jelent jobb mozgások is lehetnek benne. Praktikussági okokból is, pl Buffett papa Berkshire A részvénye sosem volt vágva, a tegnapi záróár 685000$ Mivel 1db a legkisebb egység ezt relatív kevés kisbefektető engedheti meg a portfóliójában :) Reverse split a hulladékokat szokták. NYSE és NASDAQ piacokon nem lehet 1$ alatti papír, van türelmi idő, ha nem teljesülnek a feltételek akkor reverse splittel küszöb fölé viszik az árat. Jellemzően esés szokott benne lenni, 10-20$-os papírból már kevésbé várja itt az ember a sokszorozódást, mint centes kaszinókból. És nincs ellentmondás, mert a jó részvényeket pl 200$-ról vágták le 20-ra az 5$ emelkedést ami 25% sokkal könnyebben eléri, mint 200-ról 250-re, pedig ugyanaz a matek. A 0,20$-os papírt könnyen elképzeled 2$-ra 10x pénz, mint 10$-ról 100$-ra. És jelentéktelennek tűnik, hogy 0,2 vagy 0,21 az ár, de 5% emelkedés 10$-ról már 50 centet kell menetelnie ugyanezért. Aki itt riverse splitre nagy rallyt vár az nincsen képben a folyamatokkal. Rally mondjuk lehet, ha pont akkorra időzítenek valami fontos bejelentést stb, de nem az RS miatt. Amúgy jól érted pl. 20-as RS 10k-ból lesz 500 részvény 50 centes árból pedig 10$-os részvény. De nem generál semmit, mert a shortosnak ugyanúgy 10k shortból 500 lesz. Mondhatnám, hogy az alapoknak 1$ alatti részvényekbe nem is fektethetnek, jellemzően van akinél ez 3$-os szint alatti részvényük sincs, de az RS miatt lehetőségük lesz elméleti vételekre, de emiatt nem fognak sorban állni, hogy vegyenek szemetet.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.