Topiknyitó: badsector1 2019. 01. 02. 19:38

EMIGRÁCIÓ, EU-ban való bennmaradás ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet Orbán olyan új feltételrendszert, ami miatt már egy olyan ország amelyik, nemzetállamként képzeli a jövőjét csak a közösségen belül maradhat.
Az emigráció kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget, hogy számolni keljen vele.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1 2019. 04. 08. 20:29
#220
"273 budaörsi tanár nyílt levélben követeli Orbán Viktortól, hogy emeljék a tanárok fizetését   
  
Nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek 273 pedagógus, akik mind budaörsi nevelési és oktatási intézményekben dolgoznak. Emlékeztetik Orbánt arra, hogy 9 éve - amikor miniszterelnök lett - megígérte, hogy átalakítják a közoktatási rendszert, a tanárok bérét pedig növelik.
"Mint mindannyian tudjuk, Ön ezt az ígéretét nem teljesítette" - írták.“Az emelést 5 részletre osztották szét, melyből az utolsót meg sem kaptuk, és a bérünk számítási alapja továbbra is a 2013-as minimálbér, pedig az azóta közel másfélszeresére emelkedett. Mára már ott tartunk, hogy a pedagógusbér a többi diplomás átlagbérének kétharmadát sem éri el.” -írják. Szerintük így nem lehet tudásalapú társadalmat építeni, ez megalázóan kevés.Ezért azt szeretnék, hogy
 • a pedagógusbérek számítása ne a vetítési alapból, hanem a mindenkori minimálbérből történjen, és jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét.
 • a lehető legrövidebb időn belül kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.
“Ezeknek az egyeztetéseknek akkor lesz értelme és pozitív hozadéka, ha nem lesznek diktátumok, és minden kérdést - fenntartás, működtetés, centralizáció, autonómia, óraszámok, túlóra kifizetés, tankötelezettségi korhatár, szabad tankönyvválasztás, önálló minisztérium, pedagógus életpálya...stb. - érintenek” - írják.Közölték azt is, hogy a nyílt levelet eljuttatják az ország összes nevelési, oktatási intézményébe, hogy ott is aláírhassák. Aztán az egészet április végéig átadják Orbán Viktornak."
badsector1 2019. 04. 08. 07:40
#219
Karácsony: Tarlós szorong ezért nem akar vitázni.
badsector1 2019. 04. 08. 06:48
#218
"Szarkasztikus bocsánatkérő levelet írt az a szlovén karikaturista, aki március végén rajzolt egy Orbán-karikatúrát a szlovén Mladina lapba, ami aztán kiverte a biztosítékot a kormánynál. A rajzon Orbán Viktor náci karlendítéssel áll, miközben hozzá dörgölőznek Szlovénia szélsőjobboldali politikusai is. A lap később elkészítette a címlap alternatív változatát, amelyen szivárványos zászló alatt áll Orbán, szlovén szövetségeseivel.   
Magyarország ljubljanai nagykövete erre diplomáciai levélben kérte a szlovén külügyminisztériumot, hogy „tegyen lépéseket a Mladina és más lapok újságíróival szemben, elkerülendő a hasonló helyzetek kialakulását”.
   
A karikatúra készítője most a „bocsánatkérésében” így ír:
Hálás vagyok a magyar nagykövetnek, és arra kérem, fogadja el őszinte bocsánatkérésemet, amiért a miniszterelnökét a Mladina lapjain szemtelenül és teljesen valószerűtlenül ábrázoltam. Abszolút jogosan háborodott fel rajta.Az ön által küldött levél után mélyen magamba néztem, és felismertem, hogy hibáztam. Tudom, hogy ami történt, nem lehet semmissé tenni, de hadd hozzak fel néhány érvet védekezésképp, hiszen én is csak a körülmények ártatlan áldozata vagyok. Hadd mutassak rá a történet igazi bűnöseire.Első helyen áll természetesen az a kommunista oktatási rendszer, ami agymosást végzett rajtam, és megtörte a nemzet- és vallástudatomat. Bűnösök még a lap főnökei és szerkesztői, akiket jobban kéne figyelni és időben megállítani, hiszen tudják, hogy én milyen felelőtlen és naiv vagyok politikai kérdésekben, meg hát mindenről elhiszem, hogy az úgy van, ahogy. És végül, de nem utolsósorban, bűnös a mi elnéző igazságszolgáltatásunk, ami nem bünteti az ennyire kirívó társadalmi szabálytalanságokat.Hölgyem, én arra kérem önt, ne essen kétségbe miattunk, inkább folytassa segítő munkáját azzal, hogy jó tanácsokkal és jószándékú kritikával lát el minket, hogy mi magunk is elérhessük azt a példaértékű objektivitást és egyhangúságot, amit önök a magyar médiában már létrehoztak, és hogy újra elhozhassuk azt a rendet, nemzeti erkölcsösséget és keresztényi szeretetet a drótkerítések iránt, ahogyan azt az önök szelíd és jogosan szeretett vezetője, Orbán Viktor parancsolta.
 
A Mladina egyébként azt is írja, a szlovén külügyminisztérium kiállt a sajtószabadság mellett, és azt mondták, soha nem avatkoznának bele abba, hogy mi jelenhet meg náluk a sajtóban."
ts3 2019. 04. 07. 18:56
#217
"Nagyon fontos a vezetők, az elit példája, felelőssége. Természetesen másként gondolkodnak és cselekszenek annak az országnak a polgárai, ahol azért mond le egy miniszter, mert kiderül, hogy elfogadott egy ötveneurós ajándékot, és másként, ahol százmilliós uniós támogatásokat szerez meg egy miniszter öreg édesanyjának, s mikor ezt szóvá teszik, megrántja a vállát és otthagyja az újságírót. Magyarországon minél följebb megyünk, annál nagyobbak és arcátlanabbak a lopások, ráadásul az ügyészségi és rendőrségi szóvivők ilyenkor rendszerint „bűncselekmény hiányáról” hablatyolnak zavartan— mondja a magyarországi közállapotokról Kerékgyártó István. Az íróval a Népszava készített interjútannak kapcsán, hogy nemrég bemutatták Hurok című darabját a Jurányi Házban, az Orlai Produkció menedzselésévelKerékgyártó szerint a mostani struktúrában aligha van esély a tisztulásra. Merthogy:Fidelitasos egyetemisták végzés után azonnal államtitkárok akarnak lenni (copyright G. Fodor Gábor), hiszen minden fenntartás nélkül kínálják lelküket a romlott hatalomnak.Szerinte aki az államtól húz jövedelmet, az orvostól a takarítóig, a kőszínházi színésztől a közmunkásig, a hazai magáncég tulajdonosától az itt működő külföldi cég vezetőjéig, aki függ valamelyest az államtól, jobb, ha vigyáz, mit mond, mit lájkol a Facebookon. Mint rögzíti:Itt egy ember szabad igazán, maga Orbán Viktor.Kerékgyártó úgy látja, az ország többsége lapít, fél és hallgat. Mint mondja, a Hurok című darabjában körkép arra utal, hogy nemcsak a drog vagy a nyomor, de a hatalomvágy és a mohóság is kiszolgáltatottá tesz, és okozhatja saját vesztét.Az értelmiségről is élesen szól: „Hogy hol az értelmiség? Ez a társadalom nyomokban tartalmaz csak értelmiséget. Egy részét megvették kilóra (tanárokat, újságírókat, orvosokat, tudósokat, mérnököket, művészeket), akik a hatalommal együtt csaholnak, bár pontosan tudják, hogy egy hazug rendszert szolgálnak. Ők megjelennek a darabomban is. Az értelmiség másik, talán legnépesebb része meg kussol. „Ne szólj szám, nem fáj fejem”, mondogatja, és ezzel elveszti számomra értelmiségi jellegét. Szolgák ők, akik pénzért szinte bármit megtesznek.”A lesújtó közállapotokról beszélő Kerékgyártó megemlíti azt is, hihetetlen mértéket öltött a képmutatás, a hazudozás, hiszentud olyan potentátról, aki a miniszterelnök közelébe kerülve megtagadta a Barcelona futballcsapatát, amelynek gyerekkora óta drukkolt, s madridista lett. "
ts3 2019. 04. 07. 18:28
#216
https://index.hu/kultur/2019/04/07/barbarokra_varva_kritika_coetzee/
"Egy békés gyarmati városban egyszer csak megjelennek a katonák, és közlik: a Központ szerint a határ túloldalán arra készülnek a barbárok, hogy egyesült erővel lerohanják őket. Bár a határ menti település lakói eddig főleg csak akkor találkoztak a barbároknak címkézett őslakosokkal, amikor különösebb konfliktusok nélkül kereskedtek velük, a fenyegetésre hivatkozva a város élete egyik pillanatról a másikra megváltozik.Szükségállapotot rendelnek el, a hadsereg átveszi a hatalmat, a törvényes eljárásokat felváltják a brutális kínzások, a nyugodt közhangulatban pedig állandósulnak a hisztérikus híresztelések: mire készülhetnek a barbárok, milyen betegségeket terjesztenek, pontosan mennyire kell tőlük félni.Az irodalmi Nobel-díjas dél-afrikai író, John Maxwell Coetzee A barbárokra várva című könyve március közepén jelent meg ismét magyar nyelven az Athenaeum Kiadó gondozásában. (Először 1987-ben adták ki magyarul az Európa Kiadónál Sebestyén Éva fordításában.) 
A barbárokra várvauniverzális érvényű történet arról,HOGYAN TUDJA A HATALOM EGY LÁTHATATLAN ELLENSÉG KÉPÉVEL RIOGATVA TOTÁLIS IRÁNYÍTÁS ALÁ VONNI A POLGÁRAIT, ÉS ÁTFORMÁLNI AZ ADDIG MEGSZOKOTT HÉTKÖZNAPOK SZABÁLYSZERŰSÉGEIT.Az eredetileg 1980-ban megjelent könyv áthallásos az elmúlt évek magyar belpolitikát uraló közbeszédével is. Ha az írásról egy sör mellett elkezd beszélgetni egy kormánypárti és egy ellenzéki olvasó, valószínűleg másodpercek alatt egymás torkának fognak ugrani. 
Valószínűleg már azon a ponton, hogy egyáltalán nevezhető-e áthallásosnak a regény a mai magyar helyzetre."
elemes
elemes 2019. 04. 05. 12:29
#215
kis színes, torpedótalálatot kapott egy budestag-képviselőként dolgozó orosz ügynök.
.
nyilván tagad (ügynököknek tilos beismerő vallomást tenni), de már csak idő kérdése, hogy következő moszkvai utazásáról inkább ne utazzon vissza németországba.
elemes
elemes 2019. 04. 05. 11:18
Előzmény: #212  mityu2
#214
a homoszexuális emberek legnagyobb részének heteroszexuálisak a szülei.
ts3 2019. 04. 05. 08:02
Előzmény: #212  mityu2
#213
Ne hadakozz már annyit a fidrsz média által a fejedbe ültetett brüsszeli démonokkal.
mityu2 2019. 04. 05. 07:59
Előzmény: #209  signal2
#212
hatalmas tévedés
Brüsszel szerint a "harmadik nemű" a családfő
ts3 2019. 04. 05. 07:46
#211
Ha négy gyerekkel megrokkansz, akkor ne számíts a faszista magyar államra.
badsector1 2019. 04. 05. 06:52
#210
"Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is
  
Ismét Bayer Zsolt családjának tulajdonában van az az ingatlan, amit a fideszes publicista tavaly szeptemberben cserélt el egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakásra a budai Várban – derítette ki a 24.hu.
Kedden számoltunk be róla, hogy a Fidesz ötösszámú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be egy önkormányzati bérlakásba, amit meglehetősen olcsón, 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól
Az újságíró lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati bérleményhez. Kérdésünkre akkor azt közölte, hogy egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe, ám annak helyét nem közölte.Lapunk viszont kiderítette, hogy Bayerék egy pilisszentkereszti faházat adtak a vári ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a fideszes publicista családja – egész pontosan egyik fia – tulajdonába került.A Budavári Önkormányzat tájékoztatása alapján Bayer tavaly szeptember 5-én jutott hozzá lakáscserével az Úri utcai lakáshoz, a cserealapul szolgáló pilisszentkereszti háznak pedig a tulajdoni lapja szerint egy nappal később, szeptember 6-án lett új tulajdonosa. Az új tulajdonos nem más, mint az Úri utcai ingatlan egyik korábbi lakója, akinek a neve most is szerepel a kapucsengőn. Ez a magánszemély azonban alig két hónapig birtokolta a pilisszentkereszti házat, az ugyanis már tavaly novemberben visszakerült Bayer Zsoltékhoz, az újságíró fiának nevére."
  
Ez ölég kisstílű megoldás volt, olyan klasszikus fütyiszes.
signal2
signal2 2019. 04. 04. 23:00
Előzmény: #207  elemes
#209
Ebből megint óriási harc lesz Brüsszellel! Magyarország szerint az anya a család fő alapegysége, Brüsszel (bárki is legyen) szerint meg az apa. Ez elfogadhatatlan, meg kell akadályozni a brüsszeli ámokfutást!
elemes
elemes 2019. 04. 04. 22:52
Előzmény: #205  badsector1
#208
sajnos elfogult vagyok, miután DD mondta, nem támogathatom.
elemes
elemes 2019. 04. 04. 22:52
Előzmény: #206  badsector1
#207
azért ez hallatlan. mit akar már megint brüsszel? csak nem szorosabb kötődést az apa és a gyerek között? ez veszélyes!
ts3 2019. 04. 04. 07:48
#204
Rendőrség megállapított a választási csalást, majd széttárta a kezét.
Ennyit a Fidesz győzelmének hitelességéről.
gambadoro 2019. 04. 03. 20:16
#203
A letelepedési kötvények kibocsátását a Államadósság Kezelő Központ Zrt. végezte, de a befektetők nem közvetlenül ezen kormányzati szervtől juthattak az állampapírokhoz, hanem kizárólag az állam által kijelölt magánközvetítőkön keresztül. A közvetítők nagyrészt magyar hátterű, gyakran offshore cégek voltak.[8] A közvetítőcégek felügyeletét az Országgyűlés Gazdasági bizottsága látta el. A külföldi befektető e kötvények vásárlása révén kölcsönt nyújthatott a magyar államnak, amit középtávon komoly kamattal együtt kap vissza az államtól. Profit az ügyletben kizárólag a közvetítő cégekben keletkezik, de az igen jelentős mértékű.[9] Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a kedvezőbb finanszírozási helyzetre hivatkozva 2017. március 31.-én beszüntette a kötvényértékesítést. A szervezet e közleményében jelezte, hogy a programban összesen 17 009 darab kötvénycsomagot értékesítettek 1 milliárd 293 millió euró össznévértékben.[10]
badsector1 2019. 04. 03. 20:05
#202
"Visszavonta a pénzét az Origótól a Google
  
Azok után, hogy több magyar médiacéggel egyetemben az Origót tulajdonló New Wave Media Group is pénzt nyert a Google DNI-pályázatán, az amerikai cég utólag visszavonta a támogatást a kormánybarát portáltól. 
Az propagandaoldal 50 ezer eurótól, vagyis közel 16 millió forinttól esik így el.A hírt a Nieman Lab honlapja hozta le egy hosszú cikkben azután, hogy megkérdezték a Google-t, ugyan miért támogatják a minőségi újságírás elősegítése érdekében azt az Origót, amely a magyarországi sajtószabadság folyamatos korlátozódásának a mintapéldánya, a Fidesz-kormány kézileg vezérelt szócsöve, és nem mellesleg már a MediaPowerMonitor és a New York Times isközölt róla nem túl fényes cikket. 
Utóbbi konkrétan azt a címet adta az cikknek, hogy "A honlap, amely megmutatja, hogyan hal meg a szabad sajtó".A Nieman Lab megkeresésére azt nyilatkozta a Google, hogyTOVÁBBI VIZSGÁLATOK ALAPJÁN MEGÁLLAPÍTOTTÁK, HOGY MÉGSEM ADJÁK MEG A TÁMOGATÁST AZ ORIGÓT IS KIADÓ NEW WAVE MEDIÁNAK.A DNI-pályázattal kapcsolatos honlapról már le is került a New Wave Media neve, így a támogatottak között csak a 24-et kiadó Centrál, a 444-et kiadó Magyar Jeti és az Index.hu neve olvasható a támogatottak között.A Nieman Lab cikke egyébként többek között megemlíti, hogy mennyire gyanús módon váltott tulajdonost az Origo, hogyan árasztották el végtelen mennyiségű állami hirdetésekkel, és hogyan került a portál később Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez, majd később a fiához, Matolcsy Ádámhoz.A  Digital News Innovation alap 30 európai újság médiacégeit igyekszik segíteni összesen 150 millió euró fejlesztési támogatással, amellyel a digitális újságírást szeretnék erősebbé tenni modern technológiákkal.A Nieman Lab egyébként annak az Nieman Újságírásért Alapítványnak a része, amelyet 1938-ban hoztak létre a Harvardon, és máig az amerikai egyetem első számú újságírói intézménye. 
A 2008-ban létrehozott Nieman Labnek pedig az a célja, hogy megvizsgálja, hogyan tudja támogatni a jövő minőségi újságírását."
badsector1 2019. 04. 03. 19:23
#201
"A január 14-én kora délutántól tartó akció során Hadházy és Szél is többször hívták a rendőrséget, hogy az MTVA biztonsági őrei akadályozzák őket munkájuk elvégzésében, nem tudják gyakorolni miattuk jogaikat, például hogy országgyűlési képviselőként szabadon beléphetnek a közintézményekbe, és nem engedik ki őket a mosdóba sem.A rendőrök a telefonban végig azt ismételgetik, hogy ha Hadházyék elégedetlenek valamivel, akkor jöjjenek ki a székházból, és tegyenek feljelentést a Teve utcában vagy más rendőrkapitányságon. Különösen tanulságos Hadházy, Szél és a BRFK ügyeletesének utolsó telefonbeszélgetése:
Hadházy Ákos: (...) egy közintézménybe az országgyűlési képviselőknek a törvény alapján joga van belépni, a képviselői igazolványuk felmutatásával, és ott joga van információt kérni. Ezt akadályozzák ebben a közintézményben.
Rendőr: Jelenleg rendőrileg ez nem kikényszeríthető, tehát nincs intézkedésre okot adó körülmény a rendőrség részéről ebben az ügyben jelenleg nincsen.
  
Hadházy: Mit ért az alatt, hogy nem kikényszeríthető?
Rendőr: Mi nem kényszeríthetjük ki, mint rendőrhatóság, hogy önt beengedjék oda.(...)
  
Hadházy: Akkor hogyha én mozdonyvezető lennék, és elém állnának, és akadályoznák a mozdonyvezetőt a munkájának az elvégzésében, vagy bezárnák a mozdony ajtaját, és nem engednék be a mozdonyvezetőt, akkor a rendőrség kijönne és megpróbálna intézkedni?
Rendőr: Nem, akkor köteles lenne a rendőrség intézkedni, hiszen akkor megvalósul a törvénysértés, bűncselekmény vagy szabálysértés.
  
Hadházy: Itt pont ugyanerről van szó.
Rendőr: Nem, itt teljesen más a szituáció.(...)
  
Szél Bernadett: Én csak segítséget kértem öntől, mert a rendőrségre számítottunk.
Rendőr: Én a rendőrség álláspontját tudom önnek közölni, tehát rendőrségileg jelenleg beavatkozásra okot adó körülmény nem áll fenn, tehát nem fog rendőri intézkedés történni ebben az ügyben.
A rendőrség hivatalos álláspontja szerint egyébként azért sem kell az országgyűlési képviselők belépési jogait biztosítaniuk, mert Pintér Sándor belügyminiszter egy Kocsis-Cake Olivio ellenzéki képviselőnek egy parlamenti kérdésre adott válaszban (pont Hadházyék akciójának másnapján) azt írta, hogy nem kell."

Topik gazda

badsector1
4 3 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek