Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Egyedi ajánlat vagy revolut/wise. Összegfüggő persze. A havi megmaradókat átfuttatom revoluton aztán mehet normál bank devizaszámlájára. Kártyás feltöltéssel ingyenes R-re, kiutalás ingyenes, átváltás hétköznap majdnem középárfolyam. Elő is fizettem metálcsomagra, nagyibbak a limitek.
" A józan ész hangján : "le kell szállni a földre", "vegyétek ki a
fejeteket a homokból" diszkreditálod, aki a KERESKEDÉS szempontjából más
megfontolásokat is ajánl. Megkapod a like-t attól is, akit kárára
befolyásoltál." Megnyugodtam, mert Vali után úgy éreztem, mintha én lennék minden veszteség okozója. "Kérdésem lenne, hogy lehet hosszú távon gyengülésre fogadni, hogy közben a SWAP ne szívasson?" Ahogy előttem már mondták. Váltasz. Hivatalos nevén, devizakonverzó. Különböző helyeken, különböző árakon. Van olyan magyar kerekedési felület ahol olyan drága mintha egy benzinkúton váltanál, van ahol nem. Én régen brokin keresztül kértem egyediárat a treasury-től.
Elvi lehetőség: határidős piac és opció. A probléma, hogy előbbibe be van árazva a swap, utóbbi Ft piaca meg nem likvid, ha egyáltalán létezik. Kb 5-6 éve próbálkoztam ezekkel, aztán elakadtam. Lehet, azóta sok minden változott, ha van időd, nézz utána, egy-két guglizást talán megér. Egy ötlet volt, hátha generál nálad valamit....
Ha forint gyengülésre számítasz váltsd devizára majd ha bekövetkezett vissza. És mindjárt nincs díja. A jelenlegi kamat mellett a hitel drága, ha short ha nem.
Dehogy. Én mindig azt mondom/mondtam, hogy mindenki a saját maga döntése alapján kereskedjen, így tettem én is. Most nem jött be, nagyon nem, sajnos. Lett volna lehetőségem bőven kicsi bukóval dobni, ehelyett bevártam a saját Armageddonomat, ez már az én hülyeségem. (pl. hogy nem fogadtam meg mások tanácsát.) Kérdésem lenne, hogy lehet hosszú távon gyengülésre fogadni, hogy közben a SWAP ne szívasson? Szerintetek év végéig ,vagy következő FED ülésig lehet még eur usd örömködés, további eur huf erősödés? Simán nyitnék egy short pozit erre, 2-3 hétre. (kis tételben)
"Engem nem tesz boldoggá, ha 2 hét alatt bukok X 100k-t, miközben ti 1 év múlva várjátok az armageddont:D." Ez szemrehányás nekem?! Csak mert én hosszabb távon gyengülést várok? Armageddonról egy szót sem ejtettem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)