Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Huf-al tegnap ki volt a faszom... Most kezdik újra fellökni, remélem 290 fölött zárunk. Faszért nem vezetjük be az eur-t, nem kéne baszakodnom ezzel is.
Valójában az idő érdekelt, lófaszt nem fogok apartmant venni, tudod, hogy nem foglalkozom baromságokkal... De azért ez kemény. Mondjuk én annyira nem bánom ezeket az enyhe teleket, de nálatok elég komoly hatása lesz... Kaprunban gondolom van hó a hegytetőn, 3000m magasan :)
És a mi kedves és aranyos politikusaink tényleg a bankoktól várják, hogy vége legyen a válságnak? Mikor jönnek már rá amíg pénzt nyomtatnak nekik addig itt nem lesz rend?
Gáz van, mert sok hegyecske van 2000 méter alatt és tavaly is nagy hiszti volt már, hogy nincs hó vagy jóval kevesebb a megszokottnál, és ez most sincs másképp. Amit az iphone mutat idő tekintetében az hogy jövő hét keddig is +4-6 fok lesz és eső, hónap semmi nyoma pedig a jövő héten mi is akartunk menni. Szerintem Salzburg környékén már van hó, nézegettem a webkamerás képeket, de itt a környéken nem hiszem. Szóval nem mondom hogy jó biznisz lenne egy ilyen apartmant megvenni vagy tényleg csak olyan helyen ahol a csúcs 2000 felett van...Nem tudom mi lesz így itt, már az Osztrákok is hisztiztek tavaly is, hogy nagyon rövid a síszezon....
Jaja, ágyból.. :) Aztán fél szemmel majd shortolok a tankból pontosan.. :)
Szeva! Ágyból dolgozol vagy mi van? Aztán meg tankozol munka közben. Áhh...
Na szóval, azt szeretném megérdeklődni, hogy mi a fasz van a síszezonnal? Nálunk kellemes idő van, tudtommal nálatok sincs medve baszó hideg, hó pedig annyira sincs, szóval ilyenkor mi van? Kb 2 éve mondta nekem valami gyökér, hogy vegyek kunyhót nálatok a hegyekben (apartman), tuti biznisz. Csak annyi kérdésem volt, hogy és mi van, ha nem lesz hó/síszezon. Azt mondja, Sergei bazdmeg, az mindig van. Hát most nincs. Tehát érdekelne mi van ilyenkor a turizmussal.
Szeva! A brüsszeli csajjal volt éjszakába nyúló megbeszélésem, csak ma korán indul a nap. Tudom, ritka pillanat, hogy piacnyitás előtt beérjek, de így szoktam lefaragni a késéseimet :) Friss nem vagyok, de mindjárt szerzek egy kávét.
Nem gondoltam, hogy maga a FED lesz az ünneprontó. Ez azért komoly "fundamentális" hír a longosoknak:
"Legkésőbb idén év végéig befejeződik az amerikai jegybank új kötvényvásárlási programja – derül ki abból a jegyzőkönyvből, amit percekkel ezelőtt tett közzé a Fed. A jegybank decemberi ülésén történtekről árulkodó dokumentum szerint a Fed több tisztségviselője is úgy vélte, a jegybank képes lesz arra, hogy még jóval december előtt lelassítsa vagy befejezze a tavaly megkezdett kötvényvásárlásokat. "
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?