Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Na latod. A karacsony a szeretet unnepe,meg a majalis is. En amugy ismetelni tudom csak magam,ha forint ero jonne ,felolem johet. Boven van meg mit atvaltani. Ha meg a 369tol 415ig valoban csak egy B hullam,akkor sem lesz panik,a devizam forog majd devizaban,a forint bevetelek meg olcsobban valtodnak. Igen,tudom,kurva gaz,h barmilyen arfolyam jo,de ezt majd a klonhadsereg kifejti mashol,mas topicban. (Bar erosen meglepne,ha ez B hullam lenne)
Ugyanezt gondolom én is, le is írtam hogy romokban a gazdaság. A 2025 eleji forintgyengülés annyira egyértelmű volt, hogy sokan előrehozták a devizavásárlást, megelőzendő a piacot. Én is. De csak a parlagon heverő forintot égettem el. Igen nincs itt semmi csoda. Pánik sincs. Csak felfokozott hangulat. Forró tőke ezen felül betámadhat, de nincs még hozzá meg a fundamentum, hogy török lírát csináljanak a forintból. Pár hét/hónapig tarthatják a shortot, de aztán zárnak.
600 Ft az euro valos ara, a forint jelenleg brutalisan eros. Nonszensz, hogy egy orszag allampolgarai mas orszagokba jarnak bevasarolni. Ezt meg kell valtoztatni. Mivel a fizetes nem fog emelkedni, igy majd a forint gyengul. Teljesen logikus.
Úgy kéne, hogy legyen. Valaki azt mondta, hogy az mnb üldögél az eurón és majd tavalyi 38x es árfolyam után most talán kis 1200 milliárdnyi nyerőt kimutat. A költségvetést meg leszarják, mnbt nem érdekli... Erős FO$rint vs nem összeomló gazdaság mérkőzés következik. Vajon merre lesz az egyensúlyi pont? Covidnál mesélte osztrák bankos haver( nem mosogat) , hogy ott pénzt osztottak az embereknek és a bankszámlák megtakarítási oldala meredek emelkedést mutatott. A Lajtától keletr ugyanekkora emelkedésben voltak a hiteltartozások. Ha elvesznek munkahelyek, a Lajtától nyugatra még kimozogják majd a megtakarításokból... Itten meg? Lehet majd tolni a zsét, hogy a zemberek a hiteleiket meg tudják fizetgetni... Akkó meg FO$rint tudjuk, hová konvergál majdan.
A deep state nálunk akkora már (infrastruktúra, stratégiai ágazatok,ügyészség,bírók), hogy én egy esetleges váltás esetén sem vagyok derülátó. Előbb lesz itt civil war, mint elszámoltatás. Az alvó kínai meg keleti ügynökökről ne is beszéljünk,állítólag sokan vannak.
Két évnyi valós infla nem ksh f@szom infla + amennyit amúgy is romolhatott volna... Ha még arra rágyün itt az európai lassulás. Osztrákoktól is szálingóznak a hírek SAP jövőre asszem -3000 fő Schaeffler gyárbe-1200fő. fauvé 6300 fő állása veszélyben... Akkor lesz itt had el hadd
Ok,ertelek. De ne keverjuk ossze a panikot azzal,hogy az eddigi alloviz megmozdul. En nem panikolok. En tudtam,hogy eddig is egy tolvaj kormany uralkodik,csak most kezd lehullani a lepel,az EU penzek nelkul. Nem a forint itt igazabol a lenyeg. Hanem hogy sorvad el a gazdasagunk,mikozben 2025 valami csodaevnek van beallitva (2024 is annak volt,csakhat nem az lett). Ha rank ugranak a hienak,foleg,ha kamatcsokkentest csinal majd a Kisz titkar Varga,akkor lesz majd kapalozas. De ez tovabbra sem panik. Aki latja,lekereskedi. Aki nem latja,az majd Brusszelezik egyet,es haladunk tovabb.
szerintem ha elkezdene stabilan lefelé menni 400nál is nagy lenne a hozzászólásszám. Azt meg hogy amikor nem történik semmi nem övezi nagy figyelem nem érzem meglepőnek.
Orbán nem fog lemondani a hatalomról, ha mégis úgy tűnne majd hogy igen,akkor az csak azért lesz, mert valójában ő irányít majd a háttérből. Annyi bűnt követettek el, hogy a valódi hatalmat nem adhatják át, az felelősségre vonást vonna maga után.
Elég ha megnézed ennek a topiknak a hozzászólás számát. Ilyenkor, amikor esik a forint, többszöröse az aktivitás. Konkrét pánik nyilván nincs, főleg nem egy fórumon fog valaki kiugrani az ablakon ijedtében, de felfokozott hangulat van. Indul a csodavárás, hátha holnapra összeomlik a forint, és csak az éli meg a harmadnapot akinek van a zsebében euró. (vagy arany;) Közben MNB nyomott egy gombot 414 alá.
Ha csak pszichologiailag nézem akkor: Ugyan, mútkor is hogy visszahoztuk 434ről, még túl jól is lement. Mondjuk drága, választásra kell a pénz meg vejkonak, úgyhogy várjunk vele, 440nél még nincs semmi, 434et is kibírták... Najó 450, kicsit több... addig se fizetünk kamatot... 460, kezd kényelmetlen lenni, tóni tolj valami propagabdát az olcsóbb....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)