Igen, de pl. a Raiffeisen áprilisi osztalék 1.25, előző záróár 18.65, másnapi nyitó 17.6, másnapi záró 18.28 Ki lehet árazódni, így hosszabb távon tartóknak lehet az adóvisszaigénylés az egyszerűbb.
Ha az osztalékot ledobja magáról egy részvény akkor konkrétan a csökkentett ár lesz az új ára. 110 EUR-on forog valami az ex divident date előtti napon, feltételezve hogy 10 EUR az osztalék, akkor az ex divident napon 100 EUR lesz a nyitó ára. Igen, aznap mehet hatalmasat funda miatt, meg eshet is. Azért mondtam hogy akár sávosan eladni/venni. Akinek ez nincs meg az keressen rá, millió youtube videó van, elég alap azért. Nem az van hogy valami mágia miatt esik a részvény szelvényvágáskor. Az lenne furcsa ha ugyanannyit érne a cég miután egy valag pénzt kifizetett a részvényeseknek.
Mondjuk eddig én is így voltam ezzel, főleg azért, mert nem gondolkodom hosszú távban. Másrészt tapasztalatom szerint osztifizetés után mindíg visszaestek a részvények kb. az oszti összegével.
Osztrák adóvisszatérítés témához. Nem egyszerűbb, ha az ember eladja - akár sávosan - osztalékfizetés előtt, utána meg visszaveszi? Igen van tranzakciós költség. De az sincs ingyen, ha az adóhivatalnál van fél évet a pénz. Cost of opportunity or something like that.
Az osztrák ismerős is mondta. Elvileg bekértem minden szart a kinti NAV-tól, de az ismerősöm egy online oldalt adott, így azokat egyelőre nem használtam fel. Elindítottam ott az ügyet, holnap meg postára adom a papírok másolatát. Aztán meglátjuk ...
Eurós részvények vitasarok