jelenleg havi szintnél megállt innen vissza fordulhat,hetesen viszont törte a 266 ot és ezzel kijelölte lehetséges célnak a 250 környékét.
de ha most havi szint fogja a jővő heti havi záráskor akkor lehet a következő hónaptól egy long irányú korrekció akár a fönti nyitó rés betöltéséig is,de persze azért van még ott több szint ami megfoghatja félúton.
Nem kereskedem vele,de ha kereskedném akkor 259.5 ös stoppal kereskedném és reggel már rányitottam volna amit Fed ig tartanék,utána viszont már kétesélyes vagy lesz egy erőteljes dollár erő vagy jön egy komolyabb gyengülés újra
Mindenesetre a felpattanás esélye erősen benne van szerintem.
ezeket rég beárazták
a +1 szeptemberi lökhetne az árfolyamon
szerintem meg is emelik szeptemberben a decembert pedig majd meglátják
inkább az a kérdés, hogy éven belül jövő júliusig lesz-e 4 emelés
ha igen, az alapjaiban fogja az ekb politikát is megváltoztatni
infla: ez meg egy olyan dolog, hogy egy tollvonással megváltoztatják a metódust és máris marha nagy lesz a szám :)
Sajnos nem látok a jövőbe. Az is egy lehetőség.. (bár szerintem 1,17-i elmegy a lefordulás előtt, de az 1,1860-at vagy 1,20-at sem zárom ki) De egy komolyabb korrekciót én is várok EU-ban
Hogy ellőjek még egy közhelyet: "akkor fordul, amikor a többségnek fáj" -->szerintem a múlt hét után kevesen mondanák, hogy a középtávú irány az most pár hónapig lefelé lesz.
Mérlegfőösszeg leépítés plusz min 1 kamatemelésnek azért tényleg dollár erőt kéne hoznia.De itt írták már előttem hogy ezt a jelenlegi szintet is már nehéz megmagyarázni.Innen azért nem annyira nehéz visszatolni nekik,szerintem.Tapasztalt(profi),fórumozóknan vélemény?
Erre ráerősít a 12:15-ös Meddig eshet a DAX-index?pf cikk. Ha tényleg igazuk van és fordul a DAX 12053-ról északnak egy A-B-C korrekció után,és valóban az EUR és a DAX között van fordított korreláció, akkor most EUR korrekciónak és DAX longnak kellene következnie.
Adalékként:az 1. hullám 1,03 körülröl 1,0905-re 566 pip. Ez éppen egyenlő az 5. hullámmal.A 3. hullám a leghosszabb. Ha minden igaz, itt most korrekciónak kellene következni legalább a lenti résig.Ezt fundamentálisan is indokolt lehet. Ha bár valóban szóba került a tapering, de erről még csak szeptember-októberben döntenek, míg a FED kamatemelés (idén egyszer) tuti, utána további szigorítás várható. Addig EUR-ban jövőre is maradhat a kamatszint, maximum már nem pumpálnak annyi pénzt.Mindenki már arra számít, hogy jön az 1,2, sőt egyre több véleményben már a magasabb szinteket vizionálják.Mi a véleményetek?
8 óráson szép zárót kapott a stochastic második hullámában ami lehozhatná a következő két napban az aljára ha a múlt heti Draghinak köszönhető long kitörés támasza törik akkor jöhetne nagyobb esés is persze a mostani esés lehet annak a vissza tesztje is.
Mindenesetre ha fordul a dollár long irányba újra azt ezen a héten nagy volumenben kellene megcsinálnia az előző hét fölé zárásával lehetőleg
Ehhez szerintem az is elég lenne ha a szeptemberi kamatemelésre jönne erős utalás,a dollár jelenlegi szintjén ez simán elképzelhető,így talán még érthető is lenne,hogy Draghi miért nem akarta az eurót gyengíteni
EUR/USD