Nem hiszem, h ennyire longos lenne mindenki.
Pl.:most záródott egy shortom 1.0940-e.85 pip volt benne.
Igazából, most mit lehet shortról dumálni, mikor ennyire túl adott és különben is korrekciós fázisban van(?) ;)
Majd a korrekció végén érdemes spekizni, ha lesz mire. Idő síkon most azt mondanám, ha sima korrekciós fázis s ez most egy "B" hullám, ami nem megy új aljra(s nem lesz fundás meglepetés), akkor a héten be is fejezhetnénk egy impulzív felefelével(melyet a szar NFP adatt támogat) valahol 1.1180-1.123 között(?).
De az is lehet Draghi mond valami "szépet" este és már az is hatásos lesz.
Törölt felhasználó2015. 11. 03. 16:06
Neha neha feljovok ide olvasgatni, mi a stajsz, ami nekem feltuno hogy USD erosodesnel vagy panik vagy pedig kuss van. Ennyire longos itt mindeki?
holnap sok új-zélandi adat lát napvilágot, lesz volatilitás, így bizakodom, hogy átviszi a 2,30 feletti ellenállást. nekem viszont fontosabb a hajnali 5:30-as ausztrál kamatdöntés. arra spekulálok, hogy nem lesz kamatcsökkentés, így komolyabb aud erősödést szeretnék látni. viszont, ha nem jön be a terv, akkor az audusd tradem 0ban záródhat.
10. 29. este, ahogy akkor írtam: a hír után szépen lassan megtalálták a felfelé vezető utat és nem esett el az említett 1,0880 sem. igazából pont akkor fordult mikor hozzászóltam 1,0894-es aljról. kíváncsi leszek a folytatásra, bár én nem vettem fel pozíciót ebben a keresztben. én inkább az audusd longot preferáltam ekkor, amit azóta is tartok.
T vadász.
én hozzászólásod második bekezdésében szereplő verziód szerint vettem fel long pozíciót múlt hét közepén. belépési átlagáram:0,7180 sl:0,7000 körül a cél 0,78 felett. az általad jelölt zöld téglalap alja 0,6764. ezek szerint a sl-t ide kellene levinnem? így a 3 feletti rr lecsökkenne 1,5-re...
EG: kérésedre válaszolva a fekete számozás az egyik jelenleg még érvényes lehetséges scenario, amely szerint Intermediate szintű (5)-ik hullám formálódhat a zöld tartomány körüli célárral. Ezt követően nagyobb emelkedésre lehet majd spekizni (~0.78 - 0.80 környéke), akkor is, ha ez esetleg csak korrekció lenne majd a további esés előtt. Nálam jelenleg ez a valószínűbb forgatókönyv.
Pirossal jelöltem egy opcionális értelmezést, amely szerint már kész van ez az (5)-ik hullám. Ebben az esetben a zajló esés új alj nélkül, hármas szerkezettel el kellene haljon a következő 1-2 héten. Ezt követően a felső szaggatott vonalat impulzívan törve 0.78-0.80 tartományra lehet spekizni.
Az egyel magasabb Primary hullámszinten a képen karika ABC-vel jelölt értelmezés nem az egyetlen megfejtés. Ha viszont eszerint formálódna tovább, a karika C kialakulása után induló emelkedés a 2007-2008 évihez hasonlóan rendkívül impulzív lenne, amely nem halna el a jelzett zóna környékén, lendületesen törné a 0.88. Ez alatt elhaló hármas szerkezetű emelkedés esetén viszont életben maradnak a Primary szintű bearish scenariok.
EUR/USD