Jelen pillanatban elég szépen számolható a célár. A 16-tól indult esés után kialakult háromszögből kijön egy kb 8.8 célár. Ha netán megmaradna a mai rés (ebben nem vagyok biztos), akkor ez szintén oda mutat.
ha már itt vagy, megkérdezném tőled, illetve szakiktól, hogy ha egy bankot megvesznek vagy értékesítik résszlegesen, akkor mennyi nyom latba a könyv szerinti érték ? Konkrétan a DB-re gondolok, hogy ilyen esetben mit ér a könyv szerinti érték és a tőkemegtérülés (utóbbi köztudottan irtózatosan alacsony a DB-nél) ?
Ami számomra érdekes, hogy az utóbbi időben a CB leköveti a DB mozgását, miközben legalábbis papíron nincs a két cégnek köze egymáshoz (még!)... és globális félelmek sincsenek egyelőre, amik ilyen már már medve piacos mozgásokat igazolhatnának a két német banknál. Ma épp a CB esik 5% körül, pedig még hasonló kvázi profit warningot sem tettek közzé, mint tegnap a DB-nél. OFF: Vicces amúgy, hogy jelenleg a DB, a CB és az OTP is 11-gyel kezdődik, persze az egyik forint és az a drágább. :))
... és a probléma nemcsak ebben van, hanem a 12 tagú DB igazgatótanács tagjainak részvény tulajdonlásában... 3 tag semmilyen tulajdont nem tart(!!!), 2 tag részesedik 1 millió feletti tulajdonnal, és még 2, akik egyáltalán fél millió felett tartanak. A tagok 2.4-3 millió eurós igazgatósági fizuval bírnak... azaz kibaszottul nem érdekeltek, hogy a részvény ára ne itt tartson !
valószínűleg nem tart ki, de a DB-t elsősorban a nagy volatilitás (befektetés) és a kamatláb (hitelek) emelkedés tenné up pályára... azaz ellentétes mozgása másokhoz képest... 2 éve egyébről nem beszélnek a szakik... nem én találtam ki..
DB lehetőségek