Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én egy szót nem szóltam a saját jövedelmi viszonyomról, én folyamatosan arról beszélek, hogy nem igaz az a jövedelmi kép,ami a ksh adatokból tűnik ki. Semmi köze a valósághoz.
Hát, persze. :) Az az igazság, hogy itt is meg számos embernél az ismerettségi körömben megfigyeltem már, hogy meg vannak győződve arról, hogy csak ők keresnek jól és mindenki más meg nyomorog az országban. Bezzeg ők! Ez már pszichológia. Az emberek szeretnek többet gondolni magukról mint amik egyébként. Sokan keresnek sokat, csak hajtják az önámítást, hogy erre csak és kizárólag ők képesek.
A nyugdíjasok kitől örökölnek? A 100 éves über gazdag szüleiktől? Általában ahun volt mire az idősebb generáció meghalt abba a nyuggerek gyerekei vagy unokái mentek a helyre, nem pedig elköltésre került!
Mindenesetre a dógózó' tömeg fele kevesebb, mint 345ezret kap. (És kérdés az 5 főnél kisebb cégek.) VS 7 millió magyar szarásig van pénzzel! A nyugdíjasok meg ingatlanokat adnak ki és örökölnek!
Milyen furcsa, hogy az átlag és a medián közt talán 1-1,5 éve még sak ~100e Ft különbség van, most meg 127 e... Magyarul a gauss görbe felső végén szépen kaptam emelést az emberek, az alján meg nem. Magyarul ez csak azt bizonyítja, hogy nyílik a bérolló. Olyan jó, hogy ebbe nem veszik bele hogy a családok kiadása meg 100% nál magasabban nőtt (élelmiszer infláció és lakásárak)... De nem baj minden rendben van
Oszt mégis hogy. Az összevont adóalapba tartozó jövedelemből tudja érvényesíteni és abból sem mindegyikből. Ha átalányadózást választ, akkor is csak max 25 millát tud adó nélkül felvenni évente, feltételezve, hogy máshol biztosítva van. Sima szja szerinti ev-nél meg bejön a szocho. A nagy pénzek nem így szőkülnek...
Tekintettel arra, hogy ezek a kommunisták semmilyen döntést sem hoznak meg véletlenül, főleg nem a népért, adódik a kérdés, hogy vajon hány NER-es fogja a feleségén keresztül legalizáni/tisztára mosni/adót optimalizálni a vagyonán munkajövedelem címszó alatt?
Miota vettem a fardtsagot,hogy kiszamoltam,h a cseh korona laza 30 szazalekkal tobbet hozott,minden kamatot figyelembe veve,2029J kollega eltunt rendesen...remelem,nem lett baja,vagy ilyesmi.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)