Tamogatom a kezdemenyezest azzal a kiegeszitessel, hogy pomperj a napokban egesz jo chartot tett fel: link , amivel egyet lehet erteni.
Engem konkret setup helyett inkabb az erdekelne, hogy a jelenlegi mozgas is beleillik-e meg a 6100 ota tarto lefordulas menetebe. OTP eleg agresszivan visszament most mar masodszorra az eso baziscsatorna tetejere. Szerintem azt fogod mondani, hogy ez most egy B vagy X hullam a korrekcio kozepen (felidoben).
En latogatast varok a d1 MA(200)-ra 5200 kornyekere. Szerintem ott fog eldolni, hogy fel vagy le. Az eves zaroarat is inkabb 5000 korulre, mint 6000 korulre tennem.
A napokban Matmath-tel az "ELLI(o)TT KLUB" fórumon néhány szót váltottunk arról, hogy "kicsit nyagassunk" téged az OTP-vel kapcsolatban.
Azon a fórumon az OTP-ről a 1851, 2220, stb. hozzászólásaidban nagyon jó konkrét elemzéseket tettél közzé. Ha szépen megkérünk, megtennéd azt az érdeklődők kedvéért, hogy a hétvégén aktualizálnád és közzétennéd a most érvényes véleményed, grafikont az OTP-ről, hogy mi várható a következő néhány hétben, hónapban az OTP árfolyamát illetően?
Az eddigi esés most még lehet egy 5-3-5 szerkezetű "abc" korrekcióból a kész "a" -> a "b" hullámmal általában 50-62% körüli a retrace felfelé az ismét impulzív "c" elindulása előtt. Ha "abc" lesz, a kész "abc" várhatóan eléri és elhal a piros vonal környékén. Ha belekóstol a felső fekete vonalba is, akkor nő a valószínűsége a folytatódó esésnek.
Az éjszaka folyamán ha nem is sokkal de új aljra mentünk. Ezzel 5-ös szerkezetűvé vált ez az eső hullám.
Én azért bízom benne, hogy a piros szaggatott vonalad fölött fordulni tudunk úgy 1,135x - 1,133x között valahol. Meglátjuk.
A szürke csatorna törése esetén a rajzon felvázolt folytatás már érvénytelen (hármas szerkezetű esés helyett ötös impulzív lesz). Ekkor a piros illetve a felső fekete szaggatott vonal elérése hordoz majd újabb infót.
Ha szarok lesznek a délutáni amerikai adatok(sanszos), akkor gondolom majd rámozdul a lehetséges csúcsra.
1.1418-et törte volna akkor újabb lendület lefelé.
más
önmagában nem jelent semmit, s lehet félre visz, de talán érdekes.
naposon az ADX indikátor magasabb értéket vett fel mint az augusztusi csúcs(1.1711)idején, s nincs messze a ide aljon való fordulás előtt elért értékkel.
EUR/USD