A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Kinaiaknak miért jó, hogy szétbasszák a saját bányászaikat? Ezek hozzák a lóvét Kinának, egyfajta szolgáltatás export ez. Nem értem minek keménykednek velük.
Próbálhatnak sidechainen smart contract platformot létrehozni. De az nem rendelkezik olyan biztonsági garanciával, mint maga a bitcoin hálózat, és kérdéses, hogy az ethereum biztonságát elérik-e majd, ha nem, akkor már nem érné meg használni azt az ethereummal szemben. - Emellett amit láttam, bitcoin smart contract platform az ethereum által fejlesztett EVM-et használja. És a skalazhatosagot úgy akarják megoldani, hogy megvárják, hogy az ethereum közösség kifejlesszek azt és majd azt utána átveszik (lol, ezt ők írják az oldalukon). És ez a legnagyobb ilyen sidechain. - Azt látom, hogy ami first kövér advantage-uk volt, azt elveszítik.
a bitcoin fejlesztői sem fognak a babérjaikon ülni és kitalálnak valamit ,ami növeli a btc versenyképességét a használatban is. . legalábbis én így okoskodnék.
Meg szerintem az emberek olyasmit szívesebben tartalekolnanak, amit használni is tudnak. A bitcoin arany narrativaja az, hogy 21m a max, ezért az évek során lassan inflalodik, majd meg áll. Ethereumnal az eip1559 bejovetele után is lehetséges lesz, hogy az éves kibocsátásábol eredendő infláció megáll, már a közel jövőben, miközben kiszámítható a rendszer biztonsága.
Ethereum nem pusztán egy valuta szerepre céloz, hanem egy nyílt blpenzugyi rendszer alpaljara. Szóval ez az arány meg ezüst hasonlat nekem nem mond semmit.
Szerintem végül az lesz, hogy a BTC lesz a digitális arany, az ETH meg a digitális ezüst. A minden napi fizetéseknél az ETH-t fogják használni, tartalékolásnál meg a BTC-t...
A "élve eltemették a bitcoint" cikk szerintem egy nagyon jóra sikerült, mivel csak egy fordítása a Goldman jelentésnek. De ami a portfólió saját cikkei szoktak lenni, az nem olyan sok háttér kutatással szokott rendelkezni.
Lol. Ha elolvasod a lz álláspontjukat és megismered az ethereum kilátásait, akkor valóban azt írták le, ami várható. Emellett, ethereumot tartják jobb SoV-kent, ami ugyan úgy betestesitheti az általad elmondott "gold Standardot". Az felett sincs irányításuk, mint BTC felett, csak ethereum sokkal hasznosabb.
Tényleg lehetnek ott bálnák. Van aki $10-100s milliókat csinált már a kriptobol. És annak a fórumnak van egy mentalitása, ami jellemzi. Szóval, attól mert valaki már több százmillióval rendelkezik nem biztos, hogy végleg elhagyja azt a helyet, mert a mentalitása oda köti. A másik meg néha tényleg jönnek ki ott 200iq posztok, de ahhoz meg már képben kell lenni, hogy fel is ismerje valaki a sok átverés meg shill között.
ezeket a cikkeket a való világ meg hasonló bohocsagokbol érkező újságírónak csúfolt valakik írjak? Most is ami a folapon van az egy vicc , aki ért valamit a témához csak nevet egyet 😀😀😀😀
Ez a cím, élve eltemették a bitcoint, micsoda dráma kérem... hahahahaaaaa. Majd amikor meg új csúcsra megy, akkor ugyanez a firkász fog örvendezni. Amúgy a megoldás egyértelmű, tartani kell btc-t és eth-t is, meg amit az ember még értelmesnek lát.
A jegybankoknak és csatlósainak (Goldman, JPM, stb) mindent meg kell tenniük, hogy ne a BTC legyen a befutó, mert a BTC lényegét tekintve újra elhozná az aranystandardot. Szerencséjükre a mai emberek butábbak, mert sok a zaj.
Törölt felhasználó2021. 05. 26. 06:42
Köszönöm. Remek segítő közösség van itt ez tetszik.
Igen, a pénzügyi világban a véleményeket érdekek határozzák meg. Akkor fele-felében megy a tőkém btcbe és ethbe. Csak már ott tartok, nem merek pénzt betenni. Megint jön egy bloodbath, kötélért nyúlok....
Az ilyen cikkeknek mindig az ellenkezőjét csináld, ez a siker kulcsa. A cikkek többsége célzottan a befektetőkre íródik, ezek mögött mindig érdekek vannak. A BTC. jó lesz, de ezt sokan csak akkor fogjátok észrevenni amikor már csak morzsákat csipegettek.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046