Most épp 15.88 € az árfolyam. 25 € környékén, a negyedéves jelentés, a portfólióm állapota alapján mérlegelnék, hogy eladjam-e. Ha a következő negyedévekben viszonylag nyugodtan, stabilan nyereségessé válna, akkor nem adnám el.
Ez természetesen a megtérülés mértékétől is függ. Nem tudom, mennyire reális 5% roe elérése, vagy akár 8%. Ha ez utóbbit elérné, akkor 50 €-ig is tartogatnám, közben persze az évek is telnek.
Köszönöm, ígérem nem felejtem el és visszatértünk rá. A 4. Hullámot napos bontásban gondolod. Meglátjuk. Ez a negyedik köröm vele. Vastag profitban vagyok vele. KB. 1.5 Euróban lennék nullában.
Szerencset kivanok neked.
Ta alapon: Majusban a haromszogbol 2.80 szintenel szakadt le 2.0 korulre az Unicredit; es azota oldalazva korrigalja 5 honapja. Keptelen azota el-emelkedni; ez jo esetben az utolso (4) hullam. Szoval TA alapon is benne van meg egy eses. Szivesen belatom majd, ha tevedek.
Keveset tudok.
Azt igen, hogy a CEO akar egy 13 Mrd tokeemelest. Az papiron duplazza a mait (vajon miert kell egyaltalan ?), es a meglevo reszvenyesek ezen azonnal 50%-ot bukhatnak.
Peldaul nem azert, mert a NPL mar felemesztette azt a papiron-meglevo toket?
Tudom, hogy az olasz banki piac depresszioban van. Ahogy a kamat emelkedik, az olasz allam egyre zurosebb ados lesz. Az olasz cegek mind eladosodottak, tulhitelezettek. A kisembereken se lehet keresni ott a mai portfoliokkal; a kinntlevo rengeteg bond mind negativ total-hozamu lesz 2017-ben, es abbol felhaborodas-balhe-kaosz riziko alakulhat.
Ki akar ilyen kornyezetben bank-papirt?
Nekem az a SoGEn -el valo egyesules se tetszik; ambiciozus, persze. De az olasz-francia egyuttmukodes? 2 kulon orszagban, 2 kulon adozassal, szabalyzassal.. stb...csakis ujabb baj lehet belole. Nekem tipikus rossz merger ideanak latszik. Elhiheto, hogy ebbol koltsegcsokkentes lehet??
Teljesen egyetértek. Az Unicreditnél, ha 13 mrd Euro tőkeemelés megvalósulna is, akkor is a részvényhigítás mértéke 5-8 mrd Euro lenne, ennek szerintem nagy része beárazódott az elmúlt hetek áresése, és az egyébként is nyomott ár diszkontjában benne van.
DB lehetőségek