badsector1
4
3
5
január 02. | 19:38
#1

EMIGRÁCIÓ, EU-ban való bennmaradás ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet Orbán olyan új feltételrendszert, ami miatt már egy olyan ország amelyik, nemzetállamként képzeli a jövőjét csak a közösségen belül maradhat.
Az emigráció kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget, hogy számolni keljen vele.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
március 17. | 10:26
#185
https://hvg.hu/velemeny/201911_konyorgok_szenteljuk_fel
  
"Most azonban egészen szórakoztató fordulatot vett a Fidesz-sztori, mivel az európai jobboldali, jobbközép pártok, kereszténydemokraták és egyéb konzervatívok észrevették, hogy valami egészen elképesztő pofátlanság tombol a keleti mélyedésben, és az uralkodó párt a keresztre és a konzervatív értékekre mutogatva éppen orosz pénzből vett kínai susogós mackóban tolja a lopott biciklit a közös piacra.
Nyugaton sem ugranak az első szóra, arrafelé is szagoltak már büdös tojást évekig, ha annak volt szezonja, de mára eljutottak abba a fázisba, hogy ki akarják rakni a Fideszt a hóra, hogy hűljön kicsit. Erre válaszul az egykori fiatal demokraták és intellektuálisan alulmúlhatatlan szolgáik azonnal rájöttek, hogy az európai konzervatívok és kereszténydemokraták nem konzervatívok és nem kereszténydemokraták, hanem liberálisok, kommunisták, és Soros György irányítja őket. 
Azaz arrafelé mindenki kommunista és liberális, mert a kommunisták és liberálisok alapból azok, a konzervatívok és kereszténydemokraták pedig álcázzák magukat, lelkük mélyén azonban szintén, és ezek a kommunisták és liberálisok csodálatosan megférnek egymással, ami – ugye – a valódi kommunisták és liberálisok esetében elképzelhetetlen, de a képzelt kommunista és a képzelt liberális pontosan úgy viselkedik, ahogy Orbán Viktor megmondja a lopott pénzből nyomtatott plakátokon.Még szerencse, hogy van ő és még pár teljesen gátlástalan politikus a kontinensen, különben odaveszne minden az egyéni szabadságjogok, a tévesen értelmezett keresztény kötelességek és a tisztességnek nevezett bolsevista trükk oltárán! 
Azonban ezekre alapozni a jövőt, Orbán Viktor és Európa jövőjét iszonyatos mellényúlásnak tűnik innen, a még-nem-teljesen-hülyék bolygójáról. Logikusnak ugyan logikus, hogy a magyar miniszterelnök – miután senki sem áll vele szóba Európában, aki ismeri a kés és a villa használatát – olyanokkal akar bandázni, akik elfogadják őt. Mentális kihívásokkal küzdenek vagy/és köztörvényes bűnözők, de esetleges hatalomra kerülésük után a kontinens helyén villámgyorsan csak sötét lyuk tátong majd, az arra tévedők pedig csodálkozva és kicsit megszeppenve néznek lefelé a mélybe, ahonnan a legenda szerint időnként – ha telihold van és tiszta az ég – fájdalmas panaszkiáltást hallani, miszerint „Soros György”!Európa helyére aztán az oroszok majd építenek valamit."
március 16. | 21:53
#184
"Tüntetők behatoltak a szerb köztévé központjába Belgrádban
  
Szombaton Szerbiában és Montenegróban is ezrek tüntettek a populista vezetés ellen, a vezetők lemondását követelve. A tüntetők a kormányzatok korrupcióját kifogásolták, illetve több demokráciát követeltek."
  
március 16. | 14:00
#183
https://444.hu/2019/03/16/ivanyi-gabor-a-new-york-times-rola-irt-portrecikkeben-nevezi-a-fasizmus-szimbolumanak-orban-viktort
  
"Iványi Gábor a New York Times róla írt portrécikkében nevezi a fasizmus szimbólumának Orbán Viktort
A New York Times újságírója azzal kezdi a mai nyomtatott lapban megjelent és a neten is olvasható portrécikket, hogy leírja az egyik decemberi budapesti tüntetést, pontosabban azt a jelenetet, ahogy egy Télapó kinézetű lelkész meleg teát oszt a kormány ellen demonstráló embereknek. Aztán hozzáteszi, hogy ez a lelkész adta össze Orbán Viktort és feleségét, és ő keresztelte meg a két idősebb gyereküket. Most viszont azt mondja: „Ennek a kormánynak nincs köze a kereszténységhez.
Az „Orbán Viktort a szövetségesének tartotta. Most a fasizmus szimbólumának hívja” címmel megjelent cikk részletesen elmeséli Iványi Gábor életútját, a kommunista rendszer elleni, bebörtönzésekkel tarkított küzdelmeitől a hajléktalanok segítéséig. Az Evangéliumi Testvérközösség alapításától egészen odáig, hogy korábbi szövetségese, Orbán Viktor elvette tőle az egyházi státuszt. Iványi elmondása szerint 2010 után Orbánék még meghívták egy megemlékezésre, amit ő nyílt levélben utasított vissza, ezután jött a bosszú.Amikor először találkoztak Orbánnal, ugyanazt akarták - mondta Iványi a New York Timesnak, és hozzáteszi:„De most már egy szélsőjobboldali, fasiszta pártot vezet.”
A cikkben megszólal Beer Miklós püspök és Fröhlich Róbert főrabbi is. Utóbbi felidézi a zsidó legendát, hogy minden generációban van 36 igaz ember, aki viszi a hátán a világ terheit. „Szerintem Gábor az egyikük” - mondja a rabbi.”
március 16. | 12:08
#182
"Mesterséges szigetet terveznek Felcsút határába
  
Az egyik fejlesztés a falu déli határánál lévő záportározó felpimpelése lenne. A lakossági fórumra készített dokumentáció szerint a tározó funkcióját bővíteni szeretnék csónakázási lehetőséggel, és „a tározóban egy kis mesterséges sziget is épül, melyet híd köt majd össze a 811. sz. főút melletti parkolóval, illetve ott felépítendő étteremmel, sportpályával.”A terv szerint a kisvasúttal együtt jelentene mindez különös turisztikai vonzerőt."
  
Hiába a diktátor tudja, hogy mi kell a földijeinek. :))
március 16. | 10:43
#180
Ezért is tart már előrébb a szlovák nép, időben megszabadult a szélsőjobbos meciártól, aki orbán szlovák megfelelője volt.
február 25. | 21:56
#178
 • "Humanitárius vízumok („migránsvízum”): nincs is miről szavazni
 • Az Európai Parlament javaslata volt, amely nem kötelező sem az Európai Bizottságra nézve, sem másra. A Bizottság egyértelművé tette, hogy nem szándékozik ilyen javaslatot tenni. „Az EU működése ilyen: sok különböző intézmény együttműködésén alapul. Ha akár az EP, akár a tagállami miniszterekből álló Tanács nem ért egyet egy javaslattal, nem lesz belőle uniós jogszabály – szögezik le. – Pláne, ha a Bizottság nem is tesz ilyen javaslatot, mert akkor nincs is miről szavazni.”
  • Határvédelem: az európai határőrség nem venne el jogokat Magyarországtól
  „Európában mindenki számára egyértelmű: az EU külső határainak védelme alapvető fontosságú közös biztonságunk érdekében” – írja az EB. Ezért tavaly szeptemberben azt javasolták, hogy hozzanak létre egy 10 ezer fős közös határvédelmi alakulatot, azért, hogy segítsenek védeni a határokat és megállítani az illegális migrációt. Az a tagállam irányítaná és felügyelné őket, amelyiknek segítségre van szüksége.
  • Menekültügyi ügynökség: nem dönt Magyarország helyett a menekültekről
  Az európai Menekültügyi Ügynökséghez azzal fordulhatna Magyarország, hogy segítsen eldönteni: kapjon-e valaki menedékjogot, vagy ne. Akkor lehetne tőle segítséget kérni, ha a magyar hatóságok nem tudnák elég gyorsan vagy hatékonyan elbírálni a menedékkérelmeket. A döntést mindenképpen a magyar hatóság hozná meg.
  • Migránskártyák: ez egy görögországi program
  A regisztrált menedékkérők minden országban kapnak pénzt, hogy ne haljanak éhen. Görögországban van egy olyan program, ahol nem készpénzben, hanem kártyán kapják ezt a juttatást. Csak olyanok kaphatnak ilyen kártyát, aki már Görögországban vannak, és jogszerűen vannak ott. Nem is lehet a kártyákat máshol használni, csak ott. Havonta ellenőrzik, hogy annál van-e a kártya, akinek kiadták.
  • Kötelező kvóták: egyelőre nincsenek, valószínűleg nem is lesznek
  „Az érvényes uniós menedékjogi szabályok nem tartalmaznak semmilyen kötelező kvótát az EU-ba érkező menekültek elosztására” – írja az Európai Bizottság. Viszont tárgyalnak róla, hogy mit kellene csinálni, mert úgy gondolják, hogy minden tagállamtól elvárható, hogy szolidáris legyen a többiekkel. „Ez a szolidaritás sokféle formában elképzelhető” – szögezik le. Hogy később lesz-e ilyen kvóta, arról a kormányok, köztük a magyar kormány közösen fognak dönteni. A magyaron kívül más kormányok is jelezték már, hogy nem fogadnak el egy kötelező kvótát.
  • Betelepítések: minden ország maga dönt erről, de össze lehetne hangolni
  Az uniós országok most is telepítenek át embereket veszélyes helyekről (a magyar kormány például Venezuelából).   A Bizottság azt javasolta, hogy jobban hangolják össze ezeket az önkéntes alapú akciókat.  Ettől azonban még semmiben nem változna Magyarország joga arra, hogy önállóan eldöntse: részt vesznek-e ilyen tevékenységben, vagy nem, és ha igen, akkor hány menekültet telepítene át.
  • Uniós költségvetés: nincs büntetés, viszont több jut határvédelemre 
  „A Bizottságnak a 2021–2027-es időszakra tett uniós költségvetési javaslata nem büntet egyetlen tagállamot sem – sem a migrációs politikája, sem más miatt” – szögezi le az uniós intézmény. Ellenben a korábbiaknál sokkal több pénzt javasol a közös határvédelem megerősítésére, az illegális migráció megelőzésére és az azzal szembeni fellépésre. A Bizottság k ülön támogatná az illegális bevándorlók visszaküldését. Pénzzel támogatná a háború elől menekülők beilleszkedését is a társadalomba,  „ez ugyanis ugyanúgy fontos társadalmi érdek, mint a munkanélküliség leküzdése vagy az infrastruktúra fejlesztése”. A regionális támogatások összege mindenkinek csökken, de M agyarország továbbra is a legtöbb uniós támogatásban részesülő országok egyike marad, írják végezetül. "
január 31. | 21:53
#177
https://444.hu/2019/01/31/raccsal-zartak-le-a-kozteve-fobejaratat-hadhazy-akos-es-szel-bernadett-elott
  
"Ráccsal zárták le a köztévé főbejáratát Hadházy Ákos és Szél Bernadett előtt
„Szolgálati közlemény azoknak, akik az MTVA épületébe jönnének mostanában: a főbejárat le van zárva (atyaég, megjelent két ellenzéki képviselő). Ahogy a recepcióra megérkeztünk, azonnal zártak mindent...Rácsot is...pedig csak HPD-vel szeretnénk találkozni és megtudni azt, hogy mi annak az oka, hogy a migrációról lehet közérdekű közlemény, a korrupcióról nem. Soros lehet hirdetésben, Mészáros és Orbán meg nem” - írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos, aki Szél Bernadett társaságában tért vissza csütörtökön az MTVA épületéhez. Azért mentek, hogy számon kérjék, miért nem adták le Hadházy az Európai Ügyészséggel kapcsolatos hirdetését."
  
A fütyisz tv-t nem szabadna közszolgálati tv-nek nevezni.
január 31. | 20:46
#176
https://24.hu/belfold/2019/01/31/penz-nincs-kitartast-kert-a-rendoroktol-az-orszagos-fokapitany/
  
"Pénz nincs, kitartást kért a rendőröktől az országos főkapitány
Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. 
Nem az újságból jövünk erre rá.Ezt Balogh János országos rendőrfőkapitány mondta egy szerdai ünnepségen Kiskunhalason, ahol az új határvadász-laktanyát adták át.Balogh vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés „nem magyar specialitás, egész Európában hasonló kihívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek”.A főkapitány azért hozzátette: biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a rendőrök magasabb megbecsültsége.A kormány 2017-ben és 2018-ban közel 100 milliárd forintot biztosított a rendőrségnek a migráció ürügyén létszámbővítésre és eszközbeszerzésre, amiből jelentős összeget költöttek például a gépkocsipark átalakítására.
A rendőrök viszont januárban – a fegyveres rendvédelmi szervek állományától merőben szokatlan módon – a Zsaruellátó Facebook-oldalon kezdték közzétenni saját fizetési kivonatuk másolatát. A valós béreket bemutató mozgalom azután indult, hogy Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára január elején bejelentette: 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére.A rendőrök szerint az állomány igen jelentős része semmit sem érzékelt az emelésből, és most is csupán havi 120-160 ezer forintból kell megélnie"
január 31. | 19:59
#175
https://index.hu/kultur/media/2019/01/31/mti_orszagos_sajtoszolgalat_magyar_helsinki_bizottsag_helyreigazitas/
  
"Helyre kell igazítania a hazug közleményeket az MTI-nek
  
Harmadfokon is a Magyar Helsinki Bizottságnak adott igazat a bíróság az MTI Országos Sajtószolgálatával (OS) szemben. A bizottság 2017 decemberében indított sajtó-helyreigazítási pert "az MTI Országos Sajtószolgálata által közzétett, a Kormányzati Kommunikációs Központtól származó hazug és sértő közlemény miatt"."A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban meghozott elsőfokú ítéletében megállapította, hogy az OS-en közzétett közleményekért az MTI is felelősséggel tartozik, és valótlan közlemények esetén helyreigazításra kötelezhető. A később másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla ezzel egyetértett, és helyreigazításra kötelezte a közmédiát, akik ezt követően a Kúriától kérték a precedens értékű ítélet felülvizsgálatát. A tegnap kézbesített felülvizsgálati ítélet azonban fenntartotta a jogerős döntést, és ezzel eldőlt: mindenféle felelősség nélkül az MTI OS sem terjeszthet valótlan tényeket" - áll a bizottság honlapján.KAPCSOLÓDÓAz MTI elismerte, hogy hazugságokat hozott le a Helsinki BizottságrólÉjfélkor tettek ki helyreigazítást egy decemberi kormányzati közlemény miatt.Emlékeztetnek arra, hogy az MTI részegysége, az Országos Sajtószolgálat elvileg a közélet szereplői (pl. pártok, kormányszervek, társadalmi szervezetek, egyházak, szakszervezetek stb.) közleményeit különösebb szerkesztés nélkül közli. A közlemények tartalmáért pedig a közrebocsátó vállalja a feleséget."
január 28. | 19:50
#174
"Az utóbbi időben – minden bizakodás és ígéret ellenére – egyre vállalhatatlanabbá válik a munka osztályunkon, mind emberileg mind szakmailag. És mivel lassan minden egyes műszakban azt érzem, hogy a rendszerszintű hibák miatt a saját bőrömet viszem a vásárba, ezért néhány napi szinten felmerülő kérdésben szeretnék (hivatalos) állásfoglalást kérni. (…) Nem kérdés, hogy a fektető nem egy emberes munka, ennek ellenére a beosztásban (és általában a gyakorlatban is) egy ember nyakába van varrva. (…) Emiatt mindennapossá válik, hogy a bent fekvő betegek későn kapnak meg valamilyen terápiát, vagy egy vizsgálat későn történik meg, esetleg elmarad, valamint betegek napokig a fektetőben ragadnak. Ez nyilvánvaló betegveszélyeztetés, és ha bármelyik ilyen betegellátásból bírósági ügy lesz, akkor biztosan fel fog merülni kérdésként hogy ha ennyire nem volt ellátó kapacitás, akkor miért nem történt meg a készenlétes behívása, vagy az osztály lemondása. (…) Annak ellenére, hogy „kaptunk új felszerelést”, a fektetőben a kis kórteremben nincsenek monitorok, és a III/3-as vizsgáló betegellátásra alkalmatlan, semmilyen szükséges felszerelés nincs benne, senki nem tölti fel a kifogyott készletet. Így a hosszú hétvége valamelyik napján nem volt benne EKG, vérnyomásmérő mandzsetta, infúzió, Heparin, branül ragasztó, lázmérő, és még pár dolog, ami most nem jut hirtelen eszembe. Csak pont az i-re, hogy a vérnyomásmérő és a pulzoximéter egyszerre nem használható. (…) A III/1 „új” monitorja is kritikán aluli, a transzport monitort pedig örömmel láttam, hogy végre más is használhatatlannak minősítette és eltüntette, miután egy teljes napot végigriasztott. Újat viszont nem láttam, csak az üres helyet… A vércukormérők rendszerint nincsenek kalibrálva, vagy éppen 1 órán át kalibrálnak, ami miatt sokszor csinálunk astrupot vércukor mérés helyett. Más vérvételi mód, több költség… Az egyetlen astrup gép naponta többször fél órán át kalibrál, ami miatt astrup nem csinálható. Cserébe nincs másik (pedig a fektetőbe is elkelne), és a laboros astrup a paraméterek egy részét nem méri… Egy egyszerű kézi vérnyomásmérő az osztályon jelentősen megkönnyítené a fekvő betegek vérnyomás kontrollját – nem kéne mindenkit ki-be tologatni a vizsgálóból paraméter kontroll céljából. (…) Mondjon valaki egy olyan triázs rendszert amelyik szerint rendben van, ha egy beteg a felvételétől számított 4 óra múlva még mindig nincs „letriázsolva” (…) Hol van az a pont, amikor ki lehet mondani, hogy válsághelyzet van az osztályon, az ellátandó betegekre egyértelműen kevés az ellátókapacitás (és a felszerelés), és mivel az ellátókapacitás (szakorvosi gárda) növekedése nem várható, így a meglévő erőforrásokból gazdálkodva a katasztrófamedicina irányelvei alapján átszervezzük az osztályt? (…) Szóval kérdem én: hol a határ? Meddig felelünk mi a betegeinkért, és mikortól tehető felelőssé a kórházvezetés, akinek számos alkalommal jeleztük a működésképtelenségünket, de mégis lényegileg változatlan (vagy romló) feltételek mellett működésre kényszerít?"
  
Ez az ellátás kell a fütyiszes szavazónak.
január 25. | 22:05
előzmény: #172  hellforceone
#173
Szellemi fogyatékosokkal nem lehet demokráciát csinálni, pl van Magyarországon 1-2 millió embőr aki komolyan veszi ezt a migráns, soros propagandát, de ugyanakkor még választójoga is van. 
január 25. | 21:29
előzmény: #171  badsector1
#172
ezek az okos filozófusok es ertelmisegiek azon is elgondokodhatnanak, hogy mi juttatta ide Europat, de nem csak Europat, hanem az egesz vilagot, hiszen Trumpli ugyanolyan barom, mint az europai populistak. Ahhoz viszont pont az elottuk levoknek kellett egy-ket dolgot nagyon szarul csinalni, hogy ezek karmaiba kergessek a nepet... Utalom a populistakat, a populizmust, de el kell tenyleg gondokozni azon is oszinten, hogy ha a masik oldal visszaterne vajon mivel, vagy egyaltalan jobb lenne e??? hianyolom a demokratikus berendezkedest, a szabad velemeny nyilvanitast, de vajon elegendo e az, ha csak ezeket az eszmeket kapjuk vissza, de a masik oldal ugyanugy csak kizsakmanyolni es a sajat zsebet teletomni akarna?? Ha igazsagtalan adorendszerben a nagy multik tovabbra is bekaszalnanak mindent es a kisember csak azt venne eszre, hogy bar egyre tobbet adozik, de megsem lesz jobb oktatas, jobb egeszsegugyi ellatas, segitsegre szorulo embereket pedig kitesznek az utcara stb stb stb. szoval okoskodhatnak az okosok es bar oszinten szolva utalom Orbant, de igazan a masik oldalra sem vagyom. Jo lenne mar valami friss szelet megelni a vilagpolitikaban, amikor a vilag kicsit osszefogna a problemak megoldasanak erdekeben nem pedig erosebben szethuzna, amikor a penz es a hatalom nem az egyetlen motivacio lenne stbstb stb. Naivnak hangzik?? Igen, de miert ne johetne tenyleg egy jobb vilag??? Kulonben csak egymast fogjuk "felfalni" es a vegen nem lesznek nyertesek, csak vesztesek...
január 25. | 21:02
#171
"A kontinens a legnagyobb kihívással néz szembe az 1930-as évek óta. Arra buzdítunk minden európai patriótát, hogy álljon ellen a nacionalista támadásnak– így kezdődik az a Bernard-Henri Lévy francia filozófus által írt kiáltvány, amely egyszerre jelent meg több neves európai lapban péntek délután. A kiáltványt aláírói között megtaláljuk Szvetlana Alekszijevics, Herta Müller, Orhan Pamuk és Elfriede Jelinek Nobel-díjas írókat, Milan Kunderát és Mario Vargas Llosát, Ljudmila Ulickaját, Salman Rushdiet, egy sor történészt, filozófust, magyar részről pedig Konrád Györgyötés Heller Ágnest.A kiáltvány szerint Európa eszménye veszélyben van, a liberális demokráciát szélsőséges politikusok fenyegetik. „Bosszúszomjtól részeg hamis próféták” akarják szétrombolni a kontinens egységét nacionalista eszmék mögé bújva, írják.Európa, mint gondolat a szemünk előtt esik darabjaira– állítják vészjóslóan az értelmiségiek, kitérve a Brexitre, és arra, hogy az USA már nem tűnik megbízható szövetségesnek. Ezt pedig kihasználja Oroszország, és egyre látványosabban terjeszti ki a hatalmát a Kreml Európára.
Azt írják, hogy ha nem mutatkozik valamiféle ellenállás a nacionalista populistákkal szemben, akkor a májusi európai parlamenti választás „a valaha volt leggyászosabb választás lesz”. Ezt pedig „katasztrófák fogják követni, a növekvő idegengyűlöletből és antiszemitizmusból kiindulva.Háromnegyed évszázaddal a fasizmus legyőzése után, és harminc évvel a berlini fal leomlása után újra civilizációs harcot kell vívni– állítják a kiáltvány aláírói, akik szerint az igazi európai patriótáknak meg kell állítaniuk „az európai gondolat sírásóit”. "
  
Európa szégyene O1G, putyin pincsije.
január 24. | 20:51
#169
https://444.hu/2019/01/24/zacher-gabor-utodja-szerint-is-az-osszeomlas-hataran-volt-a-honvedkorhaz-surgossegi-osztalya  ;
  
"Pedig Zacher lemondásakor a HM próbálta úgy beállítani a dolgot, mintha csak a sértetten távozó osztályvezető próbálná lejáratni az intézményt"
  
8 év fityesz sz@rát egyre nehezebb visszatuszkolni a szőnyeg alá, ezt lassan a fogyatékosok is kezdik megérteni.
január 24. | 07:47
előzmény: törölt hozzászólás
#168
Minek, ha az alapblogon mindig lényegre törően  írnak?
január 24. | 00:28
Törölt hozzászólás!
#167
január 23. | 23:58
Törölt hozzászólás!
#166
január 23. | 23:36
előzmény: törölt hozzászólás
#165
január 23. | 23:34
Törölt hozzászólás!
#164
január 23. | 23:33
Törölt hozzászólás!
#163
január 23. | 23:31
Törölt hozzászólás!
#162
január 23. | 23:26
Törölt hozzászólás!
#161

Topik gazda

badsector1
4 3 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE