... és van különbség pompi és a pontozó között... előbbi egy szakember, utóbbi egy gyártási hiba során létrejött egyed, amit a gyártók sem akartak... lényegében egy selejt...
már van belőle és nem is "készültem", hogy még innen is esni fog a múlt évi éves GYJ hírt követő esés után... :D szóval innentől már mindegy, ki kell várnom... illetve további vételeim lesznek
Ugy tudom, hogy a Brexit miatt Londonbol kikoltozo bankok 60% resze eldontotte, Frankfurtba megy. Veszik az irodahazakat, veszik fel a bankarokat. Nyilvan az ECB kozelsege is, a nemet tozsde is, es a tobbi bankok is oda vonzzak oket. Akik mashova ibdultak, alighanem meggondoljak...a versenyben Frankfurt fele lejt a palya. . DB Frankfurtban otthon van, mindenki mashoz kepest inkabb. Toluk is csabitjak at a helyi viszonyokat jol ismero szemelyeket, nagy penzekkel az odokoltozo bankok mind ... igy DB kenytelen penzzel versenyezni ertuk. Ezert most muszaj megtartani a bankarokat.. a profit zuhanas ellenere is, mert mennek fel a Taunusban az ingatlan arak. . Es DB ott alighanem sokkal tobb uzletet tud kapni, mint City-ben. A City oriasi uzleteinek 60%-a ott lesz, lehet hogy 100%, nagyjabol 1 ev mulva, meg az angol Brexit idohuzasi/ hosszabbitasi manoverekkel egyutt is. DB-t a mostani panic aljan megvenni, az ... evtizedekre jo vetel lehet. Es persze nem mindegy mennyiert.
Mondjuk nekem azért számít, hogy 10-nél szállok-e be vagy 14-15 körül. Kezdő koromban még én is azt csináltam, hogy ha kellett, kiültem. Aztán megtanultam, hogy az esetek többségében ez egy baromság. Ha időben el tudsz adni, akkor meg kell lépni.
Ez mind szép és jó. Valóban hosszú távon okés. A tőzsdés ismerőseim a gyj előtti napon vették 15 körül, mert a trendvonalnál volt. Pedig már akkor se volt szép. Amíg nincs forduló jel, addig esélytelen. Hol lesz? Itt? 10nél? 8 alatt? Nem tudni. De mint látszik, az idő mutatja, hogy nem kell sietni.
pláne könyvérték 40%-án... ez hosszútávra szép lesz ... a 2.9%-os tőkemegtérülés ok, valójában emiatt shortolják agyon, de majd javulni fog... minden oldalon ezt olvasom, hogy rövidtávon reménytelen, csak hosszabb távra érdemes megvenni...
DB lehetőségek