Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Előzmény: #81672  Fsociety
Sajnos én is valami ilyet várok bár szerintem égés nélkül a feszültséget kiengedni ekkora lufik mellett kvázi lehetetlen
Előzmény: #81671  N0MAD
Darwin díjjról hallottál e már ?
Vigyázat, igazságot tartalmazhat, mielőtt bárki megkérdezné AI al készült!
https://fb.watch/vP_gAlquQV/
geza77
geza77 kedd, 22:26
Az Egyenes Beszéd vendége Pálinkás József, volt MTA-elnök, egykori oktatási miniszter.
https://www.youtube.com/watch?v=kHR4z5euJB8
Zanza2 kedd, 22:05
Előzmény: #81675  N0MAD
A magyar költségvetésen csakis az "és" kapcsolódás segíthet.
Ráadásul az is csak "talán".
N0MAD kedd, 21:39
Előzmény: #81674  Zanza2
Na igen.
Akkor már csak az a kérdésem ezek “vagy” vagypedig “és” kapcsolattal értendőek? :D
Ha az egész világ beall a sorba hozy megmentsen a sajat hüleségünktől, akkor esetleg….
:D
Zanza2 kedd, 21:32
Előzmény: #81664  N0MAD
"A friss költségvetés fő számai: 3,7 százalékos hiány, a 72,6 százalékos, GDP-arányos költségvetés. Mindez realitás?Ez inkább egy pozitív olvasat. Van esélye, mert alakulhatnak úgy a körülmények, hogy valósággá váljanak a fő számok. Például Peking úgy dönt, hogy erőteljesen stimulálják a gazdaságukat, amitől az újra beindul. Jöhet egy új német kormány, ami elengedni a költségvetési fegyelmet, elkezd költeni és fellendül a német autóipar. Lehet, hogy Trump mégsem vet ki vámokat az Európai Unióra. Ilyen pozitív külső környezetben van esély arra, hogy a kormány elérje a célokat."
https://hold.hu/holdblog/szabo-balazs-szemle-trump-beke/
Boby
Boby kedd, 21:25
Előzmény: #81670  Bandita
Fsociety
Fsociety kedd, 21:24
Előzmény: #81670  Bandita
Jó kérdés. Utoljára olyan esést, ami megrázta a világot, a Covidnál láttunk. Most kb az ingerküszöb már jóval feljebb van. A kérdés, hogy mi lesz az a trigger, ami hasonlót idéz. Ha a nagyhalak bedöntik a tőzsdéket, akkor itt világégés lesz,akkor pénzek forognak már. Ezért az én elképzelésem, hoogy igazi omlás nem biztos, hogy lesz,sokkal inkább valami szofisztikált ( iparáganként pl) verzióval engedik ki majd a gőzt. De ez az optimista verzióm, a durva az olyan esés lesz, hogy annak rohadt kemény következményei lesznek globálisan. (és egyben az oka is durva lesz, Kína-Tajvan és mellé még valami,pl a ruszkik pl.) 
N0MAD kedd, 21:09
Előzmény: #81666  Fsociety
Erről biztos könyvet lehetne írni, de hogy (vélt vagy valós) problémák miatt a népek erős(nek mutatkozó) vezetőt akarnak az világos. Ezt hoztuk a törzsi/horda de talán az állatvilágbeli természetünkből. Conrad lorenz szépen leírta, példákkal. Ez lyen.
De hogy az erős embertől valami végtelenül önsorsrontó célokat várunk el az valami felfoghatatlan. (Egyik kedvenc kifejezésemmel, i cant wrap my head around it)
Nálunk beleszerelmesednek oroszokba, akik khmm, nem sok boldogságot okoztak a történelem folyamán, de legalább maguk se boldogok.
Amcsik kb kézben tartják a bolygó dolgait, tehát be akarnak zárkózni, “america first, basszon a világ nélkülünk”
Összehoztuk/ták eu néven a bolygó kb legjobb alakulatát azon ötlet mentén hogy mi lenne ha történelem elött óta folyamatos háborüskodás helyett összefognánk? És lett béke, meg gazdagodás meg szabadság. Erre egyre nő az igény hogy fck eu, elnyomást akarunk és ellenségeskedést. Mindezt alulról.
Törökök atatürk óta dolgoznak az europaizálódáson (ok örmények ne figyeljenek, bár európa,se büszkélkedhet ugye) szekularizáció, polgárosodás, eu küszöbén, erre most erdogan, ésugye.
Argentina dobogós gazdasági világhatalom volt, aztánugye.
Végtelen a lista. Csak válassz egy országot.
Ez valami tudatalatti tülnépesedés elleni reflex az ellenségeskedéssel önpusztítással és széthúzással? Vagy mint a matrixban, nem tudjuk kezelni ha jó a helyzetünk és küzdelem kell és bajok hogy lekösse az energiáinkat? Vagy ez a nagy korlát hogy be ne népesítse senki a galaxist? :D
Bandita kedd, 21:07
Előzmény: #81669  Fsociety
Kezdek kiszállni pozikból, omlás szagot érzek, évek óta várom. 
Lehet lassan kezdődik. 
Mi a véleményed?
Fsociety
Fsociety kedd, 20:58
Előzmény: #81668  Bandita
Egyszer láttam a boltban egy olyan feliratot, hogy holnap minden ingyen van. 
Bandita kedd, 20:52
Pogátsa "Zoli" Zoltán szerint csak az idei év necces, jövőre Kánaán.
Ennyike
N0MAD kedd, 20:46
Előzmény: #81665  EURHUF_goes_to_haven
Köszönöm, magam is éreztem hogy bullseye :D
Fsociety
Fsociety kedd, 20:43

"A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el."
 Ezt a körforgást éljük,szerintem könnyen megtalálod benne, hogy most hol tartunk éppen. Nem vagyok nagy filozófus, meg Coelhot sem szeretem (főleg nem a magyar hangján), de a demokrácia ideje egy darabig lejárt,ahogy azt sok ország választása megmutatja.
EURHUF_goes_to_haven kedd, 20:21
Előzmény: #81635  N0MAD
A safranekért küldenék vagy 10 plusszt :D
N0MAD kedd, 20:14
Amügy viccen kívül, már párszor átbeszéltük hány helyen rossz a helyzet, (dollárerő aztan mint sántátnak a púp), 
Nem is az a kérdés lehet e baj, inkabb az van e olyan verzió hogy ne legyen. (És ezt most rövidtávra és nem“boruljon mar és jöjjön jobb/más’ értelemben).
Egyszerűen nem látom mi lenne az ami megfordítja a negatív trendet kulső és belső környezetben. 
Tippek?
(A putyin buddhista kolostorba vonul és trump bevallja hogy igazából libcsi és csak szerep volt, kínaiak többpártrendszert hirdetnek, muzulmanok és izraeliek órök barátságot kötnek valamint afrika békés hely lesz és kitör a new age valamint börzsöny mixet hagyjuk, nézzuk a realitásokat.)
N0MAD kedd, 20:04
Előzmény: #81662  Fsociety
Lehet ha nem kell akkor is :D
Fsociety
Fsociety kedd, 19:55
Előzmény: #81661  N0MAD
Ha kell,fognak. 
N0MAD kedd, 19:34
Előzmény: #81660  Fsociety
Volt régen valami mondása hogy “isten ne adja hogy más módszerekkel kelljen éljünk”
(Csak emlekeztből) az nem merült fel hogy ezekkel a mődszerekkel nem fog élni és kész.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek