ha van kedved es idod erdekelne a velemenyed EUR/GBP-rol ill. te hogyan latod ill. elliotos szemuvegen keresztul hol latsz benne erdekes szinteket H,4H ill. napos idosikokon....
Hosszabb távon belelátok egy utolsó dollár erősödést akár 3-as kezdőszámmal is. Ezután viszont HUF erősődést. Kissé közlebbről nézve ez a korrekció akár 265 környékére is lenézhet. Még közlebbről a 277-278 ellenállás.
Számomra kevésbé valószínű, de nem lehetelten, amit írsz, m15-m5 charton lehetne jobban kivesézni a pontosabb megfejtést. Felrakok két lehetséges számozást H1-en az én verziómhoz:
Kérdésedre válaszolva a nagyobb alakzatot (= magasabb hullámszintet) veszem alapul, hogy aszerint mi épülhet, milyen fázisban járhat. Így tudom szűrni, hogy az azt építő alacsonyabb hullámszinteken milyen alakzatok jöhetnek szóba, amelyek támogathatják azt.
Ezzel együtt is lehet, hogy tévedek, ezért mondtam, hová kell a stop: tévedtem, ha a májusi csúcs törik, akkor valóban más formálódik, akkor is, ha utána visszajön 6000 alá. Az már egy másik scenario.
Még egy fontos dolog: nem az a lényeges, hogy így lesz-e vagy sem. Mindig azt nézem, hogy a már látható alakzat szerint hol vagyok/leszek előnyben, érdemes-e most belépnem vagy várnom kell, hol számíthatok jó hozam-kockázatú set-up kialakulására EWT alapon, teljesen elfogadva, hogy alakulhat másként. Az előny sosem abban van, hogy kitalálod-e, hogy mi lesz (értelmetlen lenne), hanem, hogy felismerd a jó hozam/kockázat hányadosú piacra lépési lehetőségeket és meglépd, tudva és elfogadva azt is, hogy mikor dől meg.
Emitt: link raktál felraktál egy rövid elemzést OTP-ről.
Ami érdekelne ezzel kapcsolatban, az az első impulzus (?) bontása. link
Én amikor oda került a sor, nagyon gyorsan dobtam az impulzív jelleget egy apróbb, nagyobb tf-en nem látszó hsz miatt: link
Nomost, többször is előfordult már olyan, hogy hasonló 1-2-3 hosszával összemérhető talán-ötödik vs. dupla-valami esetében szimplán képtelenek voltunk dűlőre jutni. Te hogyan állsz neki az efféléknek? Mit javasolsz, mire kell figyelni?
EUR/USD