Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nézzenek oda, megint kibújt a csigaházából a hazudozós sok nickes. Úgy eltűnt az Orbán topicból múlt héten a hazugságával való szembesítése után, mint MNB-ből a közpénz.
Igen, valószínűleg az ottani Erdogan-hívek is így érvelnek a török fórumokon. Meg persze a Németo-ban keresett EUR is többet ér odahaza Erdogan-nak hála, ezért csak rá szabad szavazni.
A cseh korona 1,5% ot erősödött 2010. áprilisa óta az euróhoz képest. Mi meg csak 50%ot gyengültünk. Az nem is sok! (A török líra elmozdulásához képest ezen időtávon.) török líra +1918,9% Nem érné meg török lírára váltani a magyar megtakarításokat? Hátha az is visszaerősödik nem 350re de 35re mondjuk. Azt nem tudjátok, hogy mennyi a kamata a török állampapírnak? Ha ráadásul be lenne rakva ottani magas kamatozású állampapírba, akkor annál nincs is jobb a világon, jól sejtem? A több % az jobb is , ugye? Jól tudom? https://imgur.com/a/Uxr1ikd
Amúgy nem akarok hülyeséget mondani, de a legtöbb vásárlásunkkor 50%+ volt az ami 9% MwSt el adózik... most hirtelen megnéztem az utolsó 3-4 vásárlást és volt ahol 75% volt ami 9% al volt, a többi 19... 50% alattit nem találtam... az is akkor mikor sok egyéb dolgot veszünk pl salgó polc vagy ilyesmi...
Hmmm, direkt rákerestem mert gyanús volt, az én verziómban “Then she pondered” van.Szerintem így ütősebb :D Na ha nem utáltok ki megegy, nemreg hallgattam hangoskönyben (apple podcasts appban van sok, a linken hallgatható és olvasható verzió is van) hogy gazdaság is szőba kerüljön Világvége egy newyorki tőzsdealgoritmus szemszögéből: https://escapepod.org/2019/06/06/escape-pod-683-flash-crash/
Valőban, a házmesteri kocsmacoelho életfilozófia már nihilista buddhizmusba fordult, a villanykapcsoló sem letezik mert vagy fel van kapcsolva vagy le, az idő sem létezik mert vagy nappal van vagy éjszaka. A nerhűség is csak azért létezik mert 51%ban egyetert mindennel. Mato zsenialitása nem tudom hogy multidő vagy sosenem létezett az majd a milliárdeurós nagyságrendű lopássorozat sikerességi százalékan múlik. Ha 51% felett megtarthat akkor gondolom zseni. Erről jut eszembe Card legrövidebb novellája: siseneG And God said: DELETE lines One to Aleph. LOAD. RUN. And the Universe ceased to exist.Then he pondered for a few aeons, sighed, and added: ERASE. It never had existed.
És akkor az ÁFÁ-ról még nem is beszéltünk, hiszen a csóró németnek nincs pénze 19%-nál magasabb ÁFÁ-t fizetni, a magyarok meg még az élelmiszerre is képesek kifizetni 27+4,5%-ot, mert ők így mulatnak.
Ja, mert még TB-t is fizet, amiért cserébe nem csak meghalni járhat a kórházba. Magyarországon meg mindenért is SZOCHO-t fizetsz (még a bankbetét után is), amiért cserébe nem jár semmi.
Na de mindenki megmondta, hogy MP 9%-os SZJA-jába belerokkanna az ország. Igaz, hogy az osztrákoknál évi 23.000€ esetén fizet az ember 9%-ot, na de a sávos adózás az ördögtől való.
Akkor üsd már be kérlek pár bruttó nettó rechnerbe, egy gyerektelen, nem hívő embernek a fizetését... valahogy nem látom, hogy akkora hattalmas különbség lenne... 65-66% körül, ha jól keresek itt... https://www.brutto-netto-rechner.info/ https://www.destatis.de/EN/Themes/Labour/Earnings/Minimum-Wages/Tables/minimum-wages-germany.html pl Bruttó 6000 nak a nettója 3655,55 --> 60,925 Minimálbérrel (14,5€/h val számolva, link feljebb 160h val) Bruttó 2320 nak a nettója 1662,21 --> 71,6%. Magyarországon pedig: 500e Ft bruttóra nettó 332.500Ft.... ami 66,5% Ezek azért nem olyan hatalmas különbségek... Alacsony bérre még alacsonyabb is, a magas bérből pedig még adó jóváírásokat nem is számoltam (ahogy magyarnál se..) Ebből a pár százalékból lenne annyival hatékonyabb a német rendszer? Itteniek azt mondják hogy 1 jó fizetésből fizetnek 2 közszolgált (erős költői túlzás)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)