Még korábban vettem OMV-t TBSZ-re ugyancsak 37 eurón hosszabb távra. Persze ha nagyon elszaladna elgondolkodnék az eladáson. Emellett újra elkezdtem EUR-t rakosgatni a TBSZ számlára.
Én is tele vagyok OMV-vel. Az atlagom sajnos 38. Eddig (tavaly) azt játszottam hogy 40 alatt vétel, felette sávosan eladás. Most hosszúra vettem. Trükkösen hosszúra, osztalék előtt eladom, utána visszaveszem.
37-ért vettem OMV-t. Az olajjal mindíg szórakoznak. Logikusan nem lehet kiszámolni föl vagy le, a hírekre adni nem lehet, mert inkább az ellenkezője szokott történni, mint amit jövendölnek. Úgy gondolom lesz 40 belátható időn belül. Akkor eladom. Osztalék nem érdekel, adóvisszatérítő mókához fingom nincs. (Nem vagyok büszke rá, de indoklást kértél.)
Na, asszem inkább indulok csajozni. Mert ugye akinek nincs szerencséje a tőzsdével... Be volt nekem rakva Siemens Energy-re stop piaci eladás 31,95-re. Bisztos ami bisztos. Erre ma reggel úgy indított az árfolyama, hogy pillanatok alatt lement 31,93-ra, 2 azaz kettő centtel az én stopom alá. Szerintem kizárólag (kirázólag) énértem jött le, jól kirázott belőle, aztán rögtön elkezdett rakettázni felfelé, már 33,25. Hát aki peches, annak nem kéne a tőzsde közelébe mennie, gondolom.
Siemens Energy: Miközben a DAX 1,50% mínuszban van ma, a Siemens Enegy 1,25% pluszban van. Szerintem még jócskán megy feljebb, én nem kótyavetyélem el. Igaz, hogy én elég későn szálltam csak be sajnos.
Nekem van, sajnos 48€-ért vettem. (Akkor még nem tudtam, hogy lesz egy ilyen jó topik, ahol felkészült sportársak segítenek elhessegetni a rossz gondolatokat.)
Én abbahagytam az ilyesmit. Újabban a pozícióméretezésen gondolkozom, azt hallottam egy podcastban, hogy ha túl kicsi a pozíciód, nem foglalkozol vele igazán, ha túl nagy, akkor meg nem alszol nyugodtan. Újabban felteszem a kérdést, mibe tennék 10 milliót vagy 100-at, vagy ha annyit kellene kezelnem 500-at? És rájövök, hogy a legtöbb pozíciómba nem tettem volna nagy pénzt. Akkor miért tettem bele kicsit? Játszani akar az ember vagy vagyont gyarapítani? Persze a legtöbben mindkettőt csinálják, ha már úgyis a chartokat nézegetik. Én is ezt csináltam, de próbálok máshogy hozzáállni.
Eurós részvények vitasarok