Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Annyira még nem,mert a bázis hatás nem tudom,mit fog okozni. Csináltam már próbaszámításokat meglepetésre,worst-case,ilyesmi. meglátjuk. 15-19% a tág intervallumom kb.
Most jövök Ausztriából, láttam árakat. Az előbb fizettem a budaörsi Aldiban. Ugyanazok a termékek majdnem dupla annyiba kerülnek Magyarországon, mint Ausztriában. Kedves magyarok, ti ezt miért hagyjátok?
Aldis tészta 599Ft vs 0.75eur Aldis paradicsom sürutve 570 Ft vs 0.90eur Hagyma hálós 579 Ft vs 1 eur. Darált marha 4600 Ft vs 8.5eur Darált sertés 2800Ft vs 7.5eur
Nő a szar, lépni kell. Másik oldalon beírtam az infláció állását, elég csúnya átlag lesz a vége, PMÁP jó lesz. Ráadásul nehéz helyzet lesz, Ft stabil, magas kamat vagy Ft borul, alacsonyabb kamat, infláció.
Így mérik az egész világon, de ez csak az én véleményem. Magyarul, tavaly 100 egységet költött az ország energiára. Az ár dupla lett. Tehát 200. A fogyasztás csökkent 20 %-al. Tehát 160. Infláció 60 %. Ha jól számoltam. Az össz mennyiség ára van vizsgálva.
De az mért infláció hogy valamiből kevesebbet fogyasztok? Ha eddig valamiből vettem áprilisban 10db-ot X forintért, májusban csak 9-et vettem ugyanugy X Ft-ért, attól bár a fogyasztásom kevesebb lett,de a termék ára ugyanugy X ft. Értem én ,hogy fűteni kell, meg a fűtés mértéke az időjáráshoz van kötve, de a termék/szolgáltatás egységára akkor is állandó. Innentől kezdve szerintem ez csak parasztvakítás.
Szerintem a fogyasztás mértéke is számít. Ha csökken a fogyasztás, akkor csökken az arra költött pénz. Az inflációnál csak azzal számolnak, ami el is van fogyasztva. Szerintem.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)