Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
EU lehetett volna a 4.erő a világban USA Kina Orosz. mellett. Ezt adták el a brüsszeli korruptak. Eu versenyképességének löttek vagy 10 évre. EU érdeke ami most itt zajlik? Még EURO sorsa is kétséges. Olyan gazdasági szövetségek alakulnak amiből eu kimarad.
A magyar cégek azért mentek csődbe, mert a mindenkori kormányzatok általában nem az innovációt támogatták, hanem akut problémákat próbáltak menedzselni. Az eu-s pénzek meg arra jók, hogy olyan inkompetens emberek - akiknek e pénzek nélkül kenyérre nem lenne pénzük - elhiggyék magukról, hogy ők szarták a spanyol viaszt, re magyar emberek és cégek többsége...
425-ös EUR mellett sem voltunk jobbak, most 370-nél még rosszabbak (ezt is csak a magas kamatokkal értük el) Máshol is lopnak, ez biztos, de itthon ez még jobban divat:D
"Minek ez a szinjáték? Az országról azért elmond mindent ,hogy még véletlenúl sem a maga erejére támaszkodik." EU-s pénzek nem ajándék pénzek. Nagy részét azért kapjuk mert EU-s csatlakozással megnyitottuk a piacainkat. Végiggondolhatnád Mi lett a magyar cukorgyárakkal, étolaj piac, közművek. stb stb Ennek a kompenzációjára jár a pénz. Erre van szerződés. És igen neked is fejlődnöd kellett volna, fejlődnöd a munkához való viszonyod a versenyképességed növelésére. Mellesleg a felzárkózó országok eus pénzeinek nagy része visszapörgött a németekhez. Olcsó orosz energia és nagy áru-ipari-tech. export erősítette eut benne elsősorban a németeket.
Szerintem itt nem elsősorban a szurkolásról van szó. Kereskedik mindenki,próbálja lekereskedni a Ft-ot.Aztán vagy összejön vagy nem.Az országot senki nem akarja csődben látni!.Hidd ez az lenne a legjobb ha nem a gyengülés felé kellene általában kereskedni. Másrészt valahol bosszantó,hogy kialakul egy diktatorikus rendszer és nincs ellene fegyver. Még azt is lehet mondani az Eu lényegében támogatást nyujt ebben..Ez a gond!
Ha mi vezetjük , akkor nem így kellene állnunk. -3% alatt kellene tartani a hiányt, nem -5-6-ig eltoligálni, mert balfékek vagyunk. Ezért nem kapunk semmit? vagy még mindig covid miatt engedélyezik a -3 feletti hiányt?
Na akkor mitől lesz váltás?!. Dehogy nézik az emberek, hogy ki mit tesz! Ha néznék akkor nem a propagandának hinnének. Azért lett 2010-ben 2/3 mert a 2008-as válság nagyot ütött.
Nem tudom sokan itt kinek szurkolnak? Nem az az érdeketek, hogy jó legen Magyarországnak? Ha csőd lenne elsősorban ti lennétek a fallosz kellemetlen végén. Ha 500-700 lenne eur a te pénzed feleződne és jönne osztrák német és felvásárolnának mindent. Ez a legnagyobb hibája ellenzéknek, azt gondolják ha rossz MO.-nak akkor jön a váltás. Erős tévedés. Azt nézik emberek ki mit tesz. Mellesleg már idén is jöttek EUs pénzek. Furcsa módon Magyarország vezeti az EU-pénzek lehívási rangsorát – Ez meg hogyan lehetséges? - Portfolio.hu
Szerintem előbb utóbb meglesz akkor inkább legyen meg inkább előbb,Minek ez a szinjáték? Az országról azért elmond mindent ,hogy még véletlenúl sem a maga erejére támaszkodik.Tarhálják a pénz,koldulnak érte....szánalmas .A nagy erős orbánkormány, és ahogyan ez majd elő lesz adva. Remélem a tanárok fizetésével kezdik majd az osztogatást!
Igen,az Eu. túl demokratikus. Majd meglátjuk ha megjött a pénz a Ft. mire lesz képes. Lesz -e valami felhajtóerő ezután.Mert eddig a visszatartott pénzek jövöbeli megérkezése volt a fő ok. Én már azt várom kapjuk meg,legalább kialakulhat egy jó beszálló. Az ország pénzügyi helyzete nem sokat fog javulni ettől ... túl van ez az Eu-s pénz lihegve. Indulhatnak majd ujra az ész nélküli projektek a Ner-es cégek közreműködésével. Szomorú de ez van...
Megint mehet a tánc tovább. Tulajdonképpen a végtelenségig, mert mindig lesz uniós pénz. A magyar gazdaság egy olyan alkoholista, amelyikat mindig itatja valaki...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)