Igen mint rookie azt tapasztalom, h ez korrekciós fázisban elég nehezen kereskedni, de bízom benne, h tanulok belőle.
Legszívesebben én is félre ültem volna, de sajnos van még pozim amivel foglalkozni kell-régi beragadt, így sajnos nem a nyáron kialakult stratégiám mentén döntöttem, hanem kényszer alatt. azt hiszem ez a kezdők számára ismerős.
Lenne kérésem feléd(újabb), ha megtennéd, hogy Elliotos szemmel EUR/GBP-re és NZD/USD rápillantanál. Volt egy olyan naiv érzésem, h kb jól lőttem be a mozgásukat és a szinteket, de NZD túl ment minden korrekció nélkül-persze EUR/USD mozgása is számított, EUR/GBP esetében pedig mintha naposon egy gyenge bearish wedge lenne kialakulóban, ami korrekciós alakzat.
Nem, mert a bearish scenarionál a (2) -vel jelölt hullámcsúcs egészen az augusztusi csúcsig felmehet, csak a törése vetné el. Ha 1.158 körülig felmenne, az is normális lenne jelenleg.
Drámai változás a bullish verziónál sincs, a középső hullám értelmezése változik max.
Részemről pihi ez a hét.
ui.:
Ez a baj a korrekciós szerkezetekkel, sokfélékké formálódhatnak. Az idei alakzatunk maga is korrektív szerkezetekből épül és jelenleg az azt határoló csatorna középvonalánál vagyunk -> bármelyik irányba nyitott párnapos pozíció jó eséllyel nyerőben zárható.
Azt már kijelenthető a H1-es rajz alapján, h a korábban naposon felvázolt forgatókönyvek közül a bearish biztosan elesett?
Illetve a bullish verzió esetében sem érvényesek a korábbi szintek.
Kizárni nem lehet, de nálam nem valószínű jelenleg még (H4-en a felső szaggatott fekete vonal alá kellene zárnia minimális feltételként, az alsó fekete szaggatott törése pedig negálná az impulzív új csúcsot). Röviden: a rajzon levő sok csatorna hullámszintenként mind törésre vár az eséshez.
Nem tudjuk, mi lesz természetesen, de 1.148x -> 1.142x -> 1.150x egy lehetséges lefutás és ideális hullámvég jelölt jelenleg a teljes három hetes alakzatra.
Korrekciós határ 1.1344 (illetve 1.132), fölötte long marad még.
NZD/USD-nek szintén jön tovább...gyakorlatilag elérte az első célzónáját, túl vett naposon is 7 napja, de semmi...
pedig beszállnék, de csak korrekció után...de lehet majd a korrekcióba(?)
EUR/USD