A DB sem moccant a CEO- csere hirre.
Nem is lehetett szamitani ra; kell ehhez egy ev is, mire valami latszik majd az uj startehiabol. Ami a hirek szerint meeg kevesebb bef.bank es tobb kereskedelmi+lakossagi fokusz. Az Uj fonok most a bajokat keresi hogy ne lehessen az O nyakaba varrni, azokat mind elohozza, es rakeni az elozo vezetesre ... igy szokott az tortenni, es ettol persze tart az arfolyam gyengules.
.
A masik baj valoban az, hogy az egesz EU-bankrendszer gyengult az utolos honapban. Sot, ahogy a chart strukturajat elnezem, benne van meg jopar honapnyi tovabbi gyengeseg. Nem lennek meglepve, ha 2019-2020 idejen lenne az EU bankbajoknak egy ujabb kulminalasa. Igy aztan DB, aminek a kilatasait eddig jobbnak gondoltam, nalam erosen hatra csuszott a listan.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180411v00n1elen.jpeg
Nekem leginkabb a Bundesbank CoCo figyelmeztetese tunt fel. A COnvertilble COntingent bond arra valo, hogy a bank altal kibocsatott koveny ugyan jol fizet, de ha a bank nehez helyzetbe kerul, netan kenyszer-tokeemeles kell, akkor a CoCo bondot lehivja es atvaltja tokere. Amig a bank jo, addig klassz a CoCO bond....am, onnatol igen sz@r arfolyamon lehetek egy sz@r bankban tulajdonos.
.
Nos, Buba aggodik a CoCo bondok miatt a Marc.Statement-ben. Azt mondjak, hogy ha egy bank lehivja a bondot, akkor az atterjedhet a tobbire...es azt javasolja hogy lazitsak a lehivasi felteteleket, a bankok elobb hivhassak le, nemcsak a csodbemenes elotti vegso allapotban.
Nade, akkor nekem nem tetszik a Coco, es tan masnak sem. Es miert pont most? Csak nem a DB miatt javasolja ezt??
DB lehetőségek