Topiknyitó: badsector1 2019. 01. 02. 19:38

EMIGRÁCIÓ, EU-ban való bennmaradás ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet Orbán olyan új feltételrendszert, ami miatt már egy olyan ország amelyik, nemzetállamként képzeli a jövőjét csak a közösségen belül maradhat.
Az emigráció kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget, hogy számolni keljen vele.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper 2019. 11. 04. 11:09
#231
Nem is érdemes már ebbe a topicba írni, mert itt tényleg sok van belőlük
sanka 2019. 11. 04. 08:43
Előzmény: #229  badsector1
#230
Ez az értelmiség, viszont alja népből bőven van!!
badsector1 2019. 11. 04. 07:48
#229
"– Tizenhat évesen lettél párttag. Nem léptél még ki a Fideszből?– Nekem a Fidesz-tagság mellékes. Nagyon fiatal voltam, nagyon lelkes és nagyon igazunk volt, amikor 1989-ben a Fidesz-alapszervezetet megalapítottuk. Aztán már nem voltam aktív. Az, hogy Fidesz-tagként csalódtam-e, mellékes, mert a tagságom olyan, mint a Plútó a Naprendszerben: már el is felejtettem, hogy tag vagyok. Ha véget kell érnie ennek a történetnek, rakjanak ki. Vagy ne. Lépjen ki a párt!– Mi tette be végleg a kaput?– Az Elios. De akkor még nem volt se megírva, se kinyomozva. Hallottunk róla fideszes körökben, milyen pompás üzleti sikerek vannak. Azt gondoltam, ez nem történhet meg. Addigra, amikorra az orosz közeledés érzékelhetővé vált, már kifelé tartottam a szisztémából. Nekem a tovarisi konyec meghatározó élmény volt. Ezért is lettem jobboldali. A rendszerváltás előtt néptáncosként Nyugat-Németországba jártunk fellépni. Ha az ember Münchenből Sátoraljaújhelyre ér haza, feltesz kérdéseket. Én az kérdeztem, Magyarországról ki lopta el a színeket, az egyéniségeket, miért szomorú mindenki.– Most ugyanúgy feltehetők ezek a kérdések.– Igen, megvalósul az, ami ellen küzdöttünk. 
És pont a Fidesz valósítja meg."
badsector1 2019. 11. 04. 07:35
#228
"HOPPÁL SZERINT AZ ÉV(TIZED) BESZÉDE VOLT, AMELYBEN KÖVÉR KOMMUNISTA GYILKOSOKHOZ HASONLÍTOTT ELLENZÉKIEKET"
"Szamuely = Gyurcsány? Cserny = Fekete-Győr?"
  
Ilyen embör ez a házelnök.
euler
euler 2019. 11. 03. 13:47
#227

"Alighanem először fordult elő, hogy a New York Times magyarul is közölt egy terjedelmes cikket.
A "Pénzes gazdák - hogyan fejik meg az Európai Uniót az oligarchák és a populisták?" című írásban a három szerző részletesen bemutatja Fejér megyei példák segítségével hogy miként működik az agrártámogatási rendszer, a cikkben megszólalnak gazdák, de Ángyán József volt agrárállamtitkár is.
Az angol és magyar nyelven azonos tartalommal megjelent írásból kiderül, hogy a The New York Times 2019 folyamán kilenc országban végzett kutatást, és arra az eredményre jutott, hogy a támogatási rendszer szándékosan zavaros, durván aláássa az Európai Unió környezetvédelmi céljait, korrupcióval és önérdekkel átszőtt."
(index)
Shortelek 2019. 11. 02. 17:48
Előzmény: #223  badsector1
#226
Orbáncot ki kellene tiltani az EU-ból, az egész EU-ból.
Törölt felhasználó 2019. 11. 02. 16:45
#225
Törölt felhasználó 2019. 11. 02. 16:45
#224
badsector1 2019. 11. 02. 16:31
#223
"Dobrev: Orbán elszólta magát, Várhelyi Olivér nem lesz bővítési biztos"
"A DK európai képviselője szerint a miniszterelnök Türk Tanácsban elmondott beszéde vállalhatatlan az Európai Bizottságban."
euler
euler 2019. 04. 26. 22:45
Előzmény: #221  badsector1
#222

"Az Emmi közölte, hogy a tüntető diákok mögött Soros és Gyurcsány áll" (444)
......Ennyi, meg egy bambi.
badsector1 2019. 04. 26. 20:19
#221

„Ha nekünk előírják, akkor Orbán is tegyen nyelvvizsgát!”    "Diákok tiltakoztak a nyelvvizsgatörvény jövő évi bevezetése ellen. Azt mondják, ha Orbán nem teszi le a nyelvvizsgát, népszavazást kezdeményeznek."
badsector1 2019. 04. 08. 20:29
#220
"273 budaörsi tanár nyílt levélben követeli Orbán Viktortól, hogy emeljék a tanárok fizetését   
  
Nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek 273 pedagógus, akik mind budaörsi nevelési és oktatási intézményekben dolgoznak. Emlékeztetik Orbánt arra, hogy 9 éve - amikor miniszterelnök lett - megígérte, hogy átalakítják a közoktatási rendszert, a tanárok bérét pedig növelik.
"Mint mindannyian tudjuk, Ön ezt az ígéretét nem teljesítette" - írták.“Az emelést 5 részletre osztották szét, melyből az utolsót meg sem kaptuk, és a bérünk számítási alapja továbbra is a 2013-as minimálbér, pedig az azóta közel másfélszeresére emelkedett. Mára már ott tartunk, hogy a pedagógusbér a többi diplomás átlagbérének kétharmadát sem éri el.” -írják. Szerintük így nem lehet tudásalapú társadalmat építeni, ez megalázóan kevés.Ezért azt szeretnék, hogy
 • a pedagógusbérek számítása ne a vetítési alapból, hanem a mindenkori minimálbérből történjen, és jelentősen emeljék a nevelést, oktatást közvetlenül segítők és a technikai dolgozók bérét.
 • a lehető legrövidebb időn belül kezdjenek érdemi egyeztetést a valódi szereplőkkel az oktatásügy összes kérdéséről.
“Ezeknek az egyeztetéseknek akkor lesz értelme és pozitív hozadéka, ha nem lesznek diktátumok, és minden kérdést - fenntartás, működtetés, centralizáció, autonómia, óraszámok, túlóra kifizetés, tankötelezettségi korhatár, szabad tankönyvválasztás, önálló minisztérium, pedagógus életpálya...stb. - érintenek” - írják.Közölték azt is, hogy a nyílt levelet eljuttatják az ország összes nevelési, oktatási intézményébe, hogy ott is aláírhassák. Aztán az egészet április végéig átadják Orbán Viktornak."
badsector1 2019. 04. 08. 07:40
#219
Karácsony: Tarlós szorong ezért nem akar vitázni.
badsector1 2019. 04. 08. 06:48
#218
"Szarkasztikus bocsánatkérő levelet írt az a szlovén karikaturista, aki március végén rajzolt egy Orbán-karikatúrát a szlovén Mladina lapba, ami aztán kiverte a biztosítékot a kormánynál. A rajzon Orbán Viktor náci karlendítéssel áll, miközben hozzá dörgölőznek Szlovénia szélsőjobboldali politikusai is. A lap később elkészítette a címlap alternatív változatát, amelyen szivárványos zászló alatt áll Orbán, szlovén szövetségeseivel.   
Magyarország ljubljanai nagykövete erre diplomáciai levélben kérte a szlovén külügyminisztériumot, hogy „tegyen lépéseket a Mladina és más lapok újságíróival szemben, elkerülendő a hasonló helyzetek kialakulását”.
   
A karikatúra készítője most a „bocsánatkérésében” így ír:
Hálás vagyok a magyar nagykövetnek, és arra kérem, fogadja el őszinte bocsánatkérésemet, amiért a miniszterelnökét a Mladina lapjain szemtelenül és teljesen valószerűtlenül ábrázoltam. Abszolút jogosan háborodott fel rajta.Az ön által küldött levél után mélyen magamba néztem, és felismertem, hogy hibáztam. Tudom, hogy ami történt, nem lehet semmissé tenni, de hadd hozzak fel néhány érvet védekezésképp, hiszen én is csak a körülmények ártatlan áldozata vagyok. Hadd mutassak rá a történet igazi bűnöseire.Első helyen áll természetesen az a kommunista oktatási rendszer, ami agymosást végzett rajtam, és megtörte a nemzet- és vallástudatomat. Bűnösök még a lap főnökei és szerkesztői, akiket jobban kéne figyelni és időben megállítani, hiszen tudják, hogy én milyen felelőtlen és naiv vagyok politikai kérdésekben, meg hát mindenről elhiszem, hogy az úgy van, ahogy. És végül, de nem utolsósorban, bűnös a mi elnéző igazságszolgáltatásunk, ami nem bünteti az ennyire kirívó társadalmi szabálytalanságokat.Hölgyem, én arra kérem önt, ne essen kétségbe miattunk, inkább folytassa segítő munkáját azzal, hogy jó tanácsokkal és jószándékú kritikával lát el minket, hogy mi magunk is elérhessük azt a példaértékű objektivitást és egyhangúságot, amit önök a magyar médiában már létrehoztak, és hogy újra elhozhassuk azt a rendet, nemzeti erkölcsösséget és keresztényi szeretetet a drótkerítések iránt, ahogyan azt az önök szelíd és jogosan szeretett vezetője, Orbán Viktor parancsolta.
 
A Mladina egyébként azt is írja, a szlovén külügyminisztérium kiállt a sajtószabadság mellett, és azt mondták, soha nem avatkoznának bele abba, hogy mi jelenhet meg náluk a sajtóban."
ts3 2019. 04. 07. 18:56
#217
"Nagyon fontos a vezetők, az elit példája, felelőssége. Természetesen másként gondolkodnak és cselekszenek annak az országnak a polgárai, ahol azért mond le egy miniszter, mert kiderül, hogy elfogadott egy ötveneurós ajándékot, és másként, ahol százmilliós uniós támogatásokat szerez meg egy miniszter öreg édesanyjának, s mikor ezt szóvá teszik, megrántja a vállát és otthagyja az újságírót. Magyarországon minél följebb megyünk, annál nagyobbak és arcátlanabbak a lopások, ráadásul az ügyészségi és rendőrségi szóvivők ilyenkor rendszerint „bűncselekmény hiányáról” hablatyolnak zavartan— mondja a magyarországi közállapotokról Kerékgyártó István. Az íróval a Népszava készített interjútannak kapcsán, hogy nemrég bemutatták Hurok című darabját a Jurányi Házban, az Orlai Produkció menedzselésévelKerékgyártó szerint a mostani struktúrában aligha van esély a tisztulásra. Merthogy:Fidelitasos egyetemisták végzés után azonnal államtitkárok akarnak lenni (copyright G. Fodor Gábor), hiszen minden fenntartás nélkül kínálják lelküket a romlott hatalomnak.Szerinte aki az államtól húz jövedelmet, az orvostól a takarítóig, a kőszínházi színésztől a közmunkásig, a hazai magáncég tulajdonosától az itt működő külföldi cég vezetőjéig, aki függ valamelyest az államtól, jobb, ha vigyáz, mit mond, mit lájkol a Facebookon. Mint rögzíti:Itt egy ember szabad igazán, maga Orbán Viktor.Kerékgyártó úgy látja, az ország többsége lapít, fél és hallgat. Mint mondja, a Hurok című darabjában körkép arra utal, hogy nemcsak a drog vagy a nyomor, de a hatalomvágy és a mohóság is kiszolgáltatottá tesz, és okozhatja saját vesztét.Az értelmiségről is élesen szól: „Hogy hol az értelmiség? Ez a társadalom nyomokban tartalmaz csak értelmiséget. Egy részét megvették kilóra (tanárokat, újságírókat, orvosokat, tudósokat, mérnököket, művészeket), akik a hatalommal együtt csaholnak, bár pontosan tudják, hogy egy hazug rendszert szolgálnak. Ők megjelennek a darabomban is. Az értelmiség másik, talán legnépesebb része meg kussol. „Ne szólj szám, nem fáj fejem”, mondogatja, és ezzel elveszti számomra értelmiségi jellegét. Szolgák ők, akik pénzért szinte bármit megtesznek.”A lesújtó közállapotokról beszélő Kerékgyártó megemlíti azt is, hihetetlen mértéket öltött a képmutatás, a hazudozás, hiszentud olyan potentátról, aki a miniszterelnök közelébe kerülve megtagadta a Barcelona futballcsapatát, amelynek gyerekkora óta drukkolt, s madridista lett. "
ts3 2019. 04. 07. 18:28
#216
https://index.hu/kultur/2019/04/07/barbarokra_varva_kritika_coetzee/
"Egy békés gyarmati városban egyszer csak megjelennek a katonák, és közlik: a Központ szerint a határ túloldalán arra készülnek a barbárok, hogy egyesült erővel lerohanják őket. Bár a határ menti település lakói eddig főleg csak akkor találkoztak a barbároknak címkézett őslakosokkal, amikor különösebb konfliktusok nélkül kereskedtek velük, a fenyegetésre hivatkozva a város élete egyik pillanatról a másikra megváltozik.Szükségállapotot rendelnek el, a hadsereg átveszi a hatalmat, a törvényes eljárásokat felváltják a brutális kínzások, a nyugodt közhangulatban pedig állandósulnak a hisztérikus híresztelések: mire készülhetnek a barbárok, milyen betegségeket terjesztenek, pontosan mennyire kell tőlük félni.Az irodalmi Nobel-díjas dél-afrikai író, John Maxwell Coetzee A barbárokra várva című könyve március közepén jelent meg ismét magyar nyelven az Athenaeum Kiadó gondozásában. (Először 1987-ben adták ki magyarul az Európa Kiadónál Sebestyén Éva fordításában.) 
A barbárokra várvauniverzális érvényű történet arról,HOGYAN TUDJA A HATALOM EGY LÁTHATATLAN ELLENSÉG KÉPÉVEL RIOGATVA TOTÁLIS IRÁNYÍTÁS ALÁ VONNI A POLGÁRAIT, ÉS ÁTFORMÁLNI AZ ADDIG MEGSZOKOTT HÉTKÖZNAPOK SZABÁLYSZERŰSÉGEIT.Az eredetileg 1980-ban megjelent könyv áthallásos az elmúlt évek magyar belpolitikát uraló közbeszédével is. Ha az írásról egy sör mellett elkezd beszélgetni egy kormánypárti és egy ellenzéki olvasó, valószínűleg másodpercek alatt egymás torkának fognak ugrani. 
Valószínűleg már azon a ponton, hogy egyáltalán nevezhető-e áthallásosnak a regény a mai magyar helyzetre."
elemes
elemes 2019. 04. 05. 12:29
#215
kis színes, torpedótalálatot kapott egy budestag-képviselőként dolgozó orosz ügynök.
.
nyilván tagad (ügynököknek tilos beismerő vallomást tenni), de már csak idő kérdése, hogy következő moszkvai utazásáról inkább ne utazzon vissza németországba.
elemes
elemes 2019. 04. 05. 11:18
Előzmény: #212  mityu2
#214
a homoszexuális emberek legnagyobb részének heteroszexuálisak a szülei.
ts3 2019. 04. 05. 08:02
Előzmény: #212  mityu2
#213
Ne hadakozz már annyit a fidrsz média által a fejedbe ültetett brüsszeli démonokkal.
mityu2 2019. 04. 05. 07:59
Előzmény: #209  signal2
#212
hatalmas tévedés
Brüsszel szerint a "harmadik nemű" a családfő
ts3 2019. 04. 05. 07:46
#211
Ha négy gyerekkel megrokkansz, akkor ne számíts a faszista magyar államra.
badsector1 2019. 04. 05. 06:52
#210
"Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is
  
Ismét Bayer Zsolt családjának tulajdonában van az az ingatlan, amit a fideszes publicista tavaly szeptemberben cserélt el egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakásra a budai Várban – derítette ki a 24.hu.
Kedden számoltunk be róla, hogy a Fidesz ötösszámú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be egy önkormányzati bérlakásba, amit meglehetősen olcsón, 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól
Az újságíró lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati bérleményhez. Kérdésünkre akkor azt közölte, hogy egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe, ám annak helyét nem közölte.Lapunk viszont kiderítette, hogy Bayerék egy pilisszentkereszti faházat adtak a vári ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a fideszes publicista családja – egész pontosan egyik fia – tulajdonába került.A Budavári Önkormányzat tájékoztatása alapján Bayer tavaly szeptember 5-én jutott hozzá lakáscserével az Úri utcai lakáshoz, a cserealapul szolgáló pilisszentkereszti háznak pedig a tulajdoni lapja szerint egy nappal később, szeptember 6-án lett új tulajdonosa. Az új tulajdonos nem más, mint az Úri utcai ingatlan egyik korábbi lakója, akinek a neve most is szerepel a kapucsengőn. Ez a magánszemély azonban alig két hónapig birtokolta a pilisszentkereszti házat, az ugyanis már tavaly novemberben visszakerült Bayer Zsoltékhoz, az újságíró fiának nevére."
  
Ez ölég kisstílű megoldás volt, olyan klasszikus fütyiszes.
signal2
signal2 2019. 04. 04. 23:00
Előzmény: #207  elemes
#209
Ebből megint óriási harc lesz Brüsszellel! Magyarország szerint az anya a család fő alapegysége, Brüsszel (bárki is legyen) szerint meg az apa. Ez elfogadhatatlan, meg kell akadályozni a brüsszeli ámokfutást!
elemes
elemes 2019. 04. 04. 22:52
Előzmény: #205  badsector1
#208
sajnos elfogult vagyok, miután DD mondta, nem támogathatom.
elemes
elemes 2019. 04. 04. 22:52
Előzmény: #206  badsector1
#207
azért ez hallatlan. mit akar már megint brüsszel? csak nem szorosabb kötődést az apa és a gyerek között? ez veszélyes!
ts3 2019. 04. 04. 07:48
#204
Rendőrség megállapított a választási csalást, majd széttárta a kezét.
Ennyit a Fidesz győzelmének hitelességéről.
gambadoro 2019. 04. 03. 20:16
#203
A letelepedési kötvények kibocsátását a Államadósság Kezelő Központ Zrt. végezte, de a befektetők nem közvetlenül ezen kormányzati szervtől juthattak az állampapírokhoz, hanem kizárólag az állam által kijelölt magánközvetítőkön keresztül. A közvetítők nagyrészt magyar hátterű, gyakran offshore cégek voltak.[8] A közvetítőcégek felügyeletét az Országgyűlés Gazdasági bizottsága látta el. A külföldi befektető e kötvények vásárlása révén kölcsönt nyújthatott a magyar államnak, amit középtávon komoly kamattal együtt kap vissza az államtól. Profit az ügyletben kizárólag a közvetítő cégekben keletkezik, de az igen jelentős mértékű.[9] Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a kedvezőbb finanszírozási helyzetre hivatkozva 2017. március 31.-én beszüntette a kötvényértékesítést. A szervezet e közleményében jelezte, hogy a programban összesen 17 009 darab kötvénycsomagot értékesítettek 1 milliárd 293 millió euró össznévértékben.[10]
badsector1 2019. 04. 03. 20:05
#202
"Visszavonta a pénzét az Origótól a Google
  
Azok után, hogy több magyar médiacéggel egyetemben az Origót tulajdonló New Wave Media Group is pénzt nyert a Google DNI-pályázatán, az amerikai cég utólag visszavonta a támogatást a kormánybarát portáltól. 
Az propagandaoldal 50 ezer eurótól, vagyis közel 16 millió forinttól esik így el.A hírt a Nieman Lab honlapja hozta le egy hosszú cikkben azután, hogy megkérdezték a Google-t, ugyan miért támogatják a minőségi újságírás elősegítése érdekében azt az Origót, amely a magyarországi sajtószabadság folyamatos korlátozódásának a mintapéldánya, a Fidesz-kormány kézileg vezérelt szócsöve, és nem mellesleg már a MediaPowerMonitor és a New York Times isközölt róla nem túl fényes cikket. 
Utóbbi konkrétan azt a címet adta az cikknek, hogy "A honlap, amely megmutatja, hogyan hal meg a szabad sajtó".A Nieman Lab megkeresésére azt nyilatkozta a Google, hogyTOVÁBBI VIZSGÁLATOK ALAPJÁN MEGÁLLAPÍTOTTÁK, HOGY MÉGSEM ADJÁK MEG A TÁMOGATÁST AZ ORIGÓT IS KIADÓ NEW WAVE MEDIÁNAK.A DNI-pályázattal kapcsolatos honlapról már le is került a New Wave Media neve, így a támogatottak között csak a 24-et kiadó Centrál, a 444-et kiadó Magyar Jeti és az Index.hu neve olvasható a támogatottak között.A Nieman Lab cikke egyébként többek között megemlíti, hogy mennyire gyanús módon váltott tulajdonost az Origo, hogyan árasztották el végtelen mennyiségű állami hirdetésekkel, és hogyan került a portál később Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez, majd később a fiához, Matolcsy Ádámhoz.A  Digital News Innovation alap 30 európai újság médiacégeit igyekszik segíteni összesen 150 millió euró fejlesztési támogatással, amellyel a digitális újságírást szeretnék erősebbé tenni modern technológiákkal.A Nieman Lab egyébként annak az Nieman Újságírásért Alapítványnak a része, amelyet 1938-ban hoztak létre a Harvardon, és máig az amerikai egyetem első számú újságírói intézménye. 
A 2008-ban létrehozott Nieman Labnek pedig az a célja, hogy megvizsgálja, hogyan tudja támogatni a jövő minőségi újságírását."
badsector1 2019. 04. 03. 19:23
#201
"A január 14-én kora délutántól tartó akció során Hadházy és Szél is többször hívták a rendőrséget, hogy az MTVA biztonsági őrei akadályozzák őket munkájuk elvégzésében, nem tudják gyakorolni miattuk jogaikat, például hogy országgyűlési képviselőként szabadon beléphetnek a közintézményekbe, és nem engedik ki őket a mosdóba sem.A rendőrök a telefonban végig azt ismételgetik, hogy ha Hadházyék elégedetlenek valamivel, akkor jöjjenek ki a székházból, és tegyenek feljelentést a Teve utcában vagy más rendőrkapitányságon. Különösen tanulságos Hadházy, Szél és a BRFK ügyeletesének utolsó telefonbeszélgetése:
Hadházy Ákos: (...) egy közintézménybe az országgyűlési képviselőknek a törvény alapján joga van belépni, a képviselői igazolványuk felmutatásával, és ott joga van információt kérni. Ezt akadályozzák ebben a közintézményben.
Rendőr: Jelenleg rendőrileg ez nem kikényszeríthető, tehát nincs intézkedésre okot adó körülmény a rendőrség részéről ebben az ügyben jelenleg nincsen.
  
Hadházy: Mit ért az alatt, hogy nem kikényszeríthető?
Rendőr: Mi nem kényszeríthetjük ki, mint rendőrhatóság, hogy önt beengedjék oda.(...)
  
Hadházy: Akkor hogyha én mozdonyvezető lennék, és elém állnának, és akadályoznák a mozdonyvezetőt a munkájának az elvégzésében, vagy bezárnák a mozdony ajtaját, és nem engednék be a mozdonyvezetőt, akkor a rendőrség kijönne és megpróbálna intézkedni?
Rendőr: Nem, akkor köteles lenne a rendőrség intézkedni, hiszen akkor megvalósul a törvénysértés, bűncselekmény vagy szabálysértés.
  
Hadházy: Itt pont ugyanerről van szó.
Rendőr: Nem, itt teljesen más a szituáció.(...)
  
Szél Bernadett: Én csak segítséget kértem öntől, mert a rendőrségre számítottunk.
Rendőr: Én a rendőrség álláspontját tudom önnek közölni, tehát rendőrségileg jelenleg beavatkozásra okot adó körülmény nem áll fenn, tehát nem fog rendőri intézkedés történni ebben az ügyben.
A rendőrség hivatalos álláspontja szerint egyébként azért sem kell az országgyűlési képviselők belépési jogait biztosítaniuk, mert Pintér Sándor belügyminiszter egy Kocsis-Cake Olivio ellenzéki képviselőnek egy parlamenti kérdésre adott válaszban (pont Hadházyék akciójának másnapján) azt írta, hogy nem kell."
badsector1 2019. 04. 03. 06:57
#200
"Mindenekelőtt Európa értékeit védené a Néppárt egyik bölcse
Antall József politikai örökségének megőrzését nevezte a célnak Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) korábbi elnöke."
euler
euler 2019. 04. 02. 22:18
Előzmény: #198  -pny
#199
-pny
-pny 2019. 04. 02. 21:57
Előzmény: #197  badsector1
#198
Végtelenül aljas, primitív rendszer ez. A '60-as évek komcsi szintje alatt vannak.
badsector1 2019. 04. 02. 21:53
#197

"Nagy Blanka ellenőrzőjéből közölnek részleteket a Fidesz újságjai    Litersits András, Nagy Blanka ügyvédje a 444-nek azt mondta, hogy személyes adattal való visszaélés miatt terveznek feljelentést."
  
A "bátor" fidess tovább harcol egy diák ellen.
badsector1 2019. 04. 02. 20:57
#195
https://444.hu/2019/04/02/annyira-megvaltoztatta-nagy-britanniat-a-migracio-hogy-az-origo-kenytelen-braziliaban-keszult-keppel-illusztralni-az-allapotokat
  
"Annyira megváltoztatta Nagy-Britanniát a migráció, hogy az Origo kénytelen Brazíliában készült képpel illusztrálni az állapotokat"
  
Így hazudnak a fideszeseknek.
ts3 2019. 04. 02. 08:06
#193
orbán: Aki Marx szobrot avat az idegengyűlöketből ne oktasson senkit.. 1. Mi köze a Marx szobor avatásnak Orbán idegengyűlölethez?2.orbi szégyenli ha valaki idegengyűlölőnek tartja?
badsector1 2019. 04. 02. 06:59
#192
"Havi 32 ezerért bérel önkormányzati lakást Bayer Zsolt a Várban
   
Az Úri utcai 49 négyzetméteres lakás felújítására saját bevallása szerint 10 milliót költött."
  
Na ettől  is korpásodik béyer haja.
badsector1 2019. 04. 02. 06:58
#191
"Költségvetési felügyelőket küld a kormány az eladósodott kórházakba
  
Rendszerszintű javaslatot készít a kórházak folyamatos eladósodásának megállítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – tudta meg a Magyar Nemzet.A kormány-előterjesztésben szerepelni fog, hogy "az intézmények felügyeletének és irányításának megerősítése érdekében épüljön ki egy kontrolling- és monitoringrendszer", és az is, hogy változtassanak a szakrendelők és a kórházak finanszírozásán. Az előbbi a gazdálkodási fegyelem javítása miatt, az utóbbi pedig azért lényeges, mert minden ágazati és külső szakértő egybehangzó véleménye szerint is alulfinanszírozott az egészségügy.A kormány döntéséig tartó átmenti időszakban a leginkább eladósodott kórházakba – ez tizenhárom intézmény – költségvetési felügyelőket neveznek ki, a jelenlegi vezetők közül pedig többeket várhatóan menesztenek, a pozícióikra pedig új pályázatokat írnak ki.
Feltehetően a Veszprém megyei kórház főigazgatója, Dávid Gyula az egyikük, akit hétfőn azonnali hatállyal menesztett a miniszter, átmenetileg az eddigi orvosigazgatót bízva meg a kórház vezetésével.A minisztérium még tavaly elrendelte a kórházi adósságállomány áttekintését. Úgy tudjuk, a vizsgálat megállapította, hogy az adósságállomány mintegy kétharmadáért 28 intézmény a felelős. A rendszeres év végi – tavaly év végén 45 milliárdos – adósságrendezések ellenére folyamatosan újratermelődik az intézmények tartozása."
  
Nem a pénz kevés, hanem a kórházak pofája nagy, ebben a meszaros közbeszerzeses világban.
-pny
-pny 2019. 04. 01. 21:16
Előzmény: #189  badsector1
#190
Abszolút komcsi időkre emlékeztető eljárások ezek.
badsector1 2019. 04. 01. 21:14
#189
Újabb ellenzékit engedtek ki a börtönből.
  
Kiengedték a rendőrök Gulyás Mártont
sanka 2019. 04. 01. 20:53
Előzmény: #187  badsector1
#188
Szégyen!!
badsector1 2019. 04. 01. 20:30
#187
Egy ország ahol a Petőfi verset is cenzúrázzák.  
  
A honvédelmi miniszter szerint a dékán a felelős a Petőfi-vers cenzúrázásáért
badsector1 2019. 03. 17. 10:26
#185
https://hvg.hu/velemeny/201911_konyorgok_szenteljuk_fel
  
"Most azonban egészen szórakoztató fordulatot vett a Fidesz-sztori, mivel az európai jobboldali, jobbközép pártok, kereszténydemokraták és egyéb konzervatívok észrevették, hogy valami egészen elképesztő pofátlanság tombol a keleti mélyedésben, és az uralkodó párt a keresztre és a konzervatív értékekre mutogatva éppen orosz pénzből vett kínai susogós mackóban tolja a lopott biciklit a közös piacra.
Nyugaton sem ugranak az első szóra, arrafelé is szagoltak már büdös tojást évekig, ha annak volt szezonja, de mára eljutottak abba a fázisba, hogy ki akarják rakni a Fideszt a hóra, hogy hűljön kicsit. Erre válaszul az egykori fiatal demokraták és intellektuálisan alulmúlhatatlan szolgáik azonnal rájöttek, hogy az európai konzervatívok és kereszténydemokraták nem konzervatívok és nem kereszténydemokraták, hanem liberálisok, kommunisták, és Soros György irányítja őket. 
Azaz arrafelé mindenki kommunista és liberális, mert a kommunisták és liberálisok alapból azok, a konzervatívok és kereszténydemokraták pedig álcázzák magukat, lelkük mélyén azonban szintén, és ezek a kommunisták és liberálisok csodálatosan megférnek egymással, ami – ugye – a valódi kommunisták és liberálisok esetében elképzelhetetlen, de a képzelt kommunista és a képzelt liberális pontosan úgy viselkedik, ahogy Orbán Viktor megmondja a lopott pénzből nyomtatott plakátokon.Még szerencse, hogy van ő és még pár teljesen gátlástalan politikus a kontinensen, különben odaveszne minden az egyéni szabadságjogok, a tévesen értelmezett keresztény kötelességek és a tisztességnek nevezett bolsevista trükk oltárán! 
Azonban ezekre alapozni a jövőt, Orbán Viktor és Európa jövőjét iszonyatos mellényúlásnak tűnik innen, a még-nem-teljesen-hülyék bolygójáról. Logikusnak ugyan logikus, hogy a magyar miniszterelnök – miután senki sem áll vele szóba Európában, aki ismeri a kés és a villa használatát – olyanokkal akar bandázni, akik elfogadják őt. Mentális kihívásokkal küzdenek vagy/és köztörvényes bűnözők, de esetleges hatalomra kerülésük után a kontinens helyén villámgyorsan csak sötét lyuk tátong majd, az arra tévedők pedig csodálkozva és kicsit megszeppenve néznek lefelé a mélybe, ahonnan a legenda szerint időnként – ha telihold van és tiszta az ég – fájdalmas panaszkiáltást hallani, miszerint „Soros György”!Európa helyére aztán az oroszok majd építenek valamit."
badsector1 2019. 03. 16. 21:53
#184
"Tüntetők behatoltak a szerb köztévé központjába Belgrádban
  
Szombaton Szerbiában és Montenegróban is ezrek tüntettek a populista vezetés ellen, a vezetők lemondását követelve. A tüntetők a kormányzatok korrupcióját kifogásolták, illetve több demokráciát követeltek."
  
badsector1 2019. 03. 16. 14:00
#183
https://444.hu/2019/03/16/ivanyi-gabor-a-new-york-times-rola-irt-portrecikkeben-nevezi-a-fasizmus-szimbolumanak-orban-viktort
  
"Iványi Gábor a New York Times róla írt portrécikkében nevezi a fasizmus szimbólumának Orbán Viktort
A New York Times újságírója azzal kezdi a mai nyomtatott lapban megjelent és a neten is olvasható portrécikket, hogy leírja az egyik decemberi budapesti tüntetést, pontosabban azt a jelenetet, ahogy egy Télapó kinézetű lelkész meleg teát oszt a kormány ellen demonstráló embereknek. Aztán hozzáteszi, hogy ez a lelkész adta össze Orbán Viktort és feleségét, és ő keresztelte meg a két idősebb gyereküket. Most viszont azt mondja: „Ennek a kormánynak nincs köze a kereszténységhez.
Az „Orbán Viktort a szövetségesének tartotta. Most a fasizmus szimbólumának hívja” címmel megjelent cikk részletesen elmeséli Iványi Gábor életútját, a kommunista rendszer elleni, bebörtönzésekkel tarkított küzdelmeitől a hajléktalanok segítéséig. Az Evangéliumi Testvérközösség alapításától egészen odáig, hogy korábbi szövetségese, Orbán Viktor elvette tőle az egyházi státuszt. Iványi elmondása szerint 2010 után Orbánék még meghívták egy megemlékezésre, amit ő nyílt levélben utasított vissza, ezután jött a bosszú.Amikor először találkoztak Orbánnal, ugyanazt akarták - mondta Iványi a New York Timesnak, és hozzáteszi:„De most már egy szélsőjobboldali, fasiszta pártot vezet.”
A cikkben megszólal Beer Miklós püspök és Fröhlich Róbert főrabbi is. Utóbbi felidézi a zsidó legendát, hogy minden generációban van 36 igaz ember, aki viszi a hátán a világ terheit. „Szerintem Gábor az egyikük” - mondja a rabbi.”
badsector1 2019. 03. 16. 12:08
#182
"Mesterséges szigetet terveznek Felcsút határába
  
Az egyik fejlesztés a falu déli határánál lévő záportározó felpimpelése lenne. A lakossági fórumra készített dokumentáció szerint a tározó funkcióját bővíteni szeretnék csónakázási lehetőséggel, és „a tározóban egy kis mesterséges sziget is épül, melyet híd köt majd össze a 811. sz. főút melletti parkolóval, illetve ott felépítendő étteremmel, sportpályával.”A terv szerint a kisvasúttal együtt jelentene mindez különös turisztikai vonzerőt."
  
Hiába a diktátor tudja, hogy mi kell a földijeinek. :))
badsector1 2019. 03. 16. 10:43
#180
Ezért is tart már előrébb a szlovák nép, időben megszabadult a szélsőjobbos meciártól, aki orbán szlovák megfelelője volt.
badsector1 2019. 02. 25. 21:56
#178
 • "Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni
 • Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
  • Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól
  „Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.
  • Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről
  Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
  • Migránskártyák: ez egy görögországi program
  A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták.
  • Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek
  „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
  • Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni
  Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
  • Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre 
  „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre. A Bizottság k ülön támogatná az illegális bevándorlók visszaküldését. Pénzzel támogatná a háború elől menekülők beilleszkedését is a társadalomba,  „ez ugyanis ugyanúgy fontos társadalmi érdek, mint a munkanélküliség leküzdése vagy az infrastruktúra fejlesztése”. A regionális támogatások összege mindenkinek csökken, de M agyarország továbbra is a legtöbb uniós támogatásban részesülő országok egyike marad, írják végezetül. "
badsector1 2019. 01. 31. 21:53
#177
https://444.hu/2019/01/31/raccsal-zartak-le-a-kozteve-fobejaratat-hadhazy-akos-es-szel-bernadett-elott
  
"Ráccsal zárták le a köztévé főbejáratát Hadházy Ákos és Szél Bernadett előtt
„Szolgálati közlemény azoknak, akik az MTVA épületébe jönnének mostanában: a főbejárat le van zárva (atyaég, megjelent két ellenzéki képviselő). Ahogy a recepcióra megérkeztünk, azonnal zártak mindent...Rácsot is...pedig csak HPD-vel szeretnénk találkozni és megtudni azt, hogy mi annak az oka, hogy a migrációról lehet közérdekű közlemény, a korrupcióról nem. Soros lehet hirdetésben, Mészáros és Orbán meg nem” - írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos, aki Szél Bernadett társaságában tért vissza csütörtökön az MTVA épületéhez. Azért mentek, hogy számon kérjék, miért nem adták le Hadházy az Európai Ügyészséggel kapcsolatos hirdetését."
  
A fütyisz tv-t nem szabadna közszolgálati tv-nek nevezni.
badsector1 2019. 01. 31. 20:46
#176
https://24.hu/belfold/2019/01/31/penz-nincs-kitartast-kert-a-rendoroktol-az-orszagos-fokapitany/
  
"Pénz nincs, kitartást kért a rendőröktől az országos főkapitány
Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. 
Nem az újságból jövünk erre rá.Ezt Balogh János országos rendőrfőkapitány mondta egy szerdai ünnepségen Kiskunhalason, ahol az új határvadász-laktanyát adták át.Balogh vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés „nem magyar specialitás, egész Európában hasonló kihívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek”.A főkapitány azért hozzátette: biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a rendőrök magasabb megbecsültsége.A kormány 2017-ben és 2018-ban közel 100 milliárd forintot biztosított a rendőrségnek a migráció ürügyén létszámbővítésre és eszközbeszerzésre, amiből jelentős összeget költöttek például a gépkocsipark átalakítására.
A rendőrök viszont januárban – a fegyveres rendvédelmi szervek állományától merőben szokatlan módon – a Zsaruellátó Facebook-oldalon kezdték közzétenni saját fizetési kivonatuk másolatát. A valós béreket bemutató mozgalom azután indult, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január elején bejelentette: 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére.A rendőrök szerint az állomány igen jelentős része semmit sem érzékelt az emelésből, és most is csupán havi 120-160 ezer forintból kell megélnie"
badsector1 2019. 01. 31. 19:59
#175
https://index.hu/kultur/media/2019/01/31/mti_orszagos_sajtoszolgalat_magyar_helsinki_bizottsag_helyreigazitas/
  
"Helyre kell igazítania a hazug közleményeket az MTI-nek
  
Harmadfokon is a Magyar Helsinki Bizottságnak adott igazat a bíróság az MTI Országos Sajtószolgálatával (OS) szemben. A bizottság 2017 decemberében indított sajtó-helyreigazítási pert "az MTI Országos Sajtószolgálata által közzétett, a Kormányzati Kommunikációs Központtól származó hazug és sértő közlemény miatt"."A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban meghozott elsőfokú ítéletében megállapította, hogy az OS-en közzétett közleményekért az MTI is felelősséggel tartozik, és valótlan közlemények esetén helyreigazításra kötelezhető. A később másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla ezzel egyetértett, és helyreigazításra kötelezte a közmédiát, akik ezt követően a Kúriától kérték a precedens értékű ítélet felülvizsgálatát. A tegnap kézbesített felülvizsgálati ítélet azonban fenntartotta a jogerős döntést, és ezzel eldőlt: mindenféle felelősség nélkül az MTI OS sem terjeszthet valótlan tényeket" - áll a bizottság honlapján.KAPCSOLÓDÓAz MTI elismerte, hogy hazugságokat hozott le a Helsinki BizottságrólÉjfélkor tettek ki helyreigazítást egy decemberi kormányzati közlemény miatt.Emlékeztetnek arra, hogy az MTI részegysége, az Országos Sajtószolgálat elvileg a közélet szereplői (pl. pártok, kormányszervek, társadalmi szervezetek, egyházak, szakszervezetek stb.) közleményeit különösebb szerkesztés nélkül közli. A közlemények tartalmáért pedig a közrebocsátó vállalja a feleséget."
badsector1 2019. 01. 28. 19:50
#174
"Az utóbbi időben – minden bizakodás és ígéret ellenére – egyre vállalhatatlanabbá válik a munka osztályunkon, mind emberileg mind szakmailag. És mivel lassan minden egyes műszakban azt érzem, hogy a rendszerszintű hibák miatt a saját bőrömet viszem a vásárba, ezért néhány napi szinten felmerülő kérdésben szeretnék (hivatalos) állásfoglalást kérni. (…) Nem kérdés, hogy a fektető nem egy emberes munka, ennek ellenére a beosztásban (és általában a gyakorlatban is) egy ember nyakába van varrva. (…) Emiatt mindennapossá válik, hogy a bent fekvő betegek későn kapnak meg valamilyen terápiát, vagy egy vizsgálat későn történik meg, esetleg elmarad, valamint betegek napokig a fektetőben ragadnak. Ez nyilvánvaló betegveszélyeztetés, és ha bármelyik ilyen betegellátásból bírósági ügy lesz, akkor biztosan fel fog merülni kérdésként hogy ha ennyire nem volt ellátó kapacitás, akkor miért nem történt meg a készenlétes behívása, vagy az osztály lemondása. (…) Annak ellenére, hogy „kaptunk új felszerelést”, a fektetőben a kis kórteremben nincsenek monitorok, és a III/3-as vizsgáló betegellátásra alkalmatlan, semmilyen szükséges felszerelés nincs benne, senki nem tölti fel a kifogyott készletet. Így a hosszú hétvége valamelyik napján nem volt benne EKG, vérnyomásmérő mandzsetta, infúzió, Heparin, branül ragasztó, lázmérő, és még pár dolog, ami most nem jut hirtelen eszembe. Csak pont az i-re, hogy a vérnyomásmérő és a pulzoximéter egyszerre nem használható. (…) A III/1 „új” monitorja is kritikán aluli, a transzport monitort pedig örömmel láttam, hogy végre más is használhatatlannak minősítette és eltüntette, miután egy teljes napot végigriasztott. Újat viszont nem láttam, csak az üres helyet… A vércukormérők rendszerint nincsenek kalibrálva, vagy éppen 1 órán át kalibrálnak, ami miatt sokszor csinálunk astrupot vércukor mérés helyett. Más vérvételi mód, több költség… Az egyetlen astrup gép naponta többször fél órán át kalibrál, ami miatt astrup nem csinálható. Cserébe nincs másik (pedig a fektetőbe is elkelne), és a laboros astrup a paraméterek egy részét nem méri… Egy egyszerű kézi vérnyomásmérő az osztályon jelentősen megkönnyítené a fekvő betegek vérnyomás kontrollját – nem kéne mindenkit ki-be tologatni a vizsgálóból paraméter kontroll céljából. (…) Mondjon valaki egy olyan triázs rendszert amelyik szerint rendben van, ha egy beteg a felvételétől számított 4 óra múlva még mindig nincs „letriázsolva” (…) Hol van az a pont, amikor ki lehet mondani, hogy válsághelyzet van az osztályon, az ellátandó betegekre egyértelműen kevés az ellátókapacitás (és a felszerelés), és mivel az ellátókapacitás (szakorvosi gárda) növekedése nem várható, így a meglévő erőforrásokból gazdálkodva a katasztrófamedicina irányelvei alapján átszervezzük az osztályt? (…) Szóval kérdem én: hol a határ? Meddig felelünk mi a betegeinkért, és mikortól tehető felelőssé a kórházvezetés, akinek számos alkalommal jeleztük a működésképtelenségünket, de mégis lényegileg változatlan (vagy romló) feltételek mellett működésre kényszerít?"
  
Ez az ellátás kell a fütyiszes szavazónak.
badsector1 2019. 01. 25. 22:05
Előzmény: #172  hellforceone
#173
Szellemi fogyatékosokkal nem lehet demokráciát csinálni, pl van Magyarországon 1-2 millió embőr aki komolyan veszi ezt a migráns, soros propagandát, de ugyanakkor még választójoga is van. 
hellforceone 2019. 01. 25. 21:29
Előzmény: #171  badsector1
#172
ezek az okos filozófusok es ertelmisegiek azon is elgondokodhatnanak, hogy mi juttatta ide Europat, de nem csak Europat, hanem az egesz vilagot, hiszen Trumpli ugyanolyan barom, mint az europai populistak. Ahhoz viszont pont az elottuk levoknek kellett egy-ket dolgot nagyon szarul csinalni, hogy ezek karmaiba kergessek a nepet... Utalom a populistakat, a populizmust, de el kell tenyleg gondokozni azon is oszinten, hogy ha a masik oldal visszaterne vajon mivel, vagy egyaltalan jobb lenne e??? hianyolom a demokratikus berendezkedest, a szabad velemeny nyilvanitast, de vajon elegendo e az, ha csak ezeket az eszmeket kapjuk vissza, de a masik oldal ugyanugy csak kizsakmanyolni es a sajat zsebet teletomni akarna?? Ha igazsagtalan adorendszerben a nagy multik tovabbra is bekaszalnanak mindent es a kisember csak azt venne eszre, hogy bar egyre tobbet adozik, de megsem lesz jobb oktatas, jobb egeszsegugyi ellatas, segitsegre szorulo embereket pedig kitesznek az utcara stb stb stb. szoval okoskodhatnak az okosok es bar oszinten szolva utalom Orbant, de igazan a masik oldalra sem vagyom. Jo lenne mar valami friss szelet megelni a vilagpolitikaban, amikor a vilag kicsit osszefogna a problemak megoldasanak erdekeben nem pedig erosebben szethuzna, amikor a penz es a hatalom nem az egyetlen motivacio lenne stbstb stb. Naivnak hangzik?? Igen, de miert ne johetne tenyleg egy jobb vilag??? Kulonben csak egymast fogjuk "felfalni" es a vegen nem lesznek nyertesek, csak vesztesek...
badsector1 2019. 01. 25. 21:02
#171
"A kontinens a legnagyobb kihívással néz szembe az 1930-as évek óta. Arra buzdítunk minden európai patriótát, hogy álljon ellen a nacionalista támadásnak– így kezdődik az a Bernard-Henri Lévy francia filozófus által írt kiáltvány, amely egyszerre jelent meg több neves európai lapban péntek délután. A kiáltványt aláírói között megtaláljuk Szvetlana Alekszijevics, Herta Müller, Orhan Pamuk és Elfriede Jelinek Nobel-díjas írókat, Milan Kunderát és Mario Vargas Llosát, Ljudmila Ulickaját, Salman Rushdiet, egy sor történészt, filozófust, magyar részről pedig Konrád Györgyötés Heller Ágnest.A kiáltvány szerint Európa eszménye veszélyben van, a liberális demokráciát szélsőséges politikusok fenyegetik. „Bosszúszomjtól részeg hamis próféták” akarják szétrombolni a kontinens egységét nacionalista eszmék mögé bújva, írják.Európa, mint gondolat a szemünk előtt esik darabjaira– állítják vészjóslóan az értelmiségiek, kitérve a Brexitre, és arra, hogy az USA már nem tűnik megbízható szövetségesnek. Ezt pedig kihasználja Oroszország, és egyre látványosabban terjeszti ki a hatalmát a Kreml Európára.
Azt írják, hogy ha nem mutatkozik valamiféle ellenállás a nacionalista populistákkal szemben, akkor a májusi európai parlamenti választás „a valaha volt leggyászosabb választás lesz”. Ezt pedig „katasztrófák fogják követni, a növekvő idegengyűlöletből és antiszemitizmusból kiindulva.Háromnegyed évszázaddal a fasizmus legyőzése után, és harminc évvel a berlini fal leomlása után újra civilizációs harcot kell vívni– állítják a kiáltvány aláírói, akik szerint az igazi európai patriótáknak meg kell állítaniuk „az európai gondolat sírásóit”. "
  
Európa szégyene O1G, putyin pincsije.
badsector1 2019. 01. 24. 20:51
#169
https://444.hu/2019/01/24/zacher-gabor-utodja-szerint-is-az-osszeomlas-hataran-volt-a-honvedkorhaz-surgossegi-osztalya  ;
  
"Pedig Zacher lemondásakor a HM próbálta úgy beállítani a dolgot, mintha csak a sértetten távozó osztályvezető próbálná lejáratni az intézményt"
  
8 év fityesz sz@rát egyre nehezebb visszatuszkolni a szőnyeg alá, ezt lassan a fogyatékosok is kezdik megérteni.
signal2
signal2 2019. 01. 24. 07:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#168
Minek, ha az alapblogon mindig lényegre törően  írnak?
hatosa 2019. 01. 24. 00:28
Törölt hozzászólás
#167
hatosa 2019. 01. 23. 23:58
Törölt hozzászólás
#166
euler
euler 2019. 01. 23. 23:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#165
hatosa 2019. 01. 23. 23:34
Törölt hozzászólás
#164
hatosa 2019. 01. 23. 23:33
Törölt hozzászólás
#163
hatosa 2019. 01. 23. 23:31
Törölt hozzászólás
#162
hatosa 2019. 01. 23. 23:26
Törölt hozzászólás
#161
hatosa 2019. 01. 23. 23:24
Törölt hozzászólás
#160
badsector1 2019. 01. 23. 21:02
#159
https://24.hu/belfold/2019/01/23/miskolci-herman-otto-gimnazium-we-are-the-world-videoklip/
   
"Az iskola magyartanára úgy látja, a hermanos életérzés annyiban más, mint a többi iskoláé, hogy a gyerekek képesek szabadok maradni, a tanárok pedig nem gátjai annak, hogy megtartsák saját egyéniségüket, inkább csak terelgetik és hagyják kibontakozni őket,ezért is alakul ki nagyon bizalmas kapcsolat a tanári kar és a diákok között.A rendező szerint az iskolát az teszi különlegessé, hogy nagyon jó pedagógusok és rendkívül tehetséges diákok egysége alkotja, az idejáró fiataloknak pedig nemcsak az iskola jelenti az életüket, hanem rengeteg egyéb dologban jeleskednek – zenélnek, táncolnak, sportolnak –, a tudásukat pedig akár az intézmény falai között is be tudják mutatni.A Hermanra jellemző, hogy az énekelni vagy hangszeren játszani tudó gyerekek az órák közti szünetekben olykor teljesen spontán kiülnek az aulába zenélni vagy énekelni. Ezek a dolgok pedig – akárcsak az, hogy tanárok és diákok közösen énekelnek egy produkcióban – más iskolában szinte teljesen elképzelhetetlennek számítanak."
  
KLIKK elvtársak, van egy gimnázium amit még nem sikerült tönkretennetek.
euler
euler 2019. 01. 23. 08:43
Előzmény: #155  euler
#158

A biztonsági őrök pedig kb. annyit tehettek volna jogszerűen, mint a kopaszok a választási irodában.
(nem állt szándékomban a kopaszokat pozitív színben feltüntetni).
aquila. 2019. 01. 23. 07:29
Törölt hozzászólás
#157
badsector1 2019. 01. 23. 07:00
#156

Beer Miklós: Játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést. Mégsem tesszük.    "A püspök szerint nagyon nagy a baj, szívtelen a társadalmunk."
euler
euler 2019. 01. 21. 23:41
Előzmény: #153  badsector1
#155
Ezeknek a jogvégzett ügyészeknek igazán tudniuk kellene, hogy a "parancsra tettem" védekezés nem fog megállni.
Nertárs 2019. 01. 21. 23:26
Törölt hozzászólás
#154
badsector1 2019. 01. 19. 14:43
#152
Most füleljetek fütyiszesek, Blanka beszél.
badsector1 2019. 01. 19. 13:02
#150
badsector1 2019. 01. 19. 11:11
Előzmény: #148  Karvalytokes
#149
Marhaság, még ahhoz sem vagy bátor, hogy ki állj a szinpadra és orbi szemébe mond az igazságot.
Karvalytokes
Karvalytokes 2019. 01. 19. 11:00
Előzmény: #145  badsector1
#148
Szerintem a butaságot kevered a bátorsággal.
Karvalytokes
Karvalytokes 2019. 01. 19. 10:59
Előzmény: #146  signal2
#147
Nem valszeg azért mert nevét megörizte volna az utókor..
signal2
signal2 2019. 01. 19. 10:28
Előzmény: #144  Karvalytokes
#146
Mondjuk azért nem emlékszel ilyenre a 30-as évek Moszkvájából, mert nem voltál ott?
badsector1 2019. 01. 19. 10:21
Előzmény: #144  Karvalytokes
#145
Állj ki a szinpadra és kritzáld orbánt, és te is bátor leszel.
Bajszos sz@r, és O1G szavak tömören fejezik ki a lényeget. Szerintem ezzel neked sem lehet bajod.
Karvalytokes
Karvalytokes 2019. 01. 19. 09:24
Előzmény: #140  badsector1
#144
Bátor?Én nem emlékszem hogy a harmincas évek Moszkvájában esetleg Berlinben bárki bajszos szarnak nevezett volna bármilyen utcai tüntetésen egy akkor regnáló közjogi méltóságot.Persze lehet hogy akkor még más volt közizlés köznevelés.Persze az is lehet hogy a BÁTORSÁG az a 2000 évek elején született meg Blanka képében.
Karvalytokes
Karvalytokes 2019. 01. 19. 09:17
Előzmény: #142  hellforceone
#143
Az hagyján hogy a fideszesek igy látják de most már dopemanék is...
hellforceone 2019. 01. 19. 02:32
#142
Emberek, nem kell mar ide Propaganda sem, mert kozben a gepezet mar magatol megy, olajozottan. Jolet van, a fidesz dogma pedig a menekultekrol, Sorosrol, a libsi bolsi, balcsi stb lenezo szoveg mar ugy beleegett a szavazok agyaba, hogy onnan azt kitorolni kell majd vagy 10-15 év... Ennyi, felejtsetek el, hogy az ellenzeknek vagy barki masnak eselye lenne. "Orban elt, el es elni fog, eljen a haza, a nemzet megmentoje!" na kb. igy latja a hû fideszes...
badsector1 2019. 01. 18. 20:59
Előzmény: #139  bigyula
#141
Pampalininek ha elfogynak az érvei, akkor kitilt.
badsector1 2019. 01. 18. 20:57
Előzmény: #139  bigyula
#140
https://444.hu/2019/01/18/nagy-blanka-nem-bantam-meg-semmit
  
"Péntek este Nagy Blanka volt az ATV Egyenes Beszéd c. műsorának egyik vendége, ahol arról kérdezték, számított-e arra, hogy ekkora visszhangja lesz a kecskeméti tüntetésen elmondott beszédének?
A 18 éves gimnazista elmondta, nem számított rá, de az időt visszapörgetve semmit sem csinálna másképp.Nem bántam meg semmit - mondta.
Nagy Blanka szerint sokan csak a trágár kifejezésekre koncentrálnak, és nem a beszédének a mondanivalójára. Az húzta fel ennyire, ahogy a kormányzat bánik a diákokkal, például, hogy 2020-tól már csak nyelvvizsgával lehet felvételt nyerni a felsőoktatásba, ez pedig sok diákot ellehetetlenít.“Azt veszem észre, hogy a diákságot a kormány lenézi” - mondta.Bayer Zsolt szidalmai között a prolizással volt a leginkább problémája, szerint ezzel a fideszes publicista nem őt bántotta meg, “hanem a munkásosztályt, azt az osztályt, amely kiszolgálja őt és a barátait is”.
A túlóratörvényről azt mondta, a saját családja is megérezné, a szülei ugyanis egy autógyárban dolgoznak, és így is alig van idejük a munkán kívül.Bátor és szókimondó ember akarok lenni - mondta a jövőjéről."
bigyula 2019. 01. 17. 19:05
#139
"Nyílt levél Bayer Zsolthoz
.
...Azt viszont ne felejtsük el, hogy Blanka gyakorlatilag egy gesztust tett ott, akkor, amikor azokat a bizonyos mondatokat a tömeg elé tárta. Gesztust bizony, mert volt annyira figyelmes, hogy azon a nyelven, vagy talán inkább stílusban szólaljon meg, mely nyelvezetet még Ön is ért. Megtette, és lám, működött is, hiszen Ön reagált rá... "
.
https://gondolhatod.blog.hu/2019/01/17/nyilt_level_bayer_zsolthoz
.
p.s.: azért ide, mivel a másikból pampuska kitiltott egy napra. ezt is megértem... :)
badsector1 2019. 01. 17. 13:14
#138
13:00 Jogállamisági feltételekhez kötné Brüsszel az EU-s pénzek kifizetését.
Végre valahára nem pénzelik tovább a fitesz maffiát.
sanka 2019. 01. 17. 06:21
Előzmény: #133  gtg
#137
Hehe, és orbánc egy géniusz a fidesz seggfejek szerint!
qwrtzq 2019. 01. 17. 00:50
Előzmény: #135  badsector1
#136
jöhet a helyreigazítás :
nagy blanka nem több tárgyból hanem csupán matematikából magyarból és történelemből áll bukásra, minden másból eléri a statisztikai elégségeshez szükséges 1,51-es átlagot
badsector1 2019. 01. 16. 22:20
#135
Péterfalvi: Nem tartozik az adatvédelmi hatóságra a kormánysajtóban támadott diáklány ügye  "Nem tartozik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) hatáskörébe, hogy egyes kormánypártokhoz köthető médiumok a személyes adatait, a tanulmányai eredményeit és iskolai hiányzásait előcitálva próbálták lejáratni az egyik kormányellenes tüntetésen mondott felszólalásával ismertté vált diáklányt, Nagy Blankát, reagált a Hvg.hu-nak Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.
Péterfalvi magánvéleménye egyébként az, hogy „az egész úgy, ahogy van, elfogadhatatlan."A 18 éves kiskunfélegyházi tanuló december 21-én Kecskeméten, majd január 5-én Budapesten is felszólalt a túlóratörvény miatt kipattant tüntetéseken. Kecskeméten azt üzente annak „a bajszos fasznak, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát". A kiskunfélegyházi iskola január elején elhatárolódott tanulója kijelentésétől, majd pedig a kormánypárti sajtó vette elő a diáklányt."
  
A fideszes péterfalvi nagyon megengedő lett a kormánypártokhoz köthető médiumokkal szemben.
badsector1 2019. 01. 15. 09:10
Előzmény: #133  gtg
#134
Nem csak országot nem tud vezetni de még az uszitáshoz is külsősöket kell megfizetnie
gtg 2019. 01. 15. 08:57
Előzmény: #132  badsector1
#133
Az a része meglepett, hogy Finkelstein javasolta Sorost célszemélynek, azt hittem, hogy ez Viktor találmánya. Azért ez elég égő, hogy még a főellenség személyét is külföldieknek kell kitalálni.
badsector1 2019. 01. 14. 22:32
#132
https://24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/
Így verte át orbán az egyszerű fityesz szavazót.
  
"A másik elem Birnbaum elmondása szerint „a Magyarországot megtámadó finánctőke” motívumának továbbfejlesztése volt:kellett egy személy, aki nem csak irányítja a veszélyes külföldi nagytőkét, de meg is testesíti azt – ő lett Soros György, a Magyarországot támadó, és közben a háttérhatalmat irányító tökéletes ellenség.A Magazinnak egy forrás azt mondta, hogy telefonos közvélemény-kutatással mérték fel, hogy Soros eléggé ismert-e ahhoz a választók körében, hogy rá lehessen építeni egy negatív kampányt. Birnbaum ezt nem erősítette meg, azt viszont elmondta, hogy Orbán Viktor feltétlenül megbízott Finkelsteinben, ezért nem volt nehéz meggyőzni arról, hogy Soros legyen az új ellenség. A Magazin megkereste a miniszterelnök szóvivőjét, de ő nem kívánta kommentálni az értesülést.Egy korábbi fideszes közvélemény-kutató azonban megjegyezte a lapnak:Orbán politikája számára nem volt fontosabb Finkelsteinnél, és Finkelsteinnek sem volt soha jobb tanítványa, mint Orbán.Soros valóban tökéletes ellenségnek bizonyult. Egyrészt rá lehet aggatni a liberális címkét, másrészt megtestesíti azt, amit a konzervatívok annyira utálnak sikeres baloldaliakban: egy pénzügyi spekuláns, aki közben gyengébb kapitalizmust szeretne. Harmadrészt nem politizál, így nincsenek politikai eszközei a visszavágásra és még csak nem is él az országban.Birnbaum láthatóan ma is büszke a találmányukra:Annyira nyilvánvaló volt. Ez volt az összes termékünk közül a legegyszerűbb. Csak be kellett csomagolni és piacra dobni.A kampányA Soros elleni hadjárat 2013. augusztus 14-én kezdődött, amikor a kormánypárti Heti Válaszban megjelent egy cikk, amely az állítólag Soros György által irányított civil szervezetek ellen irányult. Ekkor született meg az a kormány és a kormánypárti sajtó által terjesztett összeesküvés-elmélet is, amely szerint Soros Magyarországot támadja. Ezután az állam nekiment az Ökotárs Alapítványnak,számítógépeket foglaltak le, ideiglenesen befagyasztották a svájci- magyar civil alapok kifizetéseit, és hiába nem találtak végül semmit, létrejött „a veszélyes NGO-k” rémképe, amely azóta is kitart.A propaganda folytatását elősegítette 2015-ös migrációs krízis és egy esszé, amelyben Soros György azt vetítette előre, hogy a közeljövőben évente egymillió menekült érkezik majd az Európai Unióba. Ezt nevezte el később a kormánypropaganda Soros-tervnek, és így lett Soros Györgyből a főellenség, aki a Fidesz szerint menekültekkel akarja elárasztani Európát és Magyarországot."
badsector1 2019. 01. 13. 19:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#130
Ez nem rajtuk múlik.
13791379 2019. 01. 13. 19:13
Törölt hozzászólás
#129
13791379 2019. 01. 13. 19:12
Törölt hozzászólás
#128
badsector1 2019. 01. 13. 19:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#127
Sziriában már olyan béke van, hogy mehetnek haza.
13791379 2019. 01. 13. 19:07
Törölt hozzászólás
#126
badsector1 2019. 01. 13. 19:04
#125
https://444.hu/2019/01/13/kevesebben-adtak-be-tavaly-menedekkerelmet-nemetorszagban-mint-a-valsag-elotti-evben
  
Veszélyben van orbi szuper fegyvere, a hazugásgyárat tovább kell fokozni.
badsector1 2019. 01. 12. 10:03
#123
https://24.hu/kozelet/2019/01/12/momentum-parbeszed-allami-tamogatas-jobbik-buntetes/
  
"Népszava: Felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását
A Magyar Államkincstár felfüggesztette két ellenzéki párt, a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását – értesült a Népszava.Az indokról nincsenek információk. A Népszavának a Párbeszéd pártigazgatója azt mondta: a párt legutóbb tavaly októberben kapta meg a támogatását, 23 millió forintot – ez nagyjából megfelel az első negyedéves támogatás összegének, amelynek már meg kellett volna érkeznie.Hasonló a helyzet a Momentummal is, a párt még októberben, alapítványuk pedig decemberben kapta meg a nekik járó pénzt. Idén az első negyedévben körülbelül 12 millió forint állami támogatásra számítana a Momentum, és nagyjából 21 millió forintra az alapítványukMás ellenzéki párt sem lehet nyugott: a lap ugyanis úgy tudja, hogy a Jobbikot az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre, több mint 100 millió forintra készül megbüntetni.A Jobbik büntetéséről végleges döntés még nincs, csak egy jelentéstervezet, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet. A lap emlékeztet, hogy a 2018-as parlamenti választás előttugyancsak a Jobbikot több mint 660 millió forintra büntették meg."
Így működik Magyarországona az állampárti diktatúra, amelyik párt fidesz ellenes és nem engedi be maguk közés a fidesz ügynököket, az nem kaphatja meg a neki járó működési költségetket sem.
badsector1 2019. 01. 12. 09:37
#122
https://index.hu/kultur/media/2019/01/11/brutalis_irassal_ment_neki_a_nemzeti_sport_korabbi_fomunkatarsa_a_fidesz-vezerelt_sportujsagnak/
  
Brutális írással ment neki a Nemzeti Sport korábbi főmunkatársa a kézivezérelt sportújságnak  
Tavaly ősszel bocsátották el a Nemzeti Sporttól Sinkovics Gábort, aki 30 évig volt a sportnapilap alkalmazottja, közismert publicistája és főmunkatársa. A 444 írja, hogy tudomásuk szerint Sinkovicsot 30 év után úgy rúgták ki a Nemzeti Sporttól, hogy személyes tárgyait és ereklyéit nem tudta már elhozni arra hivatkozva, hogy a szekrénye eltűnt. Hiába érdeklődött az újságnál, még az ügyvédi felszólításra sem reagáltak, ezért végül feljelentette a Nemzeti Sportot, amiért eltűnt a szekrénye onnan.Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a 444 - sokadik alkalommal - interjút kért Sinkovicstól most épp ennek az ügynek az apropóján, mire a publicista interjú helyett gyakorlatilag egy sajátos véleménycikket küldött vissza, amelyet a 444 teljes terjedelmében közölt. Sinkovics írásából kiderül többek között, hogy
 •  Egyik cikkében a sertéstelep szót nyesttelepre cserélték, és a cikk pont azután jelent meg pár héttel, hogy kitört a botrány Kósa Lajos anyjának sertéstelepe miatt.
 •  Szöllősi György főszerkesztőt udvari bohócnak tartja, akiben annyi férfiasság sincs, hogy a szemébe nézzen a beosztottjának, amikor a mellé beültetett pártkatona kirúgta. És egyébként hány tőle.
 •  Szerinte a seggnyalás sokkal népszerűbb sportág itthon, mint a futball.
 •  A kritikus szavakat és mondatokat kiszerkesztették a cikkeiből, és mások mondták meg, hogyan írhat, hogyan gondolkodhat.
 •  70 fizető néző és 70 ember a VIP-páholyban egy Felcsút-Kisvárda meccsen papíron 825 embert jelent ma  Magyarországon.
 •  Orbán Viktor kormánya a keresztényi szeretetből zárat be újságokat, üldöz el egyetemet és nevezi csőcseléknek az utcára vonuló elégedetlenkedőket.
 •  Hiába lopták el a szekrényét, a Nemzeti Sport épületében már biztonságiak kísérgetik.
 •  Az ellopott tárgyai miatt képes akár Strasbourgig is elmenni.
Sinkovics írása azért is nagyon érdekes, mert nála jobban kevesen láthatták rá arra az átalakulásra, amelyet az okozott, hogy Mészáros Lőrinc  - a magyar média jelentős részéhez hasonlóan - megvásárolta az ország legnépszerűbb sportújságát, majd annak főszerkesztői székébe nem más ültetett, mint Orbán Viktor kedvenc házi újságíróját, Szöllősi Györgyöt, aki volt a felcsúti focicsapat sajtófőnöke, a Puskás Intézet igazgatója, a Felcsúton található FourFourTwo (ez is Mészáros Lőrincé) magazin főszerkesztője, illetve 2017 óta hivatalosan Magyarország diplomatája Puskás-ügyekben, amire maga Áder János nevezte ki.Szintén érdekes még, hogy ezek szerint tényleg kozmetikázzák a nézőszámokat, ahogyan azt már régóta sejteni, egy ideje meg már konkrétan tudni lehet. Ahogy az is kiderült, hogy az ország legnagyobb napilapjában a kormány pártkatonái intézik a kirúgásokat a főszerkesztő helyett."  
  
Szöllősi György legyen itt a fidesz trollok példaképe.
badsector1 2019. 01. 12. 09:29
#121
"Egy magyar drukker becsempészte az O1G-t a közmédia élő közvetítésébe
  
A magyar férfi kézilabda-válogatott péntek este 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének első fordulójában, Koppenhágában.
A meccset a közmédia élőben adta, a magyar nézők pedig már a himnuszok alatt a következőt láthatták:
A zászlóra és rajta az O1G feliratra egy olvasónk hívta fel a figyelmünket.A magyar válogatott egyébként a D csoportban vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik.
A hatosból az első három jut tovább. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon."

Topik gazda

badsector1
4 3 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek