Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 06. 06. 09:26
Előzmény: #4859  zotyó
Koszi az infot, elmentettem.
Tovabbra is meg vagyok gyozodve a BTC hosszutavu sikereben, eppen csak annyiban valtozott a velemenyem, hogy az eredeti Bitcoin (nem biztos hogy a BTC hanem lehet hogy a BCH).
Eppen ezert en atsulyoztam tobb mint 80%-at a krypto portfoliomnak BCH-ra es azt a heti 200$-t amit eddig BTC vasarlasra forditottam azt BCH-ra forditom. Ha a BCH/BTC kereszt arfolyam jelentosen megvaltozna mondjuk 0,8-1-re akkor valoszinuleg ujra egyensulyba allitanam a ket kryptoban a befektetett tokemet.
Jelenleg az a velemenyem hogy BCH strategiailag jobb helyzetbe kerulhet a kovetkezo 1-2 evbe, persze a velemenyem eleg gyakran valtozik es mint mindig a tevedes jogat tovabbra is fenntartom.
zotyó 2018. 06. 05. 23:12
Előzmény: #4858  Törölt felhasználó

Ennek ellenére:
300. alkalommal is eltemették a Bitcoint
https://kriptoakademia.com/2018/06/05/300-alkalommal-is-eltemettek-a-bitcoint
Érdekesség:
Ennyibe kerül 1 Bitcoin előállításaA lentebb feltüntetett árak, az adott országokra érvényes, átlagos elektromos áram tarifák alapján kerültek kiszámításra:
https://kriptoakademia.com/2018/05/29/ennyibe-kerul-1-bitcoin-eloallitasa
Üdv
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 20:20
Előzmény: #4854  Törölt felhasználó
Ugye itt a difficultyk is állandóan változnak, az meg hogy olcsóbb..Követek egy projektet BTCZ a neve, egész jó kis csapat verődött össze, sok minőségében jobb mint a legtöbb coin, eleve full közösségi érme, nos ők sokkal olcsóbbak fent említetteknél is, 2,5 percenként 2 megas blokk. Kb ingyen lehet utalni, csak mivel senki nem tud róla még 600. a coinlistán. Szóval ezt sok coin tudja, míg nincs megterhelve, de igazából ez a mb növelgetés csak ideig óráig megoldás. Akkor már inkább IOTA igaz az másra megy rá.
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 20:12
Előzmény: #4853  Törölt felhasználó
Bcht majd meglátjuk, de sztem sok náluk a mese legalábbis annyi ferdítésre nem tudom mi szükségük van amennyit már előadtak. Ha jól tudom LTC BTC kistesója, ott próbálnak ki minden úkdonságot először, ez nem azt jelenti, hogy ők fejlesztették egyedül. Bcht amúgy én is fentebb várom a nostani 0,17 aranyról. Rogernek maarha nagy vagyona van, a Bitmaint meg nem kell bemutatnom, rendesen tudnak manipulálni ha akarnak, kb mikor felment 0,55 arányra vagy meddig, akkor már Nick Szabo szólt be hogy ezt azért már még sem kéne. Akkor is kb a rendszer nem bírta azért nem volt flippening, nos hasonló akciót bármikor kinézek belőlük, régóta alszik ez a vulkán. 😀 Amúgy mindegy is, a végén legyenek jó rendszerek, ezt meg általában a verseny szüli. Szóval jó ez így.
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 19:55
Előzmény: #4852  mereszZenesz
Sztem már előre banyásznak, érzik hogy lesz ez több is, plusz ugye most is megéri..
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 18:03
It is currently 3.5% more profitable to mine on the Bitcoin (BTC) chain.It is currently 5.18x more expensive to transact on the Bitcoin (BTC) network in USD
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 15:27
Előzmény: #4851  Törölt felhasználó
 Nem tudom miert tokolnek a kulonbozo dolgokon, igazabol lenyegtelen.A segwit alkalmazast a litecoin-os csapat sokka hamarabb bevezette, pedig nem csak tokeben, programozokbol, mindenfele eroforrasbol kevesebb allt rendelkezesukre mint a core csapatnak.
Szerintem tul sokat foglalkozol a Roger gyerekkel, az igaz hogy sokan ismerik es mukodtet 1-2 weboldalt  es eleg hangosan es provokativan probalja a BCH-t nyomni, de a BCH sikere nem hiszem hogy Rogeren mulna; velemenyem szerint sokkal inkabb az nChain-es csapaton ill. Craig Wright es Jimmy Nguyen-en.
Ha ok felet megvalositjak amirol beszelnek akkor, az ETH, XRP es meg a LTC is egy kis melleklanc esetleg layer-re valhat a BCH lancon, most olyan dologba bele se megyek, ha tobb mint 50%-at megvalositanak mint amirol beszelnek akkor a BTC-bol is lehet egy mellek ag.
En meg vagyok gyozodve rola hogyha hasonlo modon kommunikalnak es strategiailag hasonlo modon epitgetik a BCH-t akkor a BCH/BTC keresztben ujabb es ujabb csucsok johetnek, de itt en nem 1-2 naprol sokkal inkabb honapokrol ill. 1-2 evrol beszelek.
mereszZenesz 2018. 06. 05. 15:23
A BTC difficulty erősen emelkedik több mint fél éve... Kiváncsi vagyok marad-e ez a trend és, hogy milyen befolyással lesz az árfolyamra a következő hónapokban..
https://blockchain.info/hu/charts/difficulty
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 06:45
Előzmény: #4849  Törölt felhasználó
Nem értek a technikai részéhez, ezért hivatkoztam be Őt, dobnám is a témát, mivel nem tudok hozzátenni. Azért bch gondolom messze annyi tranzakciót nem kezel jelenleg. Nekem ez az MB növelgetés  olyan erőböl oldjuk meg dolognak tűnik, mintha olvastam volna anno, h nem véletlen csak ennyi, talán biztonsági oka is van, meg gondolom btc banda nem poénból tököl a second layer technológiákon. Nem tudom bch oldalon min dolgoznak épp. Remélhetőleg a két oldal vmi jóba kergeti egymást aztán mindenki nyer vele. Amúgy kétlem, hogy Satoshi beállna egy centralizálásra törekvő Bitmain-el meg egy nem éppen megkérdőjelezhetetlen Rogerrel egy bandába, de Te tudod. Ebben nem értünk egyet, de kérlek írj gyakran, sokat lehet tőled tanulni.
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 01:16
Előzmény: #4846  Törölt felhasználó
En is olvasom Csaba irasait rendszeresen, de nem a kereskedesi otletei miatt, hanem a temaban levo szakertelme miatt.
Viszont nala is azt latom, mint a legtobb IT-s es programozonal, hogy penzugyi es uzleti kerdesekben nehany eleg fontos dolgon elsiklik, ez sajnos a zsenialitassal jar.
Törölt felhasználó 2018. 06. 05. 01:10
Előzmény: #4845  Törölt felhasználó
1. is Variance.hu a legjobb magyar nyelvu oldal ebben a temakorben.2. Csaba szakertelmet senki nem ketli.
A blockokat nem egyig pillanatrol fogjak 1MB-rol 1GB-ra majd 1 TB-ra emelni....jelenleg 1MB-rol emeltek 32MB-ra.Josz 2millio block es 3333tx/sec-el es 1 oras tranzakcio idovel??? de miert is???Nezz ra a BCH blockjaira es vizsgald meg atlagosan mennyi idonkent keszulnek el???es nezd meg atlagosan mekkorak a blockok??? eppen csak 10% neha 20%-al nagyobbak a blockok mint 1 MB-t, szoval jelenleg a 32MB-os resz nincs is kihasznalva, es igen elobb utobb meg fog telni a 32MB block is es ha ez rendszeresen elofordul akkor novelhetik mondjuk a kovetkezo lepcsoben mondjuk 1GB-ra vagy 512MB-ra.Kozben ne feledd, hogy idoben a gepek szamitokapacitasa novekedni fog sot gyorsabban novekszik mint azt nehany evvel ezelott gondoltuk.Nem szukseges mindenkinek full nodot futatni es elmeletileg minden full node-nak banyasznia kellene, kulonben mi ertelme, hogy ismerem az osszes tranzakciot,de nem validalom???Nezd en nem akarok ebbe tul melyen belemenni, mert nincs meg a magyarom hozza!En azt latom, hogy van 1 csoport aki megoldasokon dolgozik es igen akarnak 1 TB-os block meretet,de nem holnap.Visa sem egyik naprol a masikra erte el a mai tranzakcios sebeseget, mas az hogy lezajlik a visan 1 tranzakcio nem jelenti azt hogy hitelesitve is van, ugyanis 60 napig lehet azt torolni.Ha volt mar hitel kartyad tudnod kell, hogy miutan lezartad meg 1 honapig a bank ugy kezeli mintha elne, mert a kulonbozo tranzakciok 2,3,4 nap alatt vannak elkonyvelve (ill. megjelenitve).Szoval szerintem ne ugy kepzeld el hogy a 6tranzakcio/sec ma es holnap pedig 3000, jovo heten meg 1 millio, ezt en naiv dolognak tartom aki igy gondolkodik.
Nem mondom hogy nem tanulok kodolni (de egeszen mas program nyelvet),szoval en abszolut nem ertek ehez, de ahogy elnezem a 32MB-os block meret mukodik, es nem hiszem hogy idoben annyira tobb kellene mint mondjuk 1MB-os blockhoz.
Nekem teljesen mindegy hogy a blockchain-en levo tranzakciot BCH-n vagy BTC-n vegzik, nekem az a lenyeg hogy minnel gyorsabb es olcsobb legyen, tegnap es ma is BCH gyorsabb es olcsobb volt es gazdasagosabb volt banyaszni, es van 1 csapat aki megfelelobben kommunikalja a celjaikat es terveiket mint a core csapat.Egy erdekes olvasmany, ha tudsz piciket angolul.
https://www.lrb.co.uk/v38/n13/andrew-ohagan/the-satoshi-affair
reboni77
reboni77 2018. 06. 04. 23:56

Majd lassan eljuttok a script tranzakciós nyelv műveletei, konstansai és szimbólumaihoz, és értekeztek az '1' érték tárolása a veremben (OP_1 or OP_TRUE) művelethez. Ezt beszéljétek meg egymás között, nyissatok egy bináris topicot, a többit a fejlesztők megoldják. Szerintem hétköznapi nyelven kéne itt kommunikálni, mert mindenki nem fizikus és matematikus.
Neked főleg sHell, neked még ott vannak a vizsgáid!!!
Törölt felhasználó 2018. 06. 04. 22:14

https://www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi-alapok/most-erdemes-bitcoint-venni-mert-olcso-megszolalt-a-sztarbefekteto.4.287474.html
-úgy látszik a sztárbefektetőknél is kezd fogyni a türelem, neki kell állni megint jósolgatni, hátha sikerül felbeszélni az árfolyamot.
Nem ítélem el őt, hiszen az teljesen természetes, hogyha egy kamionnyi pénze áll benne, jó lenne már keresni rajta, hiszen nem ehhez vannak szokva. Eddig az újdonság a kíváncsisággal karöltve repítette az árát, de gondolom sokan rájöttek, hogy ez igazából a spekulánsok játékszere.
Főleg az átlagosan 239 % tetszik, ennyire pontosan látja a jövőt. De miért nem 239,99, ez pszichológiailag sokkal vonzóbb. A piramisjátékok szlogenjét is használja, a most még olcsó, siess, mert lemaradsz.Ennek ellenére igaza is lehet, mivel az emberek meggazdagodási vágya erősebb a józan gondolkodásnál.
Törölt felhasználó 2018. 06. 04. 20:58
Előzmény: #4842  Törölt felhasználó
Valószínűleg az a legokosabb egy befektetőnnek ha van neki mindkettö. Megmondom őszintén kb egy éve a variancos blogot olvasom, ezért mivel Csaba nagyon ellene van, nekem se lopták be magukat a szívembe, mivel elég sok hülyeségükre rávilágított már. Az írásod kicsit olyan mintha több hónapos videók alapján mondanád amit, jelenleg kvázi megoldódni látszik btc skálázási problémája, ugye szépen csendben elindították az LN-t, ami ha jól tudom stabil lett mára, vannak batching megoldások, meg még több skálázást javító fejlesztés is folyamatban van, LN pl szépen terjed. Ugye a lényege ezeknek a second layer megoldásoknak, hogy nem is kerül a tranzakció a láncra, mibél kevesebb kerüljön.  Most ugye tök jó a helyzet, de nem csak azért, mert kevesebb a tranzakció, hanem mert elkezdték használni a segwitet meg amiket írtam. Csaba nem olyan régen kifejtette ezt. Szóval egy következő pumpnál én már nem várnék akkora káoszt mint ami volt, időben sem költségekben sem. Nem reklámozni akarom, de érdemes Variance összes kriptós írását elolvasni utólag is, egyszerűen zseni a srác szerintem. Igen tudom voltak téves jóslatai is, de amit szakmailag képvisel, az durva. Még annyit, hogy ez a bch btc verseny olyan mintha a nagyszájú gyerekek az osztályban versenyeznének a szorgalmas csendesebbekkel. Azétt a btc közösség jóval nagyobb, fejlesztőknél is, bchnál meg ugye van pénz dögivel. Kiderül mi lesz, de sztem bch előnye amiért létre jöttek kezd irreleváns lenni a fejlesztésekkel.
Törölt felhasználó 2018. 06. 04. 16:03

Hogy miért 1 MB erre Mesterünk, Variance ad választ a múltból :)
variance January 22, 2018 at 22:31 Érdemes egy picit matekozni: Mire képes most a BTC: – 10 percenként 1 blokk, 1Mb, átlagosan 2000tx/blokk és 6 confirm kell a race condition (orphan blokkok) miatt. Vegyük a te példád alapján a következő improvementet:
– növeljük a blokkokat 1Gb-ra és alkalmazzunk 1 hónapos particionálást. Eredmény: 2 millió tx/blokk, ami havonta eredményezne 3,6Tb adatot (átlagos 80%-osan telített blokkokkal számolva) és évente 40+Tb-ot azokon a “historical” nodeokon, amik azért tárolnák a múltat is. Ez a 2 millió tx/blokk még mindig csak 3333 tx/sec-et jelent átlagosan. Ráadásul minden tranzakció után 1 órát kell várni, hogy az confirmálódjon, ami pl egyáltalán nem jó minden létező üzlet számára. (lásd legegyszerűbb példa: arbitrázs vagy decent exchangek). Rendben, vigyük le a blocking timeot 1 percre. Eredmény:
– átlagosan 6 perces confirmation.
– 30k tx/sec
– havi ~40Tb adat. A historical nodeokon pedig évi átlagos 480Tb adat. Havi 40 Tbyte adat, ami a partitioning miatt egy csomó gondot okoz pl a blokkchain analyzer tooloknak. És még mindig csak a VISA szintű áteresztő képességné tartunk a VISAnál sokkal rosszabb confirmation time mellett. Ehhez képest a Lightning Network:
– Marad az 1Mb-os blokkéret, marad minden, de a csatornákon belül a likviditás terhéig infinite tx/sec, near-zero fee és INSTANT confirmation, ráadásul egy iszonyatosan kényelmes invoice alapú fizetési rendszer. Nem mondom, hogy a lightning nem mecarásabb és nem kell több odafigyelés és munka hozzá, de megoldást nyújt egy olyan problémára, amit onchain még körülményesebben és még több kompromisszummal lehet csak megoldani. (Lásd Ethereum és a cryptokittik történetét) Minden épp eszű blokklánc a payment channelek és a lightning network felé megy… Ennyien csak nem tévedhetnek…
A többire most nincs időm reagálni, de később megnézem. Köszönöm szépen a rám szánt időt és a választ!
sHellout 2018. 06. 04. 14:23
Azt, hogy mi a f@szért erőltetik az 1MB blokkméretet..? hát, hát,.. de egy blokk fejléce csak 80 bájt és ugye a blokklánc minden egyes blokkjában van egy mező amit egy Merkle fa segítségével a blokkhoz tartozó összes tranzakciót összefoglalja. Ugye ez egy bináris hash fa amit pl. nagy adathalmazok hatékony összefoglalására is használnak. A fejlődés még itt sem állhat meg,..BTC-nél sem.
Törölt felhasználó 2018. 06. 04. 10:40
Törölt felhasználó 2018. 06. 04. 10:33
Előzmény: #4841  Törölt felhasználó
Szia, igazan nincs eleg idom, hogy minden infot megosszak, masik problema pedig a forditassal lenne, nem vagyok accreditalt fordito.En nem mo-on tanultam angolt.Viszont mivel itt  (au-ban) elek mar tobb mint 14 eve az erdeklodesi koromben eleg jol elboldogulok.Bizonyos dolgokat itt tanultam es halvany fogalmam sincs, hogy mi lenne a helyes magyar forditas (szoval blockchain es mas crypto temakorben mondhatni angolul gondolkodom) , eppen ezert is olvasgatom a variance.hu oldalt, masik ok eleg jo kis csapat jott ott ossze.Ha technikailag ranezzel a grafikonra, sokkal bikak kepet ad mint a BTC, kisebb a piaci kapitalizacioja eppen ezert ugyanakkora toke megjelenesevel (BTC-t es BCH-t hasonlitjuk) joval nagyobbat mozdul az arfolyam, egyebkent az altcoinok tobbsegenek betaja nagyobb, tehat amikor pozitiv a hangulat akkot ezeknek az arfolyamnovekedese nagyobb mint a BTC-nek.Viszont ha megnezed a legutolso csucsot BTC-ben 17/12/2017 BCH-ban 3-nappal kesobb volt a csucs.BTC esett azota 61%-ot es a BCH esett 63%-ot a csucsrol (ez nem igazan nagy kulonbseg), de ha nem nezed az utolso 3-napot akkor felulteljesiti a BTC-t mert kevesebbet esett, amikor pedig emelkedik akkor jobban emelkedik.
Mi lehet ennek az oka???Ugye tavaly augusztusig a BTC es BCH ugyanazon lanc volt, most pedig ket kulonbozo es megy azon a vita, hogy melyik az igazi.A tobbseg meg van gyozodve arrol, hogy a BTC (amit jelenleg is annak hivnak az az eredeti lanc).Sokan ugralnak Roger korul mellett es ellen,de igazan nincs jelentosege, mert o csak 1 szemfules csoka aki idoben kapcsolt.Ha megnezed  a white papert (https://bitcoin.org/bitcoin.pdf) akkor azt latod hogy eredetileg a BTC egy elektronikus cash lenne.
BCH mogott olyan emberek allnak mint Craig Wright, Jimmy Nguyen, nchain....
Mult heten voltam az itteni blcokchain konferencian, szamos prezentaciot lattam, talalkoztam Jimmy-vel is.
A BCH-rol kaptam informaciot hogy jelenleg mit csinalnak, milyen terveik vannak...BTC-vel kapcsolatban ill. a core csapat nem vette a faradsagot, meg online sem hogy informaciot szolgaltasson.
En az elmult majdnem 1 hetben tobb mint 60 oranyi anyagot hallgattam meg a BTC es BCH-s vitaval kapcsolatban, es hogy oszinte legyek nem ertem, hogy a BTC-s (ill. a core csapat legalabbis akik annak hivjak magukat) mi a f@szert erolteti ezt az 1MB block meretet, az igaz hogy nem tudjuk, hogy mekkora lenne a helyes blockmeret, de jelenleg a BTC napi alkalmazasa nem fejlodik sokkal inkabb visszafejlodik.Szamomra ugy tunik, hogy nehany IT-s ill. kod-er alom vilagba ringatja magat, mikozben a vilag megy tovabb.
Egyelore nem vagyok 100%-ban meggyozodve rola hogy a BCH-s csapat lenne a helyes csapat,de ha igen akkor nem en szeretnek utolsokent atszallni a helyes hajoba, mert ha megis ok lennenek akkor az a 130B$ toke eleg jelentos resze megprobal majd visszaszallni a BCH-ba es nagyon nagy kulonbseg van abba hogy egy 19,6B$-os toke probal visszaszallni a 130B$-os hajora vagy forditva, mert ha csak 10-20 esetleg 30%-a a jelenleg BTC fanatikusoknak ugy dont hogy tevedett es lehet hogy a BCH az igazi lanc akkor 13,26 esetleg 39B$ ertek probal majd felugranni 1 olyan hajora ami jelenleg csak 19B$.Ez pedig rendkivuli aremelkedest produkalhat.
Nem allitom hogy iden vagy jovore a BCH megelozne a BTC-t,de kizarni sem tudom, sot ha csak mint irtam nehany %-ek ugy dontene a BTC tulajdonosoknak, hogy elege van a hatalmas dijakbol es extra varakozasbol a mempool-ban, inkabb BTC-t hasznalja, akkor is jelentosen novekedhet az arfolyam. Raadasul a kereskedok es spekik is elobb-utobb kiszurjak, hogy valami zajlik a szinfalak mogott. Az aremelkedes pedig vonzani fog mindekit.
Most olyan dolgokba bele sem mentem, hogy mi van ha megis satoshi tenyleg Craig Wright, mi van ha a BCH-s csapat csak a harmadat esetleg felet megvalositja mint amivel dobaloznak ill. amik a bemutatokon elhangzik.
Jelenleg ez a teny (persze ez idonkent valtozik):
- BTC lancon 1 tranzakcio 2,2-szer annyiba kerul mint a BCH-n; es 4,4%-al olcsobb BCH-t banyaszni mint BTC-t.
Ha esetleg ujbol beindulnanak a tranzakciok akkor a jelenleg nagyobb blockmeret  miatt a BCH banyaszata meg profitalisabb lehet es a tranzakciok gyorsabban fognak vegre hajtodni es tobb tranzakcio meg ha minimalis dijat nezzunk akkor is tobb profitot hozhat ugy a banyaszoknak, raadasul sokan donthetnek ugy hogy atvaltjak a BTC-juket BCH-ra majd azt megkapva visszavaltjak es meg lehet hogy 2-szeres atvaltas utan is kevesebbet vesztenek mintha fizetnek a BTC magasabb dijat most az arfolyam kockaztrol nem is beszeltem, ami hosszabb konfirmalasi ido alatt jelentosebb lehet ha valaki fiatra akarna valtani es nem vissza BTC-re.
Ha jo az angolod, youtube es nehany podcast-on rengeteg erdekes anyag van fonn a neten.
Sajat velemeny es nem befektetesi vagy kereskedesi ajanlas!!! 
Törölt felhasználó 2018. 06. 03. 21:32
Előzmény: #4835  Törölt felhasználó
Szia! Ki tudnád fejteni, hohy mit látsz BCH-ban? Valahogy mindig csak a ferdítések, hazugságok jutnak eszembe róluk. Pl. ők az igazi btc ők is voltak hamarabb stb. marhaságok. Azt sejtem, hogy a Roger gyerek meg a Bitmain mögötte áll és nyomják ahogy tudják, de ezen kívül látsz benne vmit? Ez a blokkméret növelés is elég nagy marhaságnak tűnt.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek