Bocs a félig off-ért, de szerintem erre ti tudnátok legjobban válaszolni: ha a dollár kamat magasabb, mint a magyar, akkor az igen erősen a ft gyengülés irányába hat, nem?
Törölt felhasználó2017. 06. 15. 18:41
A MT4 és a MT5 2017. október 1. után nem támogatja a régebbi Windows verziókat
Windows XP,Windows Server 2003,Windows Vista.
link
Na én tegnap nyitottam shortot 1.29-ről és ma zártam is őket ill. a régebbi 1.2 környéki shortjaimból i.s kiszabadultam. még 1.15 környékéről maradt shortom remélem 1.11 alatt majd azokat is tudom zárni.
Igen, bizonyos szempontból egyetéretek veled. Hír előtt én sem szoktam nyitni, ezért is nézem a naptárat. Mondjuk ez sem a hír előtt lett nyitva közvetlenül, sőt ott már a kockázat és kitettség csökkentés ment. És igen, ha kedvezőtlen irányba megszalad, akkor termelhet akár 3%-os bukót is. Volt is már ilyen, hogy a tervezett 10 pip helyett csak 50-nél tudott kistoppolódni, de ez egy évben max. 1-2-szer fordul elő és ezért az említett átlagos kockázati szintre nem nagyon van hatással. Én sem szoktam ebből rendszert csinálni, inkább kerülöm a hírek környékén a kereskedést, de úgy éreztem, hogy ezt most meg lehet lépni, elég jó volt a beválási esélye és a tecnikai kép is támogatta számomra. Ha a részzárásos mókát meg nem tudom megcsinálni és kényelmetlen poziban vagyok, akkor inkább a hír előtt kikötöm. Most meg tudtam csinálni, ha jött volna az általad említett nagy gyertya, az sem csinélt volna ki tudja mekkora kárt.
1.113 még elvileg foghatná 4-8 óráson nézve ,de naposon nézve valóban 1.11 a következő szint,a napos stochastic második hullámából jön le így lehet a holnapi nap is eső az már biztos 1.11 alá menne ha így lesz.
Mindenesetre dollár index ha így lesz szép long irányú jelet ad hetesen
EUR/USD