Ma 8%-ot emelkedett a DBK, és néhány más pénzintézetet is felfelé húztak. Ingerem lenne ilyenkor eladni, mert a 8%-os eséskor a vételem elég jól időzítettem, 10.7 €-nál. Nem adom el, de nagyon nézem a többi bankomat, hogy esetleg valamelyiket leépítsem. Viszont a mögöttes értékhez képest túl olcsón sem akarom eladni.
Ha az, ha nem, akkor is meg kell menteni, különben pusztító tűz tisztítja meg a bankszektort.
Db-ot is megmentik, ha bajba kerülne, ha tilos, akkor is. Nem lehet hagyni eldőlni egyik dominot sem!
Olaszországban bankmentő csomag körvonalazódik, amivel megmentenék az ország egyik legnagyobb bankját, a gyenge tőkehelyzetű és veszteséges Banca Monte dei Paschi di Siennát,
Szerintem nem erdemes.
Nezd meg a nov.28-i chartot, itt van.
A 12 napos ciklus eppen top-korul van (7 napja emelkedik), es utana a 12 es 29 napos is esesbe fordul. A 2 ciklus egyutt lefele fogja nyomni.
Lehet venni majd lejjebb, ugy 2-3 het mulva.
Commmerz:
Tavesz baktalo, rányik, gádzsók!
Ma megmurdelták az MA200 után, a középső Bollingert, meg a shortosokat is.
Korábbi lokális csúcs 7,34-nél, azt nemsoká dikhelni fogjuk, akkor nem kevés della ável a kolyibába.
Van benne valami, 12 Eurónál beszálltam, egy pakkal, de még csak venni kéne, viszont elbizonytalanodtam, értetlenül állok a mai nap előtt is, mint hír, mint technikai téren. Érdemes még ebbe beszállni most ilyen magasságban, vagy lehet-e számítani egy korrekció ami adhat jó beszállási lehetőséget?
Dehogynem erted.
Menekul ki a penz az olasz poziciokbol.
Hova?
Eloszor is olasz allampapirba; azok ara ugrott.
Aztan menekul nemet es svajci allampapirokba; azok tegnap +22%.
Aztan menekul a DAX-ba (meg SPY-ba is), az megiscsak a legerosebb EU index.
Mivel az olasz bankokbol meg jobban menekul, igy hat a portfolio-atsulyozas miatt mennek a sokkal biztonsagosabb nemet bankokba. Igy DB-be is.
A mafla ujsagirok irjak csak azt, hogy "tutti bene". Fraszt.
Egyébként minden megyen felfelé, pedig sztem nagyon időszerű már egy jelentősebb korrekció.
Nincs olyan erejű hír, ami beinditaná, nem volt elég brexit, Trump, olasz para, ki érti ezt?
Maradj ovatos.
Megneztem UNICREDIT allapotat; tenyleg zuros.
A kerdeses hitelallomany 36Mrd Eur, es 53%ra van fedezve; es sajat bevallasuk szerint " Gross unlikely to pay loans decreased to €23.4 bn (-1.4% Q/Q, -13.2% Y/Y) due to lower new defaults"
Namost, ez a Tier1 11% tokebol azt jelenti, hogy 4% sincs meg belole.
Ha a Monte Paschi Bank beomlik itt a napokban ( es Romaban senki nincs, aki alairjon 5 mrd tokeemelest se, ami kulonben legfeljebb atmenetileg volna eleg),
es becsukni muszaj azt a bankot, akkor Unicredit-ben en egy fillert se tartanek.
Maradj ovatos.
DB lehetőségek