még egy kiegészítés:az előző nagy fehér gyertya, amit látsz a charton, nem "korrekció-vége" jel, mert nem tudott az őt megelőző gyertya high-ja fölé zárni, de szintén mutatja, hogy van még a longban erő.nézd meg, hogy a korrekciót milyen szépen tartja az ema100. Egyben a dupla alj nyakvonalát is kijelöli. A dupla alj fibo 61,8-as is nagyjából az ellenállás magasságában van, ha ráméred. Onnan rendszerint vissza szokott jönni egy nyakvonal-visszatesztre. Most is ez történt.(de hozzáteszem, nem vagyok ár-alakzat kereskedő, az első pár évben kereskedtem ár-alakzatokat csak, a szemlélet megmaradt.)
hogy ha euro-ra gondolsz, akkor itt egy kép hozzá:link
a reggel 8 órakor záródott 4h gyertya pl. egy long jel volt. (nekem)Az előzménye:volt egy dupla alj, amit szépen komfirmált is. A következő ellenállásról, ami fibo szint is, természetesen elindult egy korrekció.A piros mozgóátlag az exponenciális 100-as (Ema100). Erős támasz, főleg 4h ban.Azon csinált is egy doji-t, ami jó előjel. Az azt követő fehér gyertya, amit jelöltem (alatta zöld nyíl), egy "korrekció-vége" pullback jel. (Mivel4h ban a főirány a long, a korrekcióban ez az első gyertya, ami az őt megelőző gyertya high-ja fölött zárt.) Arra lehetett nyitni, stop a lokális völgy alatt. Én egyébként nem nyitottam ,mert van nyitva longom-shortom, elég az.
sanszos, hogy euro ma nekikoppan az 1.128-nak. A héten át kéne, hogy vigye. Én legalábbis arra számítok. Aztán jön az 1.1330-60-as zóna, ahol megint nyögdécselés, ide-oda rángás lehet. De remélem nem onnan fog fordulni, hanem eléri majd a range tetejét egy nagyobb korrekció előtt. (cca. 1.1480)
A múlt heti zárás miatt nem zárnám ki az 1.127 vissza tesztelését a héten,a héten talán leginkább a csütörtöki 14.30 as GDP adat lesz a leginkább piacmozgató és a havi zárás alapján a meghatározó.
Ha, marad a mostani 1,119x körüli szint záróban, akkor a napos gyertya támogatja mostantól a gyengülést, azaz jöhet az USD erő, de én elsősorban USD/JPY veszem!
pont ezt akartam mondani, hogy jó lenne tudni, merre akarja elhagyni ezt a szintet...meglátjuk, hogy a pénteki gyertya visszatesztje, vagy péntek volt egy korrekció...nem tudom most még én sem. hetiben - nyár lévén - el is oldalazgathat ebben a magasságban.
EUR/USD