En sem figyelem kulonosebben a USD/CAD-ot...;de elmeletileg valahol 1,2-1,35 kozott kellene az evet zarnia...persze nagy mertekben fugg az olaj ill. mas nyersanyagok teljesitmenyetol es az USD megitelesetol...
Egyebkent nem olyan reg kezdtem megfigyelo poziciokat kitenni a fobb keresztekbe az USD-al szemben vasarlok....
EUR/USD; GBP/USD; NZD/USD; AUD/USD longok
es USD/CAD short...
szoval ha az USD long (amit a "fel vilag" kereskedi) megsem alakulna olyan jol ill. bekovetkezne 1 trendfordulo akkor szeretnem ha ezek a pozik jeleznek, hogy eljott az ido ezekben a parokban USD gyengulesre kereskedni....
(szoval nevezhetjuk ezeket referencia pontoknak)...
Hizelgo a hsz-od,de deviza piacon nem hiszem hogy lehet bennfentesegrol beszelni, kiveve ha jegybank kamat meghatarozo testuleteben van valaki...
Grafikon pedig tapasztalt kereskedoknek ugyan azt mondja...
Nezzuk az alapveto fundamentumokat:
Ugye a kamatkulonbseg csak 0,25%...
Demografiailag a kovetkezo 5-10 evben pedig NZD-nak kedvez....
Bevandorlasi politika sokkal kedvezobb mint au-ban
NZD-ban jelenleg a jegybank ill. a penzugyi felugyelet kepes volt jobban megfekezni az ingatlan spekulaciot nehany torvenyi szabalyozassal...
Az adotorvenyek mar versenykepesebbek mint au-ban....es vallalkozasoknak ill. cegeknek is kedvezobbek....
Pl. (hazi ill. korzeti orvosom) 1 uj-zelandi holgy 1-1,5 evvel ezelott vissza koltozott Uj-Zelandra...
Velemenyem szerint 1 ujabb penzugyi valsagban a NZD kevesbe fog ertekebol vesziteni mint az AUD meg akkor is ha a gazdasaguk nagysagrendileg kisebb...
Amig nincs valsag ill. az azsiai regio novekszik elmeletileg meg mindig az AUD-nak kedvez, mert au exportja joval nagyobb mint kiwike...eppen rekord merteku surplus volt a kulkereskedelemben...
Mindenesetre itt sem artana hasonlo kedvezo felteteleket ill. torvenyeket hozni mint Uj-Zelandon ill. csokkenteni jo nehany felesleges szabalyozast.
Ha az ingatlanpiacot nezzuk au-ban sokkal nagyobb kockazat van, mert az alacsony kamatok es a kinaiak au-t kedvelik jobban, eppen ezert au-ban sokkal nagyobb lufi kezd kialakulni az ingatlanpiacon...
atlagosan Sydneyben 15-18evnyi kereset kell 1 lakas ill. haz vasarlasahoz...
Melbournebe 12evnyi...
Amig Uj-Zelandon 9-9,5 evnyi....(ez sem olcso,de kevesbe veszelyes)
Persze kulonbozo varosok ill. regiok kozott hatalmas kulonbsegek vannak....
Ha peldaul Sydney-t nezzed ill. az ingatlan piacot akkor a jegybanki kamatnak 200-250%-al magasabban kellene lennie...
Szoval szamomra az jon le, hogy AUD a kovetkezo valsagban sokkal sebezhetobb lesz...
Egyebkent az 1,1-es arfolyamra ill. annak kornyekere van a legtobb ceg berendezkedve akik a ket orszag kozott komolyabb kereskedelmet bonyolitanak le....
En nagyon ritkan kereskedem egyebkent AUD/NZD part (nem tartom tul likvidnek),de meg a NZD/USD keresztben is vannak idoszakok nap kozben amikor 30-50pippet kepesek eltolni az arfolyamot...szoval ilyen paroknal velemenyem szerint H4 ill. D ido ala nem mennek semmi esetre sem, sot igazan hetes idotavon lehet benne szep kis trendeket megfogni...
(szemelyes velemeny)
Nagyon kevés instrumentumot figyelek, de UCad pl. érdekes lehet idén, 1.14 körüli célárral féléves-éves távon. Érdemes a korrekciókban set-upot keresni hozzá.
Kérdezd inkább Kisvukot, több instrumentumot figyel és vannak jó meglátásai, ilyen volt pl. az EG a múlt évben, sokat kereshetett rajta.
azert a 0 es a 0.9kozt van meg par szam.
szerintem azt kell megerteni , hogy a nagy nemzeti terv csak akkor mukodik ha a strategiai partnerek olcson tudnak itt termelni es ez 10-30 %os feertekelodesnel nem fog menni.
azert mindent meg nem ,
olvasom a hozzaszolasokat es nagyon csodalkoznek ha a jelenlegi jegybanki arfolyamcelhoz az $ kamtemelese es utolso eszkozkent a az alapkamat csokkentese nem volna eleg.
Törölt felhasználó2017. 02. 02. 14:35
Előzmény:
törölt hozzászólás
engem nem erdekel a forint mint te is tudod...
csak korabbi hsz-ban felmerult a 240ft-os eur...es andre 450ft-os dollart emlitett...
en csak csavartam egyet az egeszen, mert a 240ft-os eur...ill. 260ft-os eur-nal az usd nem csak 450Ft lehet hanem akar 200ft is...
persze ehez az EUR/USD-nak nem 1,08 korul kellene lennie hanem mondjuk ~1,3 korul...
Nagyon kevesen tudnak jelenleg elkepzelni 1,3-as EUR/USD-t... a fennallo USD hiany miatt a piacokon es a kozelgo europai valasztasok miatt...
de nem lehet kizarni ezt a lehetoseget sem...
es mit szolnatok 1 olyan lehetoseghez 2 even belul, hogy:
1EUR 260ft
1USD 200ft
na ezzel ugy gondolom nehany embert megleptem...
u.i.:
persze azt meg en sem latom, hogy hogyan tudna ill. mi lesz az oka, hogy az USD gyengulne az EUR-val szemben kozel 20%-ot olyan evekben amikor eu-ban 2-3 nagyon jelentos politikai valasztas megy vegbe.....
(de ez is 1 lehetoseg)...
Oké, aláírom, néha van ilyen. Ha valaki nekem 2000 októberében 319-es USD-nél azt mondja, hogy szűk 8 év múlva 143 Ft lesz a zöldhasú, akkor biztosan hülyének néztem volna. És abba a lejtmenetbe 15%-ot adott a Ft-erősödés, s a többit az EURUSD elmozdulás abból kifolyólag, hogy a Ft valutakosarában csak az EUR volt/van. Viszont egy kb. 335-ös szintről 240-re erősödő EURHUF 30% körüli árfolyamerősödésébe semmilyen kereszt elmozdulása nem segítene, csak tisztán Ft erősödés lenne az egyszemélyes valutakosarunkhoz viszonyítva, ami szerintem képtelenség. Max. 1% esély...
Halkan jegyzem meg, hogy amikor az olaj még az egekben volt, Vadi olyan alacsony célárat matekolt ki, hogy az öreg rókák is mosolyogtak-hüledeztek.S lám-lám.
EUR/USD